Prvi koraci u programu Outlook Web App

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Prijavite se u Outlook Web App:

 1. Otvorite Veb pregledač ili ako je već otvoren, otvorite novi prozor.

 2. Idite na URL adresu obezbedila osoba koja upravlja vašim nalogom e-pošte. Na primer, kompanija pod imenom Contoso možda koristite URL adresu kao što su https://mail.partner.contoso.com.

 3. Unesite korisničko ime i lozinku.

 4. Kliknite na dugme Prijavi se.

Napomena : Ako pokušavate da se prijavite u Office 365, pogledajte članak prijavljivanje u Outlook.com ili Outlook na Vebu.

U ovom članku

Obaveštenja, navigacija i postavke

Otvaranje stavke u zasebnom prozoru

Rad van mreže

Pošta

Kalendar

Mesečni prikaz

Osobe

Zadaci

Obaveštenja, navigacija i postavke

Na vrhu programa Outlook Web App naći ćete obaveštenja, veze ka svakom tipu informacija uskladištenom u vašem poštanskom sandučetu i veze ka ličnim informacijama i opcijama.

Outlook Web App traka za navigaciju

 1. Ove ikone će se pojaviti kada budete imali novu poruku ili podsetnik kalendara ili zadataka. Možete kliknuti na koverat da biste videli prikaz poslednje nove poruke ili na kalendar da biste videli i uređivali podsetnike kalendara ili zadataka. Ikone se pojavljuju samo kada imate novu poruku ili aktivan podsetnik.

 2. Kliknite ovde da biste se prebacili na ostale oblasti programa Outlook Web App.

 3. Status ćaskanja, lične informacije, opcije i pomoć. Koristite ovu oblast da biste se prijavili na ćaskanje i da biste uređivali svoj status ćaskanja, menjali lične informacije, išli na opcije ili odjavili sa naloga.

Vrh stranice

Otvaranje stavke u zasebnom prozoru

Podrazumevano čitate i kreirate stavke u programu Outlook Web App ili u oknu za čitanje ili u prozoru koji se preklapa sa glavnim prozorom. Ali to nije ono što vam uvek treba. Nekad ćete želeti da vidite ili uredite stavku u zasebnom prozoru.

Da biste otvorili većinu stavki u zasebnom prozoru, potražite iskačuću ikonu Otvori u novom prozoru u gornjem uglu stavke na kojoj radite. Kliknite na nju da biste otvorili tu stavku u zasebnom prozoru.

Da biste otvorili poruku koju čitate u zasebnom prozoru, izaberite prošireni meni ikonu prošireni meni i izaberite stavku Otvori u zasebnom prozoru.

Vrh stranice

Rad van mreže

Pristup van mreže vam omogućava da koristite Outlook Web App na laptop ili stonom računaru kada niste povezani sa internetom. Informacije o podešavanju pristupa van mreže potražite u članku Korišćenje programa Outlook Web App van mreže.

Vrh stranice

Pošta

Kada se prijavite u Outlook Web App, otići ćete pravo u prijemno poštansko sanduče. Dodatne informacije o porukama u programu Outlook Web App potražite na lokaciji Pregled pošte.

Pošta u aplikaciji Outlook Web App

Na ovom mestu ćete naći svoje poruke.

 1. Kreirajte novu poruku tako što ćete kliknuti na dugme Nova pošta.

 2. Fascikle. Lista fascikli uključuje fascikle u poštanskom sandučetu i omiljenim lokacijama. Može obuhvatati i ostale fascikle kao što su arhivske fascikle. Ovo okno možete skupiti ako kliknete na ikonu fascikle na vrhu. Fascikle u ovom pregledu možete razviti ili skupiti ako kliknete na trouglaste ikone pored imena fascikli.

 3. Prozor za pretragu. Ovde ukucajte ono što želite da pronađete, na primer ime osobe čije poruke želite da nađete ili tekst koji želite da nađete da biste pronašli određenu poruku.

 4. Lista poruka u aktuelnoj fascikli. Svaki unos u pregledu liste ime dodatne informacije kao što su koliko poruka ima u razgovoru i koliko njih je nepročitano ili da li postoji prilog, zastavica ili kategorija povezana sa nekom porukom iz razgovora. Razgovor može imati jednu ili više poruka. Kada je razgovor izabran možete ga izbrisati, dodati zastavicu ili kategoriju tako što ćete kliknuti na ikone. Na vrhu pregleda liste su filteri na koje možete kliknuti da biste brzo pronašli poruke koje su nepročitane, koje uključuju vaše ime u redu „Za“ ili „Cc“ ili koje su označene zastavicom. Pored filtera videćete ime fascikle koju pregledate i pregled koji ste izabrali.

 5. Okno za čitanje, gde je izabran razgovor prikazan. Možete odgovoriti na bilo koju poruku u razgovoru tako što ćete kliknuti na veze sa leve strane.

