Prvi koraci uz OneNote beležnicu za razred: uputstva za nastavnike

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

OneNote Beležnica za razred je aplikaciju koja vam pomaže da podesite OneNote u svom razredu. Ova aplikacija će kreirati beležnice za razred, koja uključuje tri vrste podređene beležnice:

 • Studentski Beležnica – privatne beležnice koje se dele između svakog nastavnika i njihove pojedinačne studente. Nastavnici mogu da pristupe ove Beležnica u bilo kom trenutku, ali studenti mogu da vidim drugim studentima Beležnica.

 • Biblioteka sadržaja – Beležnica za nastavnike da delite kursa materijal sa studentima. Nastavnici možete da dodate i uredite njegov materijal, ali za studente, Beležnica je samo za čitanje.

 • Prostor za saradnju – Beležnica za sve studente i nastavnika u razredu za deljenje, organizovanje i saradnju.


Pored toga, objavila smo Beležnica za razred programski dodatak, što je korisna alatka će vam pomoći da čak i efikasnijim beležnice za razred za nastavnike. Ovaj programski dodatak je slobodno dostupan za korisnike programa OneNote 2013 i 2016 za Windows, a takođe je ugrađena u programu OneNote 2016 za Mac. Da biste saznali više, pogledajte ove članke podrške:


Šta je potrebno

 • Pretplate na Office 365 za obrazovanje koja uključuje OneDrive for Business. Ako niste sigurni da ste izabrali ovo, obratite se IT administratoru da biste potvrdili.

 • Nalog organizacije za vas (nastavnika) sa dozvolama za korišćenje aplikacije OneNote beležnice za razred da biste kreirali beležnice za razred.

 • Vaši studenti moraju da imaju Office 365 nalog organizacije.

Preporučujemo da Internet Explorer 10 ili Internet Explorer 11 za korišćenje aplikacije OneNote Beležnica za razred. Drugi moderni pregledači takođe treba.


PRVI KORACI

Pokrenite aplikaciju OneNote beležnica za razred

 1. Prijavite se u Office 365.

 2. Kliknite na pokretanje aplikacija u gornjem levom uglu.

  Snimak ekrana pokretanja aplikacija.

 3. Na listi aplikacija koja se pojavljuje kliknite na aplikaciju „Beležnica za razred“.

Kreiranje beležnice za razred

 1. Kliknite na dugme Kreiraj beležnicu za razred iz dostupnih opcija.

  Snimak ekrana stranice dobrodošlice aplikacije „Beležnica za razred“.

 2. Imenujte novu beležnicu, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Savet : Preporučujemo da kreirate odvojenu beležnicu za svaki razred. Na primer, ako predajete Španski 2 u više razreda, kreirajte beležnicu za svaki razred. Dajte svakoj beležnici jedinstveno ime koje je vama i vašim studentima lako za identifikaciju. Možete da imenujete beležnice „Španski 2 P1“ za svoj 1. čas, „Španski 2 P2“ za svoj 2. čas i tako dalje.

  Napomena : Svaka beležnica koju kreirate mora da ima jedinstveno ime i ne može da sadrži sledeće znakove # / *? " | < >:. % ' \.

  struktura beležnice

(Opcionalno) Dodavanje drugog nastavnika u beležnicu za razred

Na ovom ekranu imate opciju da dodate drugog nastavnika u beležnicu za razred. Svaki dodati nastavnik će imati iste dozvole kao vi. Možete ih dodati koliko god želite.

 • Unesite ime(na) nastavnika i kliknite na dugme Dalje.

  dodavanje drugog nastavnika

Dodavanje studenata u beležnice za razred

Studente možete dodati u beležnicu razreda tako što ćete ih dodati pojedinačno, tako što ćete nalepiti listu studenata ili tako što ćete dodati pseudonime grupe. Aplikaciju „Beležnica razreda“ sada podržava Active Directory bezbednosne grupe i moderne grupe. Svaki student dobija privatni odeljak i pristup odeljcima saradnje.

Napomena : Trenutno ne podržavamo liste distribucije niti SharePoint grupe. Ako ne možete da dodate određene grupe studenata u beležnicu razreda, obratite se IT administratoru da ih podesi kao AD bezbednosne grupe ili moderne grupe.

