Prvi koraci uz Power Map

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Power Map za Excel predstavlja alatku za trodimenzionalnu (3-D) vizuelizaciju podataka koja omogućava da informacije prikažete na nove načine. Power Map vam omogućava da otkrijete uvide koje ne možete da vidite u tradicionalnim dvodimenzionalnim (2-D) tabelama i grafikonima.

Power Map podatke na 3-D globusa

Power Map vam omogućava da prikažete geografske i vremenske podatke na 3-D globusu ili prilagođenoj mapi, prikažete ih tokom vremena i napravite vizuelne obilaske koje možete da delite sa drugim osobama. Power Map bi trebalo da koristite za sledeće:

 • Mapiranje podataka    Unesite više od milion redova podataka vizuelno na Bing mape u 3-D formatu iz Excel tabele ili modela podataka u programu Excel.

 • Otkrivanje uvida    Steknite nova saznanja prikazivanjem podataka geografski i prikazivanjem promena tokom vremena za podatke sa vremenskom oznakom.

 • Deljenje priča    Uhvatite snimke ekrana i izgradite filmske, vođene video obilaske koje možete da delite sa svima, angažujući publiku kao nikad ranije. Ili izvezite obilaske u video zapisu i delite ih i na taj način.

Dugme Mapa pronaći ćete u grupi Obilasci, na kartici Umetanje, na traci programa Excel, kao što je prikazano na ovoj slici.

Dugme „Mapiraj“ na kartici „Umetni“

Napomene : 

 • Ako ne možete da pronađete ovo dugme u svojoj verziji programa Excel, idite na stavku Ne vidim dugme „Power Map“ u programu Excel.

 • Ako imate pretplatu na Microsoft Office 365 ProPlus, imate pristup programskom dodatku Power Map za Excel u sklopu alatki za samouslužno poslovno obaveštavanje. Kad god se objave nova poboljšanja Power Map funkcija i performansi, dobićete ih u sklopu svog plana pretplate.

  Da biste saznali o planovima pretplate na Microsoft Office 365 , pogledajte članak Istraživanje usluge Office 365 ProPlus i Poređenje sve za Office 365 poslovne planove.

 • Ako ste prethodno instalirali preliminarnu verziju funkcije Power Map, privremeno imate dva dugmeta Mapa na kartici Umetanje: jedno u grupi Obilasci, a drugo u grupi Power Map. Klikom na dugme Mapa u grupi Obilasci omogućava se trenutna verzija funkcije Power Map i deinstalira bilo koja preliminarna verzija.

Pravljenje prve Power Map vizuelizacije

Ako imate Excel podatke koji sadrže geografska svojstva u formatu tabele ili u modelu podataka – na primer, redovi i kolone koji imaju imena gradova, država, okruga, poštanske brojeve, zemlje/regione ili geografske dužine i širine – spremni ste da počnete. Evo kako:

 1. U programu Excel otvorite radnu svesku koja sadrži tabelu ili podatke modela podataka koje želite da istražite u funkciji Power Map.

Informacije o korišćenju sopstvenih podataka potražite u članku Priprema podataka za Power Map.

Ako još nemate podatke za istraživanje, pokušajte da preuzmete neku od radnih svezaka sa uzorcima podataka.

 1. Kliknite na bilo koju ćeliju u tabeli.

 2. Izaberite stavke Umetanje > Mapa. Prvim klikom na stavku Mapa automatski se omogućava Power Map.

Power Map koristi Bing za geografsko šifrovanje podataka na osnovu geografskih svojstava. Posle nekoliko sekundi pojaviće se globus pored prvog ekrana okna slojeva.

 1. U oknu slojeva proverite da li su polja ispravno mapirana i kliknite na strelicu za padajući meni nekog pogrešno mapiranog polja da biste ga spojili sa odgovarajućim geografskim svojstvima.

Na primer, proverite da li se Zip kôd prepoznaje kao Zip u padajućem okviru.

Poštanski broj mape da Zip

 1. Kada Power Map iscrtava podatke, pojavljuju se tačke na globusu.

Tačke prikazane su na globusu

 1. Kliknite na dugme Dalje da biste pokrenuli prikupljanje i dodatno vizuelizovanje podataka na mapi.

Istraživanje uzoraka skupova podataka u funkciji Power Map

Naš uzorka skupova podataka su sjajan način da isprobate Power Map. Preuzmi samo jednu od sledećih radne sveske koje već imate neophodne geo prostorni stavke koje treba da počnete. I Dalasa uslužni programi i kontrola hrane u Seattle preuzimanja imati vremensku oznaku podataka, koje vam omogućavaju da prikažete podataka tokom vremena.

Sledeći koraci za rad sa podacima u funkciji Power Map

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×