Vrh stranice

Kalendar

Kalendar ćete verovatno najviše koristiti posle prijemnog poštanskog sandučeta u programu Outlook Web App. Dodatne informacije o kalendarima u programu Outlook Web App potražite u članku Pregled kalendara.

Prikaz sedmica kalendara

 1. Kreirajte novi događaj tako što ćete kliknuti na dugme Novi događaj. Događaja može biti zakazane obaveze, sastanka ili celodnevni događaj.

 2. Koristite kalendar da biste se prebacivali sa datuma na datum. Senčenje će vam pokazati koji sedmicu trenutno pregledate, a tamnije senčenje obeležava aktuelni datum. Ikonu kalendara na vrhu možete koristiti da biste skupili ili razvili ovu stranu prikaza kalendara.

 3. U datom trenutku možete pregledati više od jednog kalendara. Ovaj odeljak vam omogućava da dodate kalendare drugih osoba i izaberete kalendar koji će se prikazati.

 4. Ovo je još jedna oblast koju možete koristiti za navigaciju od jednog dana do drugog. Kliknite na neki od datuma da biste se prebacili na taj datum. Ili kliknite na strelice sa bilo koje strane da biste videli datume pre ili posle trenutno prikazanog.

 5. Glavni prozor, gde će se prikazati kalendari.

 6. Izaberite željeni prikaz i delite ili štampajte kalendar.

Mesečni prikaz

Mesečni prikaz može biti vrlo pretrpan. Da bi vam bio od veće koristi, sada postoji dnevni red prikazana za svaki izabrani dan.

Mesečni prikaz kalendara

 1. Osenčenje pokazuje trenutni datum.

 2. Nešto svetlije senčenje pokazuje izabrani mesec.

 3. Osenčenje pokazuje izabrani dan, a broj pokazuje koliko neprikazanih stavki ima za svaki dan. Kliknite dvaput na stavku da biste je otvorili. Možete kreirati novi događaj za bilo koji datum tako što ćete dvaput kliknuti belu površinu tog datuma.

 4. Osenčena stavka je celodnevni događaj.

 5. Dnevni red za izabrani dan. Možete kreirati novu stavku za aktuelni datum tako što ćete dvaput kliknuti na belu površinu dnevnog reda.

Vrh stranice

Osobe

Ovde su uskladišteni vaši kontakti. Odavde možete naći, kreirati i uređivati svoje kontakte. Kontakte možete tražiti i u direktorijumu svoje organizacije. Dodatne informacije o kontaktima u programu Outlook Web App potražite u članku Pregled osoba.

Prikaz „Osobe“

 1. Kreirajte novi kontakt tako što ćete kliknuti na dugme novo .

 2. Sva mesta na kojima možete naći informacije kontakta.

 3. Pretraživanje. Ovde unesite ime osobe da biste je našli u kontaktima i direktorijumu vaše organizacije.

 4. Spisak svih kontakata u trenutnoj fascikli.

 5. Kartica kontakta za izabranu osobu.

 6. Akcije koje su vam dostupne direktno sa kartice kontakta. Kliknite na ikonice da biste poslali poruku, započeli sesiju ćaskanja ili kreirali zahtev za sastanak.

Vrh stranice

Zadaci

Zadaci skladište zadatke koje kreirate ili koji su vam poslati kao i poruke koje ste označili zastavicom. Kada prikazujete zadatke, podrazumevani prikaz je Obeležene stavke i zadaci. Ovo možete izmeniti tako što ćete izabrati stavku Zadaci sa liste fascikli na levoj strani. Za informacija o zadacima u Outlook Web App, idite na Pregled zadataka.

Zadaci u aplikaciji Outlook Web App

 1. Kreirajte novi zadatak tako što ćete kliknuti na dugme novi zadatak.

 2. Koristite ovu kolonu da biste videli stavke i zadatke označene zastavicom ili samo zadatke.

 3. Filteri. Izaberite stavku filter u zavisnosti od stavke koje želite da vidite. Zadatke i stavke označene zastavicom koji nemaju datum povezan sa njima i koji nisu dovršeni će se pojaviti samo kada izaberete sve.

 4. Lista stavki koje ispunjavaju kriterijume aktuelnog filtera. Kliknite na bilo koju stavku da biste je videli u oknu za čitanje. Možete koristiti kontrole iz pregleda liste da biste pravili izmene statusa stavke. Na primer, možete obeležiti zadatak kao izvršen ili ukloniti zastavicu sa poruke.

 5. Okno za čitanje u kom se prikazuje sadržaj stavki koje ste izabrali. Možete koristiti kontrole u gornjem uglu da biste promenili stavku ako je u pitanju zadatak. Ako je u pitanju poruka, kontrole će biti iste kao tokom čitanja pošte.

Napomena : Zadaci možda nisu dostupni u zavisnosti od postavki organizacije.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×