Napomena :  Studenti moraju da imaju Office 365 nalog organizacije da bi prešli na ovaj korak. Ako niste sigurni da li ga imaju ili ne, obratite se IT administratoru.

 1. Da biste dodali pojedinačne studente, samo otkucajte njihova imena u okvir za tekst i pritisnite taster Enter. Dok kucate, aplikacija će potražiti moguća podudaranja. Na primer, možete da otkucate „Bojan“ i pronaći će sve studente koji se podudaraju sa tim imenom.

  Snimak ekrana koji pokazuje kako se pojedinačno dodaju imena učenika pomoću aplikacije „Kreiranje beležnice za razred“.

  Savet :  Dok kucate, aplikacija će potražiti moguća podudaranja. Na primer, možete da otkucate „Bojan“ i pronaći će sve studente koji se podudaraju sa tim imenom.

 2. Možete dodati grupe na isti način kao što dodajete učenike. Samo otkucajte ime grupe i aplikacija će pokazati predloge tako da možete da izaberete grupu koju želite da dodate.

  Snimak ekrana koji pokazuje kako se dodaju grupe u aplikaciji „Beležnica za razred“.

 3. Da biste masovno dodati pojedinačne studente, možete da kopirate i nalepite listu učenika kao što je prikazano ispod. Kada nalepite imena studenata u okvir za tekst, aplikacija će potražite svako ime. Aplikaciji možda bude potrebno par trenutaka da automatski razreši svako ime. Za svako podudaranje koje nije pronađeno možete ponovo da otkucate ime ili da uklonite ime iz okvira za tekst.

  beležnica

  Kada dodate sve svoje studente i grupe, kliknite na dugme „Dalje“.

Pokretanje svake beležnice studenta sa odeljcima

 1. Ostavite potvrđen izbor u poljima za potvrdu pored podrazumevanih odeljaka koje želite da kreirate u beležnici svakog učenika.

  kreiraj odeljke
 2. Kliknite na dugme Dodaj još da biste dodali dodatne odeljke u beležnicu svakog učenika.

 3. Kada završite, kliknite na dugme Dalje.

  Savet :  Preporučujemo da kreirate imena odeljaka koja odgovaraju aktivnostima, ne jedinicama. Na primer, koristite aktivnosti kao što su propratni sadržaji, beleške sa časa i kvizovi. Razlog za to je da studenti rade u jednoj jedinici odjednom; biće potrebno više vremena da pronađete stavke koje vas interesuju u odeljku jedinice.

  Napomena :  Takođe možete da dodate, uklonite i izbrišete odeljke direktno u beležnicama studenata kada se kreira beležnica za razred.

Dovršavanje beležnice za razred

 1. Kliknite na dugme Beležnica nastavnika i Beležnica studenta da biste potvrdili kako će se podređene beležnice i odeljci kreirati za razred. Kliknite na dugme Umetnuta b strelica „Nazad“ da biste se vratili da dodate ili uklonite odeljke, odnosno kliknite na dugme Kreiraj da bi aplikacija kreirala beležnicu za razred.

  pregled beležnice
 2. Kliknite na vezu ka imenu beležnice da biste otvorili beležnicu za razred u programu OneNote. Čim beležnica bude spremna za učenike, pošaljite razredu u e-poruci hipervezu prikazanu u okviru za tekst, koju će učenici otvarati. Sačuvajte kopiju ove veze za svoju evidenciju ili je preuzmite kasnije u programu OneNote 2013 tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na beležnicu za razred na listi beležnica, a zatim izabrati stavku Kopiraj vezu ka beležnici.

  Savet : Istu vezu koriste svi iz jednog odeljenja da bi pristupili beležnici za razred. Ako napravite beležnice za nekoliko odeljenja, svaka veza će biti drugačija.

  veza do beležnice

  Savet : Možda ćete želeti da dodate sadržaj tako što ćete postaviti u biblioteku sadržaja pre nego što ste pozvali studentima da biste otvorili beležnicu za razred. Zadržite kopiju veze u zapise tokom priprema beležnicu, a zatim podelite vezu sa studentima kada budete spremni.

Upravljanje beležnice za razred

Da biste upravljali druge mogućnosti beležnice za razred, kliknite na dugme Upravljanje Beležnica .

