Rad sa Excel 4.0 makroima

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Iako Microsoft Excel 2010 i dalje podržava Excel 4.0 (XLM) makroe, Savetujemo vam da ih migrirate na najnoviju verziju programa Microsoft Visual Basic for Applications (VBA). Migriranju makroa omogućava vam da iskoristite prednosti poboljšanja za programiranje objektnom modelu VBA. Da biste ovo olakšali za vas, novih objekata, metode i svojstva su dodati objektni model za nekoliko preostale funkcije koje ne sadrže ekvivalente u starijim verzijama programa VBA. Pored toga, poboljšanja performansi za Page Setup operacije u VBA KODU su dodati pružaju slične performanse stranicu. Setup() funkcionalnost u XLM makroa.

Ako odlučite da niste spremni za migriranje, i dalje možete pokretati Excel 4.0 makroe. Kada XLM makro otvorite u programu Excel 2010 sa onemogućenim makroima, Excel prikazuje sledeću poruku:

„Zbog bezbednosnih postavki, makroi su onemogućeni. Da biste pokretali makroe, morate ponovo otvoriti ovu radnu svesku, a zatim odabrati da omogućite makroe. Za više informacija o omogućavanju makroa kliknite na dugme „Pomoć“.

Da biste promenili postavke makroa da dozvole pokretanje XLM makroa, uradite sledeće:

  1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

  2. Izaberite stavku Centar za pouzdanost i izaberite stavku Postavke Centra za pouzdanost.

  3. Kliknite na dugme Postavke makroa, a zatim kliknite na dugme Omogući sve makroe (ne preporučuje se; moguće je pokretanje potencijalno opasnog koda).

    Važno    preporučujemo da ne koristite ovu postavku ili koji ako uradite, vratite postavke za bezbednost makroa se Onemogući sve makroe bez obaveštenja što pre.

  4. Kliknite na dugme Postavke blokiranja datoteke i zatim, u okviru Tip datotekeizaberite stavku Excel 4 listovi sa makroima i uverite se da je potvrđen izbor u polju za Otvaranje .

  5. U okviru Otvaranja ponašanja za izabrane tipove datoteka izaberite stavku Otvori izabrane tipove datoteka u zaštićenom režimu i dozvoli uređivanje.

  6. Dvaput kliknite na dugme U redu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×