Rad bez teškoća između Office Online aplikacija i Office aplikacija za računare

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Komanda Office Online za otvaranje ili uređivanje dokumenta u programu Word, Excel ili PowerPoint najbolje funkcioniše sa najnovija verzija sistema Office. Ili, ako imate stariju verziju sistema Office, je najbolja za najnoviju verziju programa Internet Explorer pregledač.

Kad koristite ovu komandu, dokument obično otvara odgovarajuća Office aplikacija za računare. Tu možete na najbolji način da iskoristite sve funkcije u aplikacijama za računare. Kad sačuvate dokument, on se skladišti na lokaciji na kojoj ste ga otvorili u nekoj od Office Online aplikacija.

Ako imate problema sa otvaranjem dokumenta u aplikaciji za računare, nastavite da radite na njemu u programu Office Online. Možete i da pokušate sa najnovijom verzijom sistema Office, koju možete besplatno da isprobate na mesec dana ako niste spremni da je kupite.

Ako već imate novu verziju sistema Office, možda postoji problem sa pregledača koji koristite. Hajde da pokrijete sve problemi za rešavanje problema.

Korišćenje drugog pregledača

Programski dodatak koji se otvara dokumente radi samo u 32-bitni Internet Explorer, Chrome, Firefox ili Safari (Mac). Ako koristite neki drugi pregledač – na primer, ako koristite 64-bitni Internet Explorer – ćete morati da preuzmete i otpremite dokument ručno ili da nastavite da koristite Office Online. Takođe, u operativnom sistemu Windows 8, koristite Internet Explorer kada pokrenete na radnoj površini, ne aplikaciju pokrenete na početnom ekranu.

Ako vidite poruku o Office Online dodatnoj komponenti za pregledač, nastavite i preuzmite i instalirajte dodatnu komponentu.

Pokretanje dodatka

Ako imate odgovarajući pregledač i noviju verziju sistema Office, bezbednosne postavke su možda previše stroge. Ili se dodatak isključio. Evo uputstava za rešavanje oba problema:

Podešavanje bezbednosti u programu Internet Explorer

 1. Idite do stavke Alatke > Internet opcije, a zatim na kartici Bezbednost izaberite stavku Pouzdane lokacije.

 2. Ako se klizač za bezbednost nalazi na položaju Visoko, premestite ga do vrednosti Srednje-visoko.

Davanje dozvole u pregledaču Chrome

Ako u pregledaču Chrome vidite poruku o zahtevu za spoljašnjim protokolom, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zapamti moj izbor za sve veze ovog tipa, a zatim izaberite stavku Pokreni aplikaciju. Kad sledeći put upotrebite Office Online komandu za otvaranje ili uređivanje dokumenta u aplikaciji za računare, trebalo bi da radi bez problema.

Ponovno uključivanje dodatka

U programu Internet Explorer:

 1. Idite do stavke Alatke > Upravljanje dodacima.

 2. Postoji padajuće liste oznakom Prikaži. Da otvorite i kliknite na dugme Svi dodaci.

 3. Pomerajte se kroz dodatke dok ne ugledate one iz korporacije Microsoft, a onda izaberite SharePoint OpenDocuments klasa.

 4. Pri dnu prozora dijaloga kliknite na dugme Omogući i zatvorite dijalog.

U programu Firefox:

 1. Idite na padajući meni Firefox, izaberite dodaci, a zatim idite do stavke dodatne komponente.

 2. Potražite dodatnu komponentu Microsoft Office 2010. Posle njenog imena stoji (onemogućeno).

 3. Izaberite stavku Omogući.

Pokretanje OS X Lion u 32-bitnom režimu

Ako koristite Safari ili Firefox, a vaš Mac radi pod operativnim sistemom OS X Lion, prebacite se na 32-bitni režim:

 1. Zatvorite pregledač.

 2. Idite do stavke „Nalazač“, pa do stavke Aplikacije, a zatim izaberite ikonu za Safari ili Firefox.

 3. U pregledaču idite do stavke Datoteka > Preuzmi informacije i potvrdite izbor u polju za potvrdu Otvori u 32-bitnom režimu.

 4. Zatvorite pregledač i ponovo ga otvorite.

Ako i dalje vam je potrebna pomoć otvaranja dokumenata na Mac računaru, posetite lokaciju Office za Mac forum na https://answers.microsoft.com/en-us/mac.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×