Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana sa uslugom OneDrive for Business u operativnom sistemu Windows

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Čitač ekrana i tasterske prečice možete da koristite da biste skladištili i delili datoteke u OneDrive for Business fascikli na računaru. Svaki put kada ste na mreži, OneDrive for Business datoteke se automatski sinhronizuju sa ovom fasciklom.

Napomena : Ova tema pretpostavlja da su korisnici JAWS isključili funkciju virtuelne meni trake.

U ovoj temi

Otvaranje OneDrive for Business fascikle

OneDrive for Business aplikacija je ugrađena u Windows 10, a fascikla se automatski pojavljuje na listi datoteka kada koristite Cortana traku za pretragu ili istraživač datoteka.

Da bi se OneDrive for Business fascikla pojavila na traci za pretragu ili u istraživaču datoteka u drugim verzijama operativnog sistema Windows, prvo morate da sinhronizujete OneDrive for Business sa računarom. Pošto sinhronizujete OneDrive for Business, fascikla se dodaje na računar. Ime OneDrive fascikle obuhvata ime Office 365 ime organizacije, kao što je OneDrive – Contoso ili OneDrive@Contoso.com.

Više informacija potražite u članku Korišćenje čitača ekrana za sinhronizovanje usluge OneDrive for Business u operativnom sistemu Windows.

Otvaranje OneDrive for Business fascikle sa Cortana trake za pretragu

 1. Da biste izabrali Cortana traku za pretragu, pritisnite taster sa Windows logotipom.

 2. Kada čujete „Cortana“, otkucajte OneDrive for Business. (U naratoru ćete čuti „Cortana prozor, polje za pretragu.“)

 3. Kada čujete „OneDrive for Businessaplikacija za računare“ ili „OneDrive for Business fascikla sa datotekama“, pritisnite taster Enter.

Otvaranje OneDrive for Business fascikle iz istraživača datoteka

 1. Da biste otvorili istraživač datoteka, pritisnite taster sa Windows logotipom+E. Istraživač datoteka se otvara sa fokusom na prikazu Stavke.

 2. Koristite tastere sa strelicama dok ne čujete „OneDrive crtica“ i ime organizacije povezane sa fasciklom, a zatim pritisnite taster Enter.

Savet : Ako OneDrive fascikla nije navedena u prikazu Stavke, da biste je izabrali, premestite se u prikaz stabla u oknu za navigaciju. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+F6 ili Shift+Tab, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „OneDrive crtica“ i ime organizacije povezane sa fasciklom, a zatim pritisnite taster Enter.

Otvaranje stavke

Izaberite stavku koju želite da otvorite i pritisnite taster Enter.

Savet :  Da biste izabrali aplikaciju koju želite da koristite da biste otvorili stavku, izaberite stavku i pritisnite kombinacije tastera Alt+H, P+E. Na listi aplikacija, da biste izabrali navedenu aplikaciju ili opciju Odaberite drugu aplikaciju, pritisnite taster sa strelicom nadole, a zatim pritisnite taster Enter.

Otpremanje stavke

Datoteku možete da otpremite u OneDrive iz istraživača datoteka ili možete da otpremite datoteku tako što ćete je sačuvati u usluzi OneDrive.

Otpremanje datoteke iz istraživača datoteka

 1. Da biste otvorili istraživač datoteka, pritisnite taster sa Windows logotipom+E.

 2. Izaberite fasciklu ili datoteku koju želite da otpremite u OneDrive, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10. Otvoriće se kontekstualni meni i čućete „Kontekstualni meni“.

 3. Pritisnite N, N ili pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Pošalji u“, a zatim pritisnite taster Enter. Otvoriće se podmeni Pošalji u i čućete „Podmeni 'Pošalji u', Bluetooth uređaj.“ (U naratoru ćete čuti „Bluetooth uređaj, podmeni 'Pošalji u'.“)

 4. Pritisnite taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime OneDrive for Business fascikle, a zatim pritisnite taster Enter.

Datoteka je otpremljena u OneDrive.

Čuvanje datoteke u OneDrive for Business fascikli

 1. Otvorite datoteku koju želite da otpremite i pritisnite kombinaciju tastera Alt+F. Otvoriće se prikaz „Backstage“ i čućete „Prikaz 'Backstage', kartica 'Informacije'.“ (U naratoru ćete čuti „Izabrano, kartica 'Informacije'.“)

 2. Da biste otvorili karticu Sačuvaj kao , pritisnite A, A.

 3. Kada čujete „Funkcije 'Sačuvaj kao', Dodaj mesto“, pritiskajte taster sa strelicom nagore ili nadole dok ne čujete ime OneDrive for Business fascikle, a zatim pritisnite taster Enter. (U naratoru ćete čuti „Izabrano, Dodaj mesto.”) Fokus se pomera na polje Izaberite fasciklu, sa izabranim dugmetom OneDrive for Business.

 4. Da biste prešli u polje Unesite ime datoteke, pritisnite taster sa strelicom nadole. Otkucajte ime za datoteku ili, ako se pojavi lista sa imenima prethodnih datoteka, pritisnite taster sa strelicom nadole da biste izabrali ime datoteke.

  • Da biste sačuvali datoteku u glavnoj OneDrive for Business fascikli, pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Sačuvaj, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste sačuvali datoteku u određenoj potfascikli u OneDrive for Business fascikli, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme 'Ime'“, pritisnite taster sa strelicom nadole da biste prešli na fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku, a zatim pritisnite taster Enter. Kada čujete ime prve datoteke u fascikli (ili ako u fascikli nema datoteka, čućete ime fascikle), da biste prešli na dugme Sačuvaj, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Tab, a zatim pritisnite taster Enter.

Preuzimanje OneDrive stavke na uređaj

Sve fascikle u OneDrive fascikli su na računaru podrazumevano dostupne na mreži i van mreže. Ako koristite OneDrive aplikaciju na uređaju i želite da preuzmete stavku iz usluge OneDrive na uređaj, (pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C), pređite u fasciklu gde ćete preuzeti stavku i nalepite je (pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V).

Deljenje stavke iz usluge OneDrive

Deljenje stavke

 1. Izaberite fasciklu ili datoteku koju želite da delite i pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10.

 2. Otvoriće se kontekstualni meni i čućete „Kontekstualni meni, Otvori“.

 3. Pritisnite O, O ili pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „OneDrive for Business“, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Kada čujete „Idi u pregledač“, G“, pritisnite taster S. Otvoriće se okno „Deljenje dokumenta“ u usluzi OneDrive for Business u podrazumevanom pregledaču. Čućete „Datoteke, OneDrive“, ime pregledača, „Deli“ i ime datoteke.

 5. Otvoriće se okno „Deljenje dokumenta“ sa izabranom karticom Pozovi osobe i čućete „Unesite ime ili adresu e-pošte.“ (U naratoru pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Unesite ime ili adresu e-pošte.“) Otkucajte ime.

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Kombinovani okvir 'Izaberite nivo dozvole'.“ U naratoru ćete čuti „Izaberite nivo dozvole, kombinovani okvir koji može da se uređuje 'Može da se uređuje'.“) Otvara se kombinovani okvir sa izabranom opcijom Može da se uređuje. Da biste izabrali opciju Može da prikazuje, pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Može da prikazuje.“

 7. Pritiskajte taster Tab i kada čujete „Uključi ličnu poruku uz ovaj poziv, leva zagrada, opcionalna desna zagrada“, otkucajte poruku ako želite.

 8. Pritisnite taster Tab da biste prešli u polje za potvrdu Zahtevaj prijavljivanje, ako je dostupno. Da biste opozvali izbor u ovom polju, pritisnite razmaknicu.

 9. Pritisnite taster Tab da biste prešli u polje za potvrdu Pošalji poruku e-pošte. Da biste opozvali izbor u ovom polju, pritisnite razmaknicu.

 10. Pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Deli i pritisnite taster Enter.

 11. Pritisnite taster Tab da biste zatvorili prozor pregledača, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Alt+F4.

U oknu „Deljenje dokumenta“ možete da izaberete i druge opcije pored opcije Pozovi osobe:

 • Da biste dobili (i uredili) vezu ka dokumentu, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Preuzmi vezu“, a zatim pritisnite taster Enter.

 • Da biste čuli sa kim se deli stavka, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Deljeno sa“, a zatim pritisnite taster Enter.

Zaustavljanje deljenja stavke

 1. Izaberite stavku koju želite da prestanete da delite.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+S, S+S.

Dodatne informacije

Korišćenje čitača ekrana za sinhronizovanje usluge OneDrive for Business u operativnom sistemu Windows

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×