Prvi koraci u aplikaciji Outlook Web App za Office 365

Saznajte više o Office 365 za preduzeća osnovama kao što su pošta, kalendar i kontakti pomoću usluge Outlook Web App sa veb pregledačem.

Ovaj članak vas vodi kroz osnove pošte, kalendara i kontakata u usluzi Office 365 pomoću veb pregledača. Kada koristite veb pregledač za prikazivanje pošte, kalendara i kontakata, vi koristite Outlook Web App. Podatke o načinu korišćenja programa Outlook ili drugih aplikacija za e-poštu na računaru potražite u članku Reference za podešavanje programa za e-poštu.

Za povezivanje sa nalogom možete koristiti i mobilni uređaj, kao što je pametni telefon ili tablet. Saznajte više u članku Referenca za podešavanje telefona i tablet računara.

Ako ste novi korisnik usluge Office 365 za preduzeća, posetite Office 365 Learning Center za preduzeća i obrazovanje.

Ako to već niste učinili, možete da se Prijavite u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

U ovom članku

Obaveštenja, navigacija i postavke

Otvaranje stavke u zasebnom prozoru

Rad van mreže

Pošta

Kalendar

Mesečni prikaz

Osobe

Zadaci

Obaveštenja, navigacija i postavke

Na Office 365 za preduzeća traci za navigaciju ćete pronaći skup veza koje vode do različitih delova za Office 365poslovni ili školski nalog. Ovaj članak se fokusira na funkcije koje podržava Outlook Web App: obaveštenja, veze ka svim tipovima informacija uskladištenih u poštanskom sandučetu i veze ka ličnim podacima i opcijama.

Outlook Web App traka za navigaciju

 1. Ikona pošte Ikona „Pošta“ pojavljuje se kada imate novu poruku, a ikona kalendara Ikona „Kalendar“ kada postoji podsetnik kalendara ili zadataka. Možete da kliknete na ikonu pošte da biste videli pregled najnovije poruke ili na kalendar da biste videli podsetnike kalendara ili zadataka i upravljali njima. Ikone se pojavljuju samo kada imate novu poruku ili aktivan podsetnik.

 2. Kliknite na traku za navigaciju Deo trake za navigaciju da biste se prebacili u druge oblasti programa Outlook Web App.

 3. Obezbeđeni su status ćaskanja, lične informacije, opcije i pomoć. Koristite ovu oblast Status za ćaskanje, lične informacije, opcije, pomoć na traci za navigaciju da biste se prijavili u ćaskanje i upravljali statusom ćaskanja, promenili lične informacije, išli u opcije, pronašli pomoć ili da biste se odjavili iz naloga.

Vrh stranice

Otvaranje stavke u zasebnom prozoru

Podrazumevano čitate i kreirate stavke u programu Outlook Web App ili u oknu za čitanje ili u prozoru koji se preklapa sa glavnim prozorom. Ali to nije ono što vam uvek treba. Nekad ćete želeti da vidite ili uredite stavku u zasebnom prozoru.

Za većinu stavki izaberite opciju Iskačući prozor Otvori u novom prozoru u gornjem desnom uglu stavke na kojoj radite da biste je otvorili u zasebnom prozoru.

Da biste u zasebnom prozoru otvorili poruku koju čitate, izaberite stavku Još Ikona „Još“ ili „Još opcija“, a zatim stavku Otvori u zasebnom prozoru.

Vrh stranice

Rad van mreže

Pristup van mreže vam omogućava da koristite Outlook Web App na laptop ili stonom računaru kada niste povezani sa internetom. Informacije o podešavanju pristupa van mreže potražite u članku Korišćenje programa Outlook Web App van mreže.

Vrh stranice

Pošta

Pošto se prijavite u Office 365, izaberite stavku Outlook da biste otišli pravo u prijemno poštansko sanduče u usluzi Outlook Web App. Dodatne informacije o porukama u programu Outlook Web App potražite na lokaciji Pregled pošte.

Pošta u aplikaciji Outlook Web App

Pošta je mesto na kom ćete naći svoje poruke.

 1. Nova pošta. Napravite novu poruku tako što ćete kliknuti na dugme Nova pošta.

 2. Fascikle. Lista „Fascikle“ sadrži fascikle iz poštanskog sandučeta i omiljenih lokacija. Može da sadrži i druge fascikle kao što su fascikle arhive.

  Kliknite na stavku Razvij Proširivanje da biste prikazali listu fascikli ili na stavku Skupi Dugme „Skupi okno sa osobama“ da biste je sakrili. Da biste prikazali sadržaj bilo koje fascikle sa liste, kliknite na ikonu Prikaži Razvij kako biste razvili listu ili na ikonu Sakrij Skupi kako biste je skupili.

 3. Polje za pretragu. U polje za pretragu unesite ono što želite da pronađete, na primer ime osobe čije poruke želite da pronađete ili tekst koji želite da potražite da biste pronašli određenu poruku.

