Prvi koraci: uvod u centar za poslovno obaveštavanje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Vaša organizacija ima mnogo podataka, podatke i verovatno skladišti da podatke u različitim formatima, kao što je baza podataka, e-poruke i datoteke unakrsne tabele. Business intelligence Center lokacija i njen alatke pomoći da organizujete te podatke na koristan način i predstavljanje tih podataka kao značajne informacije.

Centar za poslovno obaveštavanje je unapred ugrađene Veb lokacije ili predložak lokacijekoji je optimizovan za pomažu u upravljanju radi elementima poslovnog obaveštavanja (BI) izveštavanja: rezultata, kontrolnih tabli, podaci za povezivanje, listama statusa, indikatori statusa i tako dalje. Možete da prilagodite na lokaciji centra za poslovno obaveštavanje koliko god vam se dopada, ili da pokrenete pomoću njegove ugrađene alatke.

Centar za poslovno obaveštavanje je odlično mesto za početak. Možete da vidite primere ključnih BI elemente, kao što su radnu svesku programa Excel Services za analizu, grafikoni i različite vrste kontrolne table. I da biste saznali više o bilo kom primer, možete da kliknete na pogodno nalazi veze koji se povezuju sa članke sa dodatnim informacijama. Pored toga, posebnu namenu biblioteke spremni da koristite za kreiranje podataka za povezivanje, upravljanje sadržajem za PerformancePoint usluga ili SharePoint BI i uskladištili ste završili kontrolne table.

Centar za poslovno obaveštavanje je optimizovan za skladištenje BI elemenata

Poslovno obaveštavanje matična stranica ima dve glavne table: informacije o resursima u centar za tablu i veze ka unapred ugrađene biblioteke na tabli za brzo pokretanje na levoj strani ekrana.

Ovaj članak sadrži:

Tabla centra – primere i veze ka korisne informacije

Kontrolna tabla biblioteke

Biblioteka podataka za povezivanje

Biblioteka dokumenata

PerformancePoint lista sadržaja

Kreiranje nove lokacija za poslovno obaveštavanje

Sledeći koraci

Tabla centra – primere i veze ka korisne informacije

Centar za tablu na matičnoj stranici centra za poslovno obaveštavanje vam pruža brz pregled njegove posebne funkcije. Opšte, informacijama o dokumentu daju primere BI alatke kao što su indikatori statusa, analitički alatke i unakrsnih tabela i kontrolnih tabli. Možete pronaći informacije na jednostavan, ali moćne alatke koje su deo svake SharePoint instalaciju sa licencu za Enterprise. Pored toga, ove sa informacijama o dokumentu sadrži veze ka informacijama o PerformancePoint uslugama koje nude veoma moćna i složene alatke za nadgledanje performansi i analize.

Sekcija

Opis

Nadgledanje ključnih performansi

Nadgledanje performansi ključa tabli možete pronaći veze ka informacijama o pristupi nadgledanje performansi, SharePoint listama statusa i rezultata u PerformancePoint uslugama.

  • SharePoint listama statusa su brzo i lako da kreirate

  • PerformancePoint rezultata nude složene hijerarhije i vezu sa posebnih analitičkih izveštaja.

Kreiranje i deljenje izveštaja

U oknu Napravi i deljenje izveštaja možete naći veze ka informacijama o sistemu Excel Services i alatke za interaktivne vizuelizacije u PerformancePoint usluga.

  • Excel Services vam omogućava da dizajnirate rešenje problema u programu Excel, najpopularnijih BI alatkama u svetu. Možete da gradite unakrsne tabele, izvedene tabele i grafikone i da zatim te izveštaje objavite u sistemu SharePoint.

  • Alatke za vizuelizaciju podataka u PerformancePoint usluge uključuju grafikona i grafika koje su povezane sa naznačenu indikatori ključnih performansi strategiju mape, povezane geografski mape i mnoge druge opcije.

Kreiranje kontrolnih tabli

Kreiranje kontrolnih tabli tabli možete pronaći veze ka informacijama o tome kako da kreirate kontrolne table pomoću alatki u sistemu SharePoint sami ili pomoću alatke u PerformancePoint uslugama.

Veze u ovom tabla uključuju počnite sa korišćenjem PerformancePoint usluga, koji se otvara matičnu stranicu za PerformancePoint usluge.