Snimak ekrana ikone „Liste beležnica“.

Ovo prikazuje stranicu koja prikazuje sve beležnice za razred kreirao možete, kao i informacije za prilagođavanje svakog od njih.

Opcije uključuju:

 • Preimenovanje odeljaka za studente – da biste preimenovali odeljaka za studente, kliknite na malu ikonu olovke, a zatim otkucajte novo ime odeljka. Ne zaboravite da posle preimenovanja odeljaka za studente kliknite na dugme Sačuvaj .

 • Dodavanje odeljaka za studente – da distribuirate novi odeljak za sve studente, kliknite na dugme Dodaj odeljak . Ne zaboravite da nakon dodavanja odeljaka za studente kliknite na dugme Sačuvaj .

 • Omogućavanje grupu odeljaka samo za nastavnika – samo za nastavnika grupu odeljaka je privatne prostor gde samo nastavnika može da vidi šta je unutra. Da biste dodali nastavnika samo grupu odeljaka beležnicu za razred, kliknite na dugme Omogući grupe samo za nastavnika odeljaka. Drugi nastavnici koji imaju pristup beležnice za razred takođe će imati pristup samo za nastavnika odeljak grupe, ali studenti mogu da vide bilo šta ovde.

 • Zaključavanje prostor za saradnju – Omogućavanje ove opcije promeni prostor za saradnju na samo za čitanje (ili zatvaranje) da biste sprečili sve studente da uređujete. Možete koristiti prekidač iz zaključana otvorena u bilo kom trenutku.

 • Otvorite beležnicu za razred – kliknite na dugme Otvori da biste otvorili beležnicu za razred.

 • Delite vezu u beležnicu za razred – da biste poslali vezu u beležnicu za razred u svom razredu, izaberite stavku Kopiraj tekst u polju veza i zatim je nalepite u e-poruku.


Opcije za upravljanje Beležnica


Pomozite studentima da pronađu svoju beležnicu za razred

Učenici mogu da nađu sve nove beležnice za razred u usluzi OneDrive for Business unutar fascikle Deljeno sa mnom.

pronalaženje veze

Kada su beležnice za razred napravljene na SharePoint lokaciji razreda, učenici mogu da pronađu svoje beležnice za razred tako što će otići do stavke Beležnice za razred u oknu za navigaciju Brzo pokretanje za SharePoint na levoj strani ekrana.

Beležnice za razred


REŠAVANJE PROBLEMA

Ne vidim ikonu za OneNote Beležnica za razred u moj vafl. Šta nije u redu?

Pokušajte sledeće:

 1. Uverite se da imate jednu od sledećih licencama:

  • Office 365 Education za akademske radnike

  • Office 365 Education kao i za akademske radnike

  • Office 365 akademske radnike pojedinačne upisivanja

  • Office 365 Plan A1 za akademske radnike

  • Office 365 Plan A2 za akademske radnike

  • Office 365 Plan A3 za akademske radnike

  • Office 365 Plan A3 za akademske radnike

  • Office 365 Plan A4 za akademske radnike

  • SharePoint (Plan 1) za akademske radnike

  • SharePoint (Plan 2) za akademske radnike

  • Office Professional Plus za akademske radnike

  • Office Web Apps (Plan 1) za akademske radnike

  • Office Web Apps (Plan 2) za akademske radnike


 2. Proverite da je aplikacije OneNote Beležnica za razred nisu onemogućeni na portalu administracije:

  • Otvorite pokretanje aplikacija, a zatim izaberite stavku administrator.

   Snimak ekrana pokretanja aplikacija


  • U levom oknu za navigaciju, u okviru administracije, izaberite stavku SharePoint.

   Snimak ekrana okna za navigaciju administracije


  • Na sledećem ekranu, u levom oknu za navigaciju, kliknite na dugme postavke.

   Snimak ekrana okna zadatka kolekcije lokacija


  • Proverite da je OneNote Beležnica za razred podešen da biste prikazali.

   Snimak ekrana opcija Prikaži/Sakrij


 3. Ako i dalje ne vidite ikonu OneNote Beležnica za razred kada prođete kroz prethodne korake, pošaljite nam e-poruku na onenoteedu@microsoft.com.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×