Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana sa uslugom Skype za posao u programu Outlook na vebu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Možete da koristite čitač ekrana sa Skype za posao u Outlook na vebu da imaju razgovore o ćaskanje sa jedan kontakt ili više osoba. Skype za posao radi kao deo Outlook na vebu , a ne kao samostalni aplikaciju.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite Skype za posao u Outlook na vebu, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao pregledač. Zato što Skype za posao u Outlook na vebu se izvršava u pregledaču, tasterske prečice koje se razlikuju od onih u programu za računare. Na primer, kombinacija tastera Ctrl + F6 koje ćete koristiti umesto tastera F6 za skakuжu komande. Takođe, uobičajene prečice kao što su F1 (pomoć) i Ctrl + O (Otvori) primenite na Veb pregledač – ne Skype za posao u Outlook na vebu.

U ovoj temi

Otvaranje usluge Skype za posao u programu Outlook na vebu

Skype za posao online mora biti pokrenut unutar Outlook na vebui pokreće unutar Outlook na vebu. Skype za posao online nije samostalne aplikacije.

 1. Otvaranje Outlook na vebu tako što ćete otići na http://outlook.office.com. Prijavite se u Office naloga.

 2. Da biste se prebacili na Office Online traku sa alatkama, pritiskajte Ctrl+F6 dok ne čujete „Otvori pokretanje aplikacija“.

 3. Da biste otvorili okno Skype za posao, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Koristite strelicu nadole da biste koristili okno za razgovore usluge Skype za posao“. (u Naratoru ćete čuti „Koristite strelicu nadole da otvorite okno usluge Skype“.) Zatim pritisnite taster sa strelicom nadole.

  Otvara se okno Skype za posao i aktivna je kartica sa listom Svi kontakti.

Istraživanje korisničkog interfejsa usluge Skype za posao u programu Outlook na vebu.

Kada prvi put otvorite Skype za posaoOutlook na vebu tabli, svi kontakti kartica je aktivan. Prvo od dve kartice prikazuje sve Skype kontakata, na listi po abecednom redosledu po imenu. Drugi od dve kartice navodi samo Skype kontakata koji su trenutno na mreži.

Sa desne strane se nalaze tri kontrolna dugmeta: dugme „Traži osobe“, koje vam omogućava da pretražite Skype tražeći nove kontakte, dugme za listu „Prikažite svoje kontakte“, koje vas vodi u okna „Kontakti“, i dugme „Pokreni novi razgovor“, koje vam omogućava da pokrenete novo ćaskanje sa jednim ili više kontakta preko usluge Skype.

Kada imate aktivne razgovore koji su u toku, ikone učesnika se pojavljuju na krajnjoj desnoj margini, ispod tri glavne Skype kontrole. Kada imate novu poruku u bilo kom tekućem razgovoru, na ikoni kontakta koji ju je poslao pojavljuje se narandžasti indikator.

U donjem desnom delu oknu Skype postoje dve dodatne dugmad: ikonu za uključivanje/isključivanje obaveštenja za ćaskanje i ikonu za davanje povratnih informacija. Prvi uključuje Outlook na Vebu ćaskanje obaveštenja ili isključivanje. Drugi pokreće obrazac povratne informacije na novoj kartici pregledača, gde možete poslati poruku Skype za posao tima.

Kada izaberete bilo koji pojedinačni Skype kontakt, otvorite razgovor sa tom osobom. Okno "Kontakti" je zamenjena funkcijom okna "ćaskanje". Okno "ćaskanje" se mogu razviti okno. Na vrhu tog okna je ime kontakta i status, pored dugmeta koja vam omogućava da vaša ćaskanje dodate još osoba. Ispod ćaskanje kontakt oblast je razgovor u prozoru. Na donjoj ivici Skype za posao je tabla za ćaskanje polje za uređivanje, gde možete da upišete poruku.

Rad sa čitačima ekrana

U Skype za posao u Outlook na vebu, možete da koristite narator, čitač ekrana ugrađenih u operativnom sistemu Windows ili čitač ekrana nezavisnog proizvođača, kao što su JAWS. Čitač ekrana konvertuje tekst u govor i čita naglas komande, lokacije, liste i dugmad pored njen sadržaj.