Da biste započeli odmah, možete da kliknete na pokretanje "dizajner kontrolne table ili možete da pratite veze ka člancima prvi koraci mogu vam pomoći da kreirate rezultate, stabla raščlanjivanja, kontrolne table, i analitičkih grafikona i koordinatne mreže.

Vrh stranice

Kontrolna tabla biblioteke

Na najosnovnije nivou, na kontrolnoj tabli je samo Veb segment stranicu koja sadrži skup indikatori, podatke ili grafike. Stoga, biblioteci kontrolne table je biblioteke koja je optimizovana za skladištenje i kreiranje stranice sa Web segmentima. Ovo uključuje PerformancePoint kontrolne table i stranice sa Web segmentima sa liste statusa za SharePoint indikatore statusa.

Kada kreirate kontrolne table pomoću dizajnera kontrolne table, raščlanjivanja automatski skladišti na kontrolnoj tabli u biblioteci kontrolne table. Možete da uvezete kontrolne table koje su prethodno kreirane pomoću PerformancePoint usluga ili koristite komande na traci na stranici lista kontrolne table da biste kreirali novu kontrolnu tablu sa stranice sa Web segmentima. Informacije o tome kako da kreirate kontrolne table ili drugu funkciju BI u PerformancePoint usluga, pogledajte članak Prvi koraci: dizajner PerformancePoint kontrolne table.

Možete takođe koristite komande na traci na stranici lista kontrolne table za kreiranje stranice sa Web segmentima sa liste Status da biste prikazali SharePoint indikatori statusa i zatim dodate grafikona, filtere i sadržaja web segmenti po potrebi. Više informacija o načinu kreiranja stranice sa Web segmentima sa liste statusa potražite u članku Prvi koraci uz SharePoint indikatore statusa.

Vrh stranice

Biblioteka podataka za povezivanje

Biblioteke podataka za povezivanje omogućava vam da jednom Navedite veze sa izvorom podataka, a zatim ponovo da ih koristite u bilo koji Veb segment na lokaciji. Biblioteke podataka za povezivanje podržava PerformancePoint izvora podataka, Office Data Connection (.odc) datoteke i univerzalni Data Connection (UDC) datoteke.

Informacije o kreiranju Office podataka datoteku za povezivanje potražite u članku neke od sledećih članaka:

Informacije o tome kako da kreirate izvor podataka ili drugu funkciju BI u PerformancePoint usluga, pogledajte članak Prvi koraci: dizajner PerformancePoint kontrolne table.

Vrh stranice

Biblioteka dokumenata

Biblioteka dokumenata služi kao Centralna biblioteka za unakrsne tabele, SharePoint liste, tekstualnih dokumenata i tako dalje. Da biste lakše pronašli informacije, možete da kreirate fascikle u okviru ove biblioteke. Na primer, možda ćete želeti da biste kreirali fasciklu za "Excel izveštaje – finansijske" ili "Status liste za praćenje"

Takođe možete da kreirate prilagođene biblioteke. Više informacija potražite u članku Uvod u biblioteke.

Vrh stranice

PerformancePoint lista sadržaja

PerformancePoint sadržaja liste su dizajnirani da skladište raščlanjivanja rezultate i izveštaj elemente analitičar kreira pomoću dizajnera kontrolne table. Na primer, na ilustraciji se vidi u PerformancePoint sadržaja biblioteku koja sadrži indikatora ključnih performansi (KPI), rezultata i izveštaja.

Biblioteka PerformancePoint sadržaja je optimizovana za rezultate, KPI-ove i izveštaje.

Vrh stranice

Kreiranje nove lokacija za poslovno obaveštavanje

Vlasnici lokacija SharePoint možete da kreirate centar za poslovno obaveštavanje u bilo kom trenutku tako što ćete izabrati predložak lokacije centra za poslovno obaveštavanje u dijalogu " Nova lokacija ".

Galerija za kreiranje lokacija pruža mnoge unapred ugrađene predloške lokacije.

Da biste prilagodili ko može da vidi koje podatke, možete da povežete različite Web segmente za filtriranje sa postojećim Web segmentima na stranici kontrolne table da biste promenili prikaz podataka. Na primer, menadžer prodaje za jedan region može da vidi prikaz podataka prodaje koji se razlikuje od prikaza koji vidi menadžer prodaje u drugom regionu.

Vrh stranice

Sledeći koraci

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×