Prvi koraci u usluzi Microsoft 365 Business

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Šta je to Microsoft 365 Business

Microsoft 365 Business je obiman skup alatki za poslovnu produktivnost i saradnju, kao što su Outlook, Word, Excel i drugi Office proizvodi koji su uvek ažurirani. Možete da zaštitite poslovne datoteke na svim iOS, Android i Windows 10 uređajima uz bezbednost za velika preduzeća kojom se jednostavno upravlja.

Microsoft 365 Business predviđen je za najviše 300 licenci, ako vam je potrebno više licenci, pogledajte Microsoft 365 Enterprise dokumentaciju za više informacija.

Preuzmite Microsoft 365 Business

Podešavanje usluge Microsoft 365 Business

Pregled podešavanja Microsoft 365 Business paketa i njegovog upravljanja

Sledeći dijagram opisuje kako administratori vrše podešavanje i upravljaju uslugom Microsoft 365 Business.  On takođe opisuje korake za pripremu Windows računara za Microsoft 365 Business. Takođe, možete da dodate nove uređaje u Microsoft 365 Business centru administracije putem funkcije Windows AutoPilot. AutoPilot možete da koristite za podešavanje i konfigurisanje novih uređaja unapred, kao i pripremu za produktivnu upotrebu čim se korisnik prijavi koristeći Microsoft 365 Business akreditive.

AAD na slici odnosi se na Azure Active Directory ili Azure AD.

Dijagram koji prikazuje podešavanje toka za administratore i upravljanje njime, kao i za korisnika

Podešavanje usluge Microsoft 365 Business (Administrator)

Prijavite se u Microsoft 365 Business centar administracije pomoću akreditiva globalnog administratora i dovršite dolenavedene korake da biste podesili Microsoft 365 Business.

 1. Preduslovi za zaštitu podataka na uređajima sa uslugom Microsoft 365 Business

  Prvo pročitajte preduslove da biste se uverili da su uređaji spremni za Microsoft 365 Business.

 2. Podešavanje usluge Microsoft 365 Business pomoću čarobnjaka za podešavanje

  Ako trajno premeštate stavke iz lokalne usluge Active Directory u oblak, možete ručno da dodate korisnike u Microsoft 365 Business centru administracije koristeći čarobnjak za podešavanje ili možete da izvršite jednokratnu sinhronizaciju sa uslugom Azure AD Connect. To možete uraditi na dva načina:

 3. Pošto dodaju korisničke licence u čarobnjaku za podešavanje, podaci Office aplikacija su zaštićeni u njihovim iPhone i Android aplikacijama čim instaliraju Office.

  Pogledajte sledeće odeljke, Podešavanje uređaja (administrator) i Podešavanje uređaja (korisnik) da biste podesili računare i uređaje.

Možete da podesite i sinhronizaciju direktorijuma sa uslugom Windows Server Active Directory. Ako odlučite da to uradite, pratite korake u odeljku Omogućite upravljanje pomoću usluge Microsoft 365 Business za Windows 10 uređaje pridružene domenu. Proces uključuje sinhronizaciju usluge Active Directory sa uslugom Azure Active Directory i registrovanje uređaja za Azure AD, kao i omogućavanje da se njima upravlja pomoću usluge Microsoft 365 Business.

Podešavanje uređaja (administrator)

Možete da podesite nove korisničke uređaje tako da budu spremni za korisnike:

 • Koristite Windows AutoPilot da biste podesili Windows 10 računare.

  Pomoću funkcije AutoPilot možete da otpremite uređaje u Microsoft 365 Business i da im dodelite profil koji predstavlja kolekciju postavki koje se mogu primeniti na jedan uređaj ili grupu uređaja. Kad je na Windows 10 računar primenjen profil, korisnik će se prijaviti sa Microsoft 365 Business akreditivima, a uređaj će biti automatski podešen za korišćenje.

 • Automatska instalacija sistema Office na Windows 10 uređajima

  Instalirajte Office na Windows 10 uređajima iz Microsoft 365 Business centra administracije. To možete da uradite i kad dodeljujete korisničke licence tokom instalacije.

Podešavanje uređaja (korisnik)

Korisnici bi trebalo da prate ove korake da bi podesili uređaje:

 • Podešavanje mobilnih uređaja za Microsoft 365 Business korisnike

 • Opcionalno premestite datoteke u OneDrive for Business. Takođe možete da koristite alatke nezavisnih proizvođača da biste premestili datoteke povezane sa Windows profilom u uslugu OneDrive.

  Ako računar ima mnogo lokalnih datoteka i omiljenih lokacija, možda ćete želeti da ih premestite u OneDrive for Business pre nego što povežete računar sa uslugom Azure Active Directory.

 • Koristite Windows AutoPilot da biste podesili Windows 10 računare.

  Pomoću funkcije AutoPilot možete da otpremite uređaje u Microsoft 365 Business i da im dodelite profil koji predstavlja kolekciju postavki koje se mogu primeniti na jedan uređaj ili grupu uređaja. Kad je na Windows 10 računar primenjen profil, korisnik će se prijaviti sa Microsoft 365 Business akreditivima, a uređaj će biti automatski podešen za korišćenje.

 • Podešavanje Windows računara za Microsoft 365 Business korisnike

  U ovom koraku možete da odaberete da ručno podesite novi računar ili povežete postojeći Windows 10 računar sa uslugom Azure Active Directory.

  Kad povežete postojeći računar sa uslugom Azure AD, možete da premestite lične datoteke iz usluge OneDrive for Business.

Obratite se podršci

Ako treba da se obratite podršci:

 • Obratite se partneru.

 • Kao Microsoft 365 Business administrator, dobijate pristup timu za korisničku podršku. Obratite nam se!

Srodne teme

Microsoft 365 Business dokumentacija i resursi
Upravljanje uslugom Microsoft 365 Business Migriranje u Microsoft 365 Business

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×