Prvi koraci u programu OneNote Web Clipper

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Svaki put kada radite na mreži istraživanja pomoću programa OneNote možete da koristite OneNote Web Clipper lako uhvatite, uređivanje, komentarisanje i deljenje informacija. Besplatno da koristite i funkcioniše sa najviše moderan Veb pregledača.

Instaliranje programa OneNote Web Clipper

Da biste podesili OneNote Web Clipper, uradite sledeće:

 1. Posetite lokaciju https://www.onenote.com/clipper.

 2. Kliknite na dugme Da OneNote Web Clipper .

 3. Pratite na ekranu uputstva koja se prikazuju za određene Veb pregledača koji koristite.

 4. Ako budete upitani, potvrdite poruke bezbednost da biste dozvolili programu OneNote Web Clipper za rad sa pregledačem.


Da biste konfigurisali OneNote Web Clipper, uradite sledeće:

 1. U pregledaču otvorite bilo koje Veb lokacije i zatim kliknite na ikonu Programa OneNote Web Clipper .

  Napomena : Na lokaciju OneNote Web Clipper zavisi od pregledača koji koristite. Na primer, u programu Internet Explorer, ona će se pojaviti na traci "Omiljene lokacije" .

 2. U ljubičastom iskačući prozor koji se pojavljuje, uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku prijavite se pomoću Microsoft naloga ako želite da koristite OneNote Web Clipper pomoću ličnog naloga kao što je Outlook.com, Hotmail.com ili Live.com. Za najbolje rezultate koristite isti nalog koji već koristite sa programom OneNote.

  • Ako želite da koristite OneNote Web Clipper pomoću naloga koje rad organizaciji ili školi dao, kliknite na dugme prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga .

 3. Ako budete upitani, potvrdite zahtevane aplikacije dozvole za OneNote Web Clipper. Ove aplikacije dozvole kasnije možete da promenite u bilo kom trenutku u vaše Postavke naloga.


Koristite OneNote Web Clipper

OneNote Web Clipper automatski otkriva tip sadržaja Veb lokaciju koju želite da uhvatite – članak, sa receptima ili proizvoda stranicu.


OneNote Web Clipper prozora

 1. Otvorite stranicu koja sadrži ono što želite da klip u programu OneNote, a zatim kliknite na ikonu Programa OneNote Web Clipper .

 2. U prozoru male OneNote Web Clipper, uradite nešto od sledećeg (gde je dostupno):

  • Kliknite na dugme Cele stranice ili Region ako želite da uhvatite trenutnu Veb stranicu (ili izabrane oblasti) u beležnicu kao snimak sliku. Ove opcije sačuvati sadržaj se isečak u tačno onako kako se pojavljuje.

  • Kliknite na dugme članak, receptimaili proizvoda ako želite da sačuvate trenutnu Veb stranicu u beležnicu kao koji se može uređivati tekst i slike. Kada izaberete neku od ovih opcija, možete da koristite dugmad na vrhu prozora za pregled Isticanje izabranog teksta, promenite između stil fonta serif i sans serif, i povećajte ili smanjite podrazumevanu veličinu teksta.

 3. Kliknite na padajući meni lokaciju , a zatim izaberite odeljak beležnice čuvanja isečene Veb stranicu. Lista uključuje sve beležnice koje ste uskladištili na OneDrive nalogu, uključujući sve deljene beležnice. Možete da kliknete da biste razvili sve beležnice na listi da biste videli dostupne odeljke.

 4. Kliknite na dugme Dodaj napomena ako želite da date uhvaćenu informacije širi kontekst za kasnije. Ovaj korak je opcionalan, ali dodatne beleške može da bude korisna belešku ili podsetnik za sebe (na primer, "Praćenje sa Samantom o ove specifikacije proizvoda!") ili kao način da obezbedite informacije drugima koji čitate je u deljenu beležnicu (na primer, "Hej svima, odjavljivanje ovaj članak se nalazi!").

 5. Kliknite na klip da biste poslali uhvaćenu informacije u programu OneNote.


Ideja za korišćenje programa OneNote Web Clipper

Niste sigurni šta da klip? Evo nekoliko ideja da biste se upoznali!

 • Putovanje – klip sa Veba za planiranje putovanja i putovanja istraživanja i dodajte sve direktno u OneNote.

 • Receptima – prikupiti receptima za zabavu na predstojeće? Klip najbolje slike i sastojak liste sa receptima omiljenim lokacijama.

 • Novosti – hvatanje uvoz sadržaj iz omiljenih vesti lokacija da biste uputili ih kasnije ili da ih delite sa prijateljima.

 • Inspiracija – prikupljanje inspirativno slike i ideje sa Veba i ih u programu OneNote za lak za pronalaženje.

 • Istraživanje – uvoz relevantne članke sa Veba i da ih sačuvate u beležnici istraživanja za kasnije za čitanje.

 • Kupovinu – uverite se da uvek dobijete najbolje prilikom kupovine na mreži tako što ćete isečak cena liste i stranica proizvoda.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×