Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana u programu Word Mobile za Windows 10

Čitač ekrana možete da koristite za kreiranje, redigovanje i uređivanje dokumenata u programu Word Mobile za Windows 10. Word Mobile funkcioniše uz Narator, ugrađeni čitač ekrana u operativnom sistemu Windows, kao i čitače ekrana nezavisnih proizvođača, kao što je JAWS (Job Access with Speech).

U ovoj temi

Pokretanje aplikacije Word Mobile

  1. Da biste pokrenuli Word Mobile, pritisnite taster sa Windows logotipom. Čućete: „Polje za pretragu, uredite“.

  2. Otkucajte Word Mobile. Čućete „Word Mobile, pouzdana aplikacija iz Microsoft Store“.

  3. Pritisnite taster Enter. Dok se aplikacija otvora, čućete „Word Mobile“.

Napomena : Da biste saznali kako da se krećete pomoću tastature u aplikaciji Word Mobile, pogledajte članak Saznajte kako da se krećete u programu Word pomoću pristupačnih funkcija.

Rad sa čitačima ekrana

Kada izaberete karticu Raspored na traci u aplikaciji Word Mobile, fokus čitača ekrana se premešta na tu karticu i čitač ekrana govori „Kartica ‘Raspored‘“. Kada izaberete opciju Položaj na kartici Raspored, čućete „Dugme ‘Položaj’“.

Narator

Da biste uključili ili isključili narator, pritisnite kombinaciju tastera sa Windows logotipom+Enter. Više informacija o naratoru potražite u članku Slušanje teksta koji narator čita naglas.

JAWS

Informacije o čitaču ekrana JAWS potražite u članku Dokumentacija o čitaču ekrana JAWS.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×