Evo nekoliko napomena o tome kako se radi sa Naratorom ili čitačem ekrana „JAWS“.

 • Da biste uključili ili isključili Narator na PC računaru, u operativnom sistemu Windows pritisnite kombinaciju tastera sa Windows logotipom+Enter.

 • Da biste uključili ili isključili Narator na tabletu, pritisnite kombinaciju tastera dugme sa logotipom Windows+Volume Up.

 • Ako čitač ekrana prestane sa čitanjem ili počne da se ponaša neočekivano, pritisnite Alt+Tab da napustite trenutni prozor, a zatim ponovo pritisnite Alt+Tab da se vratite u prozor. Ovo ponovo postavlja fokus čitača ekrana na trenutni prozor.

 • Za više informacija o Naratoru pogledajte članak Slušanje teksta koji narator naglas čita.

 • Za više informacija o čitaču ekrana JAWS, pogledajte članak Dokumentacija za čitač ekrana JAWS.

Nakon pokretanja čitača ekrana u Outlook na vebu, da biste otišli do Skype za posao u Outlook na vebu, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok ne čujete „Pokreni pokretanja aplikacija”. Zatim, pritisnite taster Tab dok ne čujete „koristite na dole strelicu da biste koristili Skype za posao”.

Da biste se kretali kroz Skype za posao kontrole, koristite taster strelica nadole ili taster Tab. Zbog toga što ova verzija Skype za posao radi unutar Outlook na vebu, nije lako da biste premestili iz kontrole za Skype i u programu Outlook na Vebu kontrole. Na sreću, se lako da vratite tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl + F6 ili Shift + Tab. Saznajte više u Upotrebi čitač ekrana da biste otišli u Skype za posao u programu Outlook na Vebu.

Započinjanje razgovora

 1. Kada je fokus na dugmetu Otvori Skype tablu, pritisnite taster Tab da biste dobili prvo ime u vašoj listi Kontakti. Za kretanje nadole po listi pritiskajte taster sa strelicom nadole. Čućete ime svakog kontakta kada se on izabere.

 2. Kada čujete ime osobe sa kojom želite da ćaskate, pritisnite Enter. Otvara se okno Razgovor, a fokus je na okviru Uredi ćaskanje. Čućete ime kontakta i njegov trenutni status.

  1. Da biste pozvali druge osobe u ovaj razgovor, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dodaj osobe u ovaj razgovor“. Zatim otkucajte imena osoba koje želite da dodate u razgovor. Da biste odabrali dodatne kontakte iz svoje liste Svi kontakti, pritisnite Enter. Kada dodate nove kontakte, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ’Dodaj’“, a zatim pritisnite Enter da biste dodali te osobe u razgovor.

  2. Da biste prebacili fokus na okvir Unosi ćaskanja, pritisnite taster Tab. Čućete „Unosi ćaskanja“.

 3. U oknu Razgovor otkucajte poruku u okviru Poruka.

 4. Da biste poslali poruku, pritisnite Enter.

Završavanje razgovora

 1. Kada budete spremni da biste završili razgovor, da biste došli do Skype za posao meni tabli, pritisnite taster Tab. Čujete „Pretraga razgovora”, a fokus nalazi u prvu stavku menija.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete ime kontakta. Za više opcija pritisnite Shift+F10. Čućete prvu dostupnu opciju menija. Ako je razgovor otvoren sa jednom osobom, čućete „Zatvori razgovor“. Ako razgovor ima više od dva učesnika, čućete „Prikaži profil“.

 3. Da biste postavili fokus na stavku Zatvori razgovor, koristite taster sa strelicom nadole, a zatim pritisnite Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pronalaženje kontakta u usluzi Skype za posao u programu Outlook na vebu

Korišćenje čitača ekrana za slanje trenutne poruke iz usluge Skype za posao u programu Outlook na vebu

Korišćenje čitača ekrana za navigaciju u programu Outlook na vebu

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×