Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana uz Excel Mobile u operativnom sistemu Windows 10

Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana uz Excel Mobile u operativnom sistemu Windows 10

Čitač ekrana možete da koristite za pravljenje unakrsnih tabela, filtriranje podataka, rad sa grafikonima i još mnogo toga u programu Excel Mobile za Windows 10. Excel Mobile funkcioniše uz Narator, ugrađeni Windows čitač ekrana, kao i uz čitače ekrana nezavisnih proizvođača, kao što je JAWS (Job Access with Speech).

Napomene : 

  • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

  • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

  • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz Windows telefon. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na tabletu ili računaru.

U ovoj temi

Pokretanje aplikacije Excel Mobile

  1. Da biste pokrenuli Excel Mobile, pritisnite taster sa Windows logotipom. Čujete „Polje za pretragu, uređivanje“.

  2. Otkucajte Excel Mobile. Čujete „Excel Mobile, pouzdana aplikacija Windows prodavnice“.

  3. Pritisnite taster Enter. Dok se aplikacija otvara, čujete „Excel Mobile”.

Napomena : Da biste saznali kako izgleda raspored usluge Excel Mobile i kako da se krećete u aplikaciji Excel Mobile pomoću tastature, odaberite karticu „Mobile“ u okviru stavke Pristupačnost u programu Excel.

Rad sa čitačima ekrana

Excel Mobile funkcioniše sa većinom čitača ekrana koji su kompatibilni sa operativnim sistemom Windows, kao što su Narator, JAWS i NVDA. Fokus se premešta na predvidljive načine na svaki element aplikacije.

Na primer, kada izaberete karticu Formule na traci u aplikaciji Excel Mobile, fokus čitača ekrana premešta se na tu karticu i čitač ekrana kaže „Kartica ’Formule’”. Kada izaberete opciju Datum i vreme na kartici Formule, čujete „Dugme ’Datum i vreme’“.

Narator

Da biste uključili ili isključili Narator, pritisnite kombinaciju tastera sa Windows logotipom+Enter. Dodatne informacije o čitaču Narator potražite u članku Slušanje teksta koji Narator čita naglas.

JAWS

Informacije o čitaču ekrana JAWS potražite u članku Dokumentacija o čitaču ekrana JAWS.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za štampanje Excel radne sveske

Korišćenje tasterskih prečica na spoljnoj tastaturi u programu Excel Mobile za Windows 10

Saznajte kako da se krećete u programu Excel pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×