Prvi pristup i rezervne kopije bivšeg korisničkih podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

12 januar, 2018

Kada zaposleni napusti vaše organizacije, verovatno ćete želeti da pristupe svojim podacima – što znači da im dokumenata i e-porukama - i pregledajte ili ih, rezervnu kopiju ili prenos vlasništva na novog zaposlenog.

Ako samo uklonite korisničku licencu, ali ne izbrišete nalog, sadržaj u usluzi OneDrive korisnika će vam ostati dostupan čak i posle 30 dana.

Pre nego što izbrišete nalog, treba da premestim sadržaj njihove OneDrive na drugu lokaciju koja se lako da pristupite. Ako ste već izbrisali svoj nalog, imate 30 dana da biste vratili ga. U tom trenutku, podaci će biti dostupan čak i posle 30 dana. Međutim, ako nalog ne vratite u prethodno stanje, posle 30 dana OneDrive sadržaj se trajno briše.

Da biste sačuvali sadržaj, evo šta možete da uradite:

 • Da biste sačuvali bivšeg zaposlenog OneDrive for Business dokumente koje 1) pristupite bivšeg zaposlenog OneDrive for Business, a zatim (2) premestite datoteke.

 • Da biste pristupili e-poštu bivšeg zaposlenog, možete 1) Izvoz korisnika Outlook e-pošte informacija za .pst datoteke, a zatim 2) Uvoz e-pošte u Outlook prijemno poštansko sanduče drugog zaposlenog.

Deo 1 – pristupite dokumentima OneDrive for Business bivšeg zaposlenog

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite na Office 365 centru administracije.

 3. Idite na aktivni korisnici i izaberite korisnika.

 4. Razvijanje OneDrive postavke u oknu sa detaljima o korisniku, a zatim izaberite stavku pristup datotekama.

 5. Kopiranje datoteke u sopstveni OneDrive for Business ili na zajedničku lokaciju.

  Postoji nekoliko načina da kopirate datoteke u usluzi Office 365. Pogledajte Video: Podešavanje dokumenta za skladištenje i deljenje u usluzi Office 365. Ili, da sinhronizujete datoteke, a zatim otpremite te datoteke na OneDrive for Business ili lokacije tima, pogledajte odeljak sinhronizovali datoteke pomoću novog klijenta za sinhronizaciju OneDrive u operativnom sistemu Windows.

Deo 2 - pristupite informacije o Outlook bivšeg zaposlenog

Da biste sačuvali e-poruke, kalendar, zadatke i kontakte bivšeg zaposlenog, izvezite te informacije u Outlook datoteku sa podacima (.pst).

 1. Dodavanje e-pošte bivšeg zaposlenog u Outlook (ako poništavanje lozinke korisnika, možete je podesiti da nešto samo znate.)

 2. U programu Outlook odaberite stavku Datoteka.

  Ovako izgleda traka u programu Outlook 2016.

 3. Odaberite stavke Otvaranje i izvoz > Uvoz/izvoz.

  Komanda „Uvoz/izvoz“ u prikazu „Backstage“

 4. Izaberite stavku Izvoz u datoteku i kliknite na dugme Dalje.

  Opcija za izvoz u datoteku u Čarobnjaku za uvoz i izvoz

 5. Izaberite stavku Outlook datoteka sa podacima (.pst), a zatim kliknite na dugme Dalje.

 6. Izaberite nalog koji želite da izvezete tako što ćete kliknuti na ime ili e-adresu, na primer Poštansko sanduče – Ana Veljić ili ana@contoso.com. Ako želite da izvezete sve što je na vašem nalogu, uključujući poštu, kalendar, kontakte, zadatke i beleške, uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Uključi potfascikle.

  Napomena:  Možete da izvozite jedan po jedan nalog. Ako želite da izvezete više naloga, nakon što izvezete jedan nalog ponovite ove korake.

  Dijalog „Izvoz Outlook datoteke sa podacima“ sa izabranom fasciklom najvišeg nivoa i potvrđenim izborom u polju za potvrdu „Uključi potfascikle“

 7. Kliknite na dugme Dalje.

 8. Kliknite na dugme Pregledaj da biste izabrali gde želite da sačuvate Outlook datoteka sa podacima (.pst). Otkucajte ime datoteke, a zatim kliknite na dugme u redu da biste nastavili.

  Napomena: Ako ste ranije koristili funkciju izvoza, pojaviće se prethodna lokacija fascikle i ime datoteke. Otkucajte drugo ime datoteke pre nego što kliknete na dugme U redu.

 9. Ako izvozite u postojeću Outlook datoteka sa podacima (.pst), u okviru OpcijeNavedite šta treba uraditi pri izvozu stavki koje već postoje u datoteci.

 10. Kliknite na dugme Završi.

odmah osim ako se kreira novi Outlook datoteka sa podacima (.pst) ili se koristi datoteka zaštićena lozinkom, Outlook započinje izvoz.

 1. Ako kreirate e Outlook datoteka sa podacima (.pst), opcionalno lozinke pomaže u zaštiti datoteka. Kada se pojavi dijalog Kreiranje Outlook datoteke sa podacima , otkucajte lozinku u poljima lozinka i Verifikujte lozinku , a zatim kliknite na dugme u redu. U dijalogu Lozinka Outlook datoteku sa podacima otkucajte lozinku, a zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Ako izvozite u postojeću Outlook datoteka sa podacima (.pst) koja je zaštićena lozinkom, u dijalogu Lozinka Outlook datoteku sa podacima otkucajte lozinkui zatim kliknite na dugme u redu.

Pogledajte članak Izvoz ili rezervne kopije e-poštu, kontakte i kalendar u Outlook .pst datoteku za korake za Outlook 2010.

Deo 3 - prepusti pristupa bivšeg zaposlenog e-pošte u drugi korisnik

Da biste dodelili pristup e-poruke, kalendar, zadatke i kontakte bivšeg zaposlenog drugom zaposlenom, uvezite informacije u Outlook prijemno poštansko sanduče drugog zaposlenog.

 1. U programu Outlook odaberite stavke Datoteka > Otvaranje i izvoz > Uvoz/Izvoz.

  Ovo pokreće čarobnjaka za uvoz i izvoz.

 2. Odaberite stavku Uvoz iz drugog programa ili datoteke, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Čarobnjak za uvoz i izvoz

 3. Odaberite stavku Outlook datoteka sa podacima (.pst) i kliknite na dugme Dalje.

 4. Pronađite .pst datoteku za uvoz.

 5. U okviru Opcije odaberite kako želite da se ophodite prema duplikatima

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Ako je Outlook datoteci sa podacima (.pst) dodeljena lozinka, unesite lozinku, a zatim kliknete na dugme U redu.

 8. Podesite opcije za uvoz stavki. Obično nema potrebe menjati podrazumevane postavke.

 9. Kliknite na dugme Završi.

Savet    Ako želite da uvezete ili vratite u prethodno stanje samo nekoliko stavki iz na Outlook datoteka sa podacima (.pst), možete Otvorite Outlook datoteku sa podacima, i zatim, u okno za navigaciju, kliknite i prevucite stavke iz fascikli Outlook datoteke sa podacima u postojeće Outlook fascikle.

Pogledajte članak Uvoz e-poštu, kontakte i kalendar iz Outlook .pst datoteke za korake za Outlook 2010.

Srodne teme

Uklanjanje bivšeg zaposlenog iz usluge Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×