 4. Lista poruka u trenutnoj fascikli. Svaka stavka u prikazu liste sadrži dodatne informacije, na primer koliko poruka ima u razgovoru i koliko njih je nepročitano ili da li su sa nekom porukom iz razgovora povezani prilog, zastavica ili kategorija. Razgovor može da ima jednu ili više poruka. Kada je razgovor izabran, možete ga izbrisati ili mu dodati zastavicu ili kategoriju tako što ćete kliknuti na odgovarajuće ikone. U vrhu prikaza liste nalaze se filteri na koje možete da kliknete da biste brzo pronašli poruke koje su nepročitane, koje sadrže vaše ime u poljima „Za“ ili „Cc“ ili koje su označene zastavicom. Osim filtera, videćete i ime fascikle koju gledate i prikaz koji ste izabrali.

 5. Okno za čitanje. Prikazuje se poruka koju ste izabrali. Na poruke u razgovoru možete da odgovorite tako što ćete kliknuti na veze na vrhu poruke.

Vrh stranice

Kalendar

Kalendar ćete verovatno najviše koristiti posle prijemnog poštanskog sandučeta u programu Outlook Web App. Dodatne informacije o kalendarima u programu Outlook Web App potražite u članku Pregled kalendara.

Prikaz sedmica kalendara

 1. Novi događaj. Napravite novi događaj klikom na dugme Novi događaj. Događaj može biti obaveza, sastanak ili aktivnost koja traje ceo dan.

 2. Moji kalendari. Koristite kalendare da biste prelazili sa datuma na datum. Senčenje vam pokazuje koju sedmicu trenutno gledate. Tamnije senčenje označava trenutni datum. Ikonu kalendara u vrhu možete koristiti da biste skupili ili razvili ovu stranu prikaza kalendara.

 3. Drugi kalendari. Istovremeno možete da prikažete dva ili više kalendara. Odeljak „Drugi kalendari“ vam omogućava da dodate kalendare drugih osoba i izaberete koji će se prikazati.

 4. Traka za navigaciju po danima. Ovo je još jedna oblast koju možete koristiti za prelazak sa jednog dana na drugi. Kliknite na bilo koji datum da biste se prebacili na njega. Možete i da kliknete na strelicu sa bilo koje strane da biste videli datume pre ili posle trenutno prikazanog.

 5. Glavno okno. Prikazuje se izabrani kalendar.

 6. Prikazi. Izaberite željeni prikaz i delite ili štampajte kalendar.

Mesečni prikaz

Mesečni prikaz može biti vrlo pretrpan. Da bi vam bio korisniji, sada se za izabrani dan prikazuje raspored.

Mesečni prikaz kalendara

 1. Trenutni datum je tamnije osenčen.

 2. Svetlije senčenje pokazuje izabrani mesec.

 3. Senčenje pokazuje izabrani dan, a broj pokazuje koliko neprikazanih stavki ima za svaki dan. Kliknite dvaput na stavku da biste je otvorili. Novi događaj za bilo koji datum možete da napravite tako što ćete kliknuti dvaput na polje tog datuma.

 4. Osenčena stavka je celodnevni događaj.

 5. Dnevni red za izabrani dan. Novu stavku za trenutni datum možete da napravite tako što ćete dvaput kliknuti na polje u dnevnom redu.

Vrh stranice

Osobe

Fascikla „Osobe“ je mesto na kom su uskladišteni vaši kontakti. Odavde možete da pronađete, napravite ili uredite kontakte. Kontakte možete da tražite i u direktorijumu organizacije. Dodatne podatke o kontaktima u programu Outlook Web App potražite u članku Pregled osoba.

Prikaz „Osobe“

 1. Napravite novi kontakt klikom na dugme Novi kontakt.

 2. Sva mesta na kojima možete naći informacije kontakta.

 3. Pretraživanje. Ovde unesite ime osobe da biste je našli u kontaktima i direktorijumu vaše organizacije.

 4. Spisak svih kontakata u trenutnoj fascikli.

 5. Kartica kontakta za izabranu osobu.

 6. Radnje koje su vam dostupne direktno sa kontakt kartice. kliknite na ikonu da biste poslali poruku, započeli ćaskanje ili kreirali poziv za sastanak.

Zadaci

Fascikla „Zadaci“ sadrži zadatke koje ste napravili ili koji su vam poslati, kao i poruke koje ste označili zastavicom. Da biste prikazali zadatke, izaberite stavku Zadaci ispod liste fascikli. Kada prikazujete zadatke, podrazumevani prikaz je Stavke i zadaci označeni zastavicom. Taj prikaz možete da promenite tako što ćete izabrati stavku Zadaci na listi fascikli. Dodatne informacije o zadacima u programu Outlook Web App potražite u članku Pregled zadataka.

Zadaci u aplikaciji Outlook Web App

 1. Napravite novi zadatak klikom na dugme Novi zadatak.

 2. Koristite okno Moji zadaci da biste videli stavke i zadatke označene zastavicom ili samo zadatke.

 3. Filteri. Izaberite filter u zavisnosti od toga koje stavke želite da