Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana u programu Access baze podataka za računare

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sa Pristup 2016, možete da kreirate baze podataka za računare koji rade sa Narator, čitač ekrana ugrađenih u Windowsi čitača ekrana nezavisnog proizvođača, kao što su JAWS (posao pristup sa govor).

Napomena : Za više informacija o čitača ekrana, idite na American fondacija za slepe: čitači ekrana, koje se mnogi od njih, uključujući popularne JAWSliste.

U ovoj temi

Pokrenite Access

  1. Da biste započeli Pristup 2016, pritisnite taster Windows logotip. Čujete "Polje za pretragu, uredite."

  2. Tip Pristup 2016. Čujete "Pristup 2016, aplikacija za računare."

  3. Pritisnite taster Enter. Kao se aplikacije:

    • U naratoru, čujete "Okno sa radne površine".

    • U JAWS, čujete "Backstage prikaz".

Rad sa čitačima ekrana

Čitači ekrana su aplikacije koje omogućavaju osobama koje su slepe ili slabovide da biste čuli zvučna povratne informacije za elemente korisničkog interfejsa (UI). Kao sa korisničkog Interfejsa u druge proizvode Microsoft , uključuju elemente korisničkog Interfejsa za Pristup imena koja čitači ekrana mogu razumeti (pristupačnih imena).

Kada koristite čitač ekrana sa Pristup, čitanja za čitač ekrana pristupačnih imena naglas za vas (zajedno sa druge relevantne informacije), dok je u fokusu čitač ekrana premešta svaki element korisničkog interfejsa koje koristite u aplikaciji Pristup .

Na primer, kada izaberete karticu " polja " na traci u Pristup, u centru pažnje čitač ekrana vrši se premeštanje na tu karticu i čitač ekrana kaže, "Karticu polja". Kada izaberete dugme " Prikaz " na kartici polja , čujete "Dugme za prikaz".

Narator

Da biste Narator uključili ili isključili pritisnite Windows logotip taster unesite. Za informacije o Narator, pogledajte Slušanje teksta koji narator čita naglas.

JAWS

Za informacije o JAWS, pogledajte dokumentaciju JAWS čitač ekrana.

Uobičajeni zadaci

Da biste saznali kako da izvršite zadatke pomoću čitača ekrana u programu Access, idite na:

Da biste saznali više o funkcijama koje vam olakšavaju da vidite, čujete i koristite računar, posetite Pristupačnost u Microsoft proizvodima.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×