Prvi koraci uz Power Map

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Power Map za Excel predstavlja alatku za trodimenzionalnu (3-D) vizuelizaciju podataka koja omogućava da informacije prikažete na nove načine. Power Map vam omogućava da otkrijete uvide koje ne možete da vidite u tradicionalnim dvodimenzionalnim (2-D) tabelama i grafikonima.

Power Map data on a 3-D globe

Power Map vam omogućava da prikažete geografske i vremenske podatke na 3-D globusu ili prilagođenoj mapi, prikažete ih tokom vremena i napravite vizuelne obilaske koje možete da delite sa drugim osobama. Power Map bi trebalo da koristite za sledeće:

 • Mapiranje podataka    Unesite više od milion redova podataka vizuelno na Bing mape u 3-D formatu iz Excel tabele ili modela podataka u programu Excel.

 • Otkrivanje uvida    Steknite nova saznanja prikazivanjem podataka geografski i prikazivanjem promena tokom vremena za podatke sa vremenskom oznakom.

 • Deljenje priča    Uhvatite snimke ekrana i izgradite filmske, vođene video obilaske koje možete da delite sa svima, angažujući publiku kao nikad ranije. Ili izvezite obilaske u video zapisu i delite ih i na taj način.

Dugme Mapa pronaći ćete u grupi Obilasci, na kartici Umetanje, na traci programa Excel, kao što je prikazano na ovoj slici.

Dugme „Mapiraj“ na kartici „Umetni“

Napomene: 

 • Ako ne možete da pronađete ovo dugme u svojoj verziji programa Excel, idite na stavku Ne vidim dugme „Power Map“ u programu Excel.

 • Ako imate pretplatu na Microsoft Office 365 ProPlus, imate pristup programskom dodatku Power Map za Excel u sklopu alatki za samouslužno poslovno obaveštavanje. Kad god se objave nova poboljšanja Power Map funkcija i performansi, dobićete ih u sklopu svog plana pretplate.

  Da biste saznali više o planovima za office Office 365 Proplus i uporedite sve Office 365 za poslovne planove.

 • Ako ste prethodno instalirali preliminarnu verziju funkcije Power Map, privremeno imate dva dugmeta Mapa na kartici Umetanje: jedno u grupi Obilasci, a drugo u grupi Power Map. Klikom na dugme Mapa u grupi Obilasci omogućava se trenutna verzija funkcije Power Map i deinstalira bilo koja preliminarna verzija.

Pravljenje prve Power Map vizuelizacije

Ako imate Excel podatke koji sadrže geografska svojstva u formatu tabele ili u modelu podataka – na primer, redovi i kolone koji imaju imena gradova, država, okruga, poštanske brojeve, zemlje/regione ili geografske dužine i širine – spremni ste da počnete. Evo kako:

 1. U programu Excel otvorite radnu svesku koja sadrži tabelu ili podatke modela podataka koje želite da istražite u funkciji Power Map.

Informacije o korišćenju sopstvenih podataka potražite u članku Priprema podataka za Power Map.

Ako još nemate podatke za istraživanje, pokušajte da preuzmete neku od radnih svezaka sa uzorcima podataka.

 1. Click any cell in the table.

 2. Izaberite stavke Umetanje > Mapa. Prvim klikom na stavku Mapa automatski se omogućava Power Map.

Power Map koristi Bing za geografsko šifrovanje podataka na osnovu geografskih svojstava. Posle nekoliko sekundi pojaviće se globus pored prvog ekrana okna slojeva.

 1. U oknu slojeva proverite da li su polja ispravno mapirana i kliknite na strelicu za padajući meni nekog pogrešno mapiranog polja da biste ga spojili sa odgovarajućim geografskim svojstvima.

Na primer, proverite da li se Zip kôd prepoznaje kao Zip u padajućem okviru.

Zip Code maps to Zip

 1. Kada Power Map iscrtava podatke, pojavljuju se tačke na globusu.

Dots are shown on the globe

 1. Kliknite na dugme Dalje da biste pokrenuli prikupljanje i dodatno vizuelizovanje podataka na mapi.

Istraživanje uzoraka skupova podataka u funkciji Power Map

Uzorci skupova podataka sjajan su način da isprobate Power Map. Samo preuzmite jednu od sledećih radnih svezaka koje već imaju neophodne geo-prostorne unose koje treba da započnu. Uslužni programi za Dalas i usluge ishrane u preuzimanjima u Sijetlu imaju oznake vremena, koje vam omogućava da pregledate podatke tokom vremena.

Sledeći koraci za rad sa podacima u funkciji Power Map

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×