Prvi koraci u korišćenju VoiceOver sa SharePoint aplikaciju za iOS

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Sa SharePoint Online, možete otpremiti, sinhronizacija, kreiranje, prikaz, i deljenje dokumenata i drugih informacija pomoću funkcije VoiceOver (ugrađene čitač ekrana za iOS uređaj) i MicrosoftSharePoint aplikacije.

Napomene : 

 • Da biste pristupili usluzi SharePoint Online pomoću sistema iOS, morate da instalirate i koristite aplikaciju Microsoft SharePoint iz usluge App Store.

 • Tasterske prečice i navigacija u aplikaciji SharePoint mogu da se razlikuju od onih u lokalnom proizvodu (SharePoint Server).

 • Možete da koristite pokrete na eksternoj tastaturi. Pomoć za upotrebu funkcija pristupačnosti možete da pronađete u Office centru za pristupačnost.

 • Neke funkcije usluge SharePoint Online postepeno se uvode u organizacije koje su se opredelile za program Prvo izdanje. Organizacije koje ne učestvuju u programu „Prvo izdanje“ ili ne koriste moderni prikaz u SharePoint bibliotekama dokumenata mogu videti drugačiji korisnički interfejs od onog koji je opisan u ovoj temi.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite VoiceOver, ugrađeni iOS čitač ekrana. Da biste saznali kako da podesite željene postavke i olakšate upotrebu čitača VoiceOver i drugih funkcija pristupačnosti uz SharePoint aplikaciju, pogledajte Office centar za pristupačnost.

U ovoj temi

Pokretanje aplikacije SharePoint i otvaranje SharePoint lokacije

 1. Otvorite aplikacijuSharePointMicrosoft.

 2. Da se prijavite, premestite fokus na dugme prijavljivanje u SharePoint Online i zatim dodirnuti.

 3. Prijavite se u nalog Office 365 vaše organizacije.

 4. Da biste otvorili lokaciju, prevucite nadole ekrana dok ne čujete ime lokacije i zatim dodirnuti.

  Savet : Podrazumevano, kada se prijavite u aplikaciju listu od najčešće korišćenih lokacije otvara. Ako ne pronađete na lokaciju koju želite na ovoj listi, premestite fokus prema vrhu ekrana dok se ne čujete "prati izvedene tabele" a zatim dodirnuti. U polju Popiši promene da biste predstavili lokacijama koje pratite.

Rad sa čitačima ekrana

Čitači ekrana su aplikacije koje omogućavaju osobama koje su slepe ili slabovide da biste čuli zvučna povratne informacije za elemente korisničkog interfejsa (UI). Kao sa korisničkog Interfejsa u druge proizvode Microsoft , uključuju elemente korisničkog Interfejsa u aplikaciji SharePoint imena koja čitači ekrana mogu razumeti (pristupačnih imena).

Čitač ekrana ugrađenih za iOS se zove VoiceOver. Uključivanje funkcije VoiceOver, triput kliknite na dugme Početak ili upotrebite Siri rekao "Hej Siri, pokrenite VoiceOver."

Kada imate VoiceOver, aplikaciju SharePoint čita pristupačnih imena vam (zajedno sa drugim relevantne informacije) dok se krećete u centru pažnje VoiceOver u elemente korisničkog interfejsa.

Dodatnu pomoć potražite na Veb lokaciji Apple, pogledajte članak o VoiceOver rotora na iPhone, iPad, i iPod touch na Veb lokaciji Apple podrška.

Otkrijte interfejsu SharePoint aplikacije

Kada se prvi put prijavite u aplikacijuSharePointMicrosoft, možete da odete na ekranu lokacije koja navodi dostupne lokacije. Naslov lokacije centra za vrh ekrana se pojavljuje. Sa desne strane naslova je dugme " Pretraži ". Ispod ovu liniju su dva dugmeta:

 • Česti Navodi lokacije koje često koristite (podrazumevano izabrano).

 • Pratite Navodi lokacije koje pratite.

Ispod ovaj red se vertikalna listu lokacija u okviru odabranom kategorije. Na dnu ekrana je traku sa menijima, koji sadrži ove kartice sleva nadesno:

 • Lokacija Prikazuje stranici lokacije sa koje možete da izaberete i idite na lokaciju SharePoint Online . Da biste čuli imena lokacija, prevucite nadole kroz listu. Da biste otvorili lokaciju, kada čujete njegovo ime, dodirnite dvaput.

 • Veze Prikazuje listu vertikalne veze i resursi za vašu organizaciju. Da biste čuli veze, prevucite nadole kroz listu. Da biste otvorili vezu, kada čujete njegovo ime, dodirnite dvaput.

 • Osobe Prikazuje vertikalno listu ljudi sa kojima radite. Da biste čuli imena osoba, prevucite nadole kroz listu. Da biste videli informacije o nekoj osobi, uključujući kontakt informacije i šta ta osoba radi, kada čujete ime osobe, dodirnite dvaput.

 • Postavke Omogućava pristup ličnim SharePoint Online postavke. Na ekranu sadrži vertikalne liste postavki. Da biste promenili postavku, prevucite nadole kroz listu dok ne čujete postavku koju želite da promenite, a zatim dodirnite dvaput.

Kada unesete izbore i rad na zadatku da biste se vratili na prethodni ekran, premestite fokus na dugme nazad u gornjem levom uglu SharePoint aplikacije i zatim dodirnuti.

Uradite više zadataka sa SharePoint aplikaciju i čitača ekrana

Da biste saznali kako da izvršite zadatke u iOS pomoću čitača ekrana u SharePoint Online sa operativnim sistemom iOS, pogledajte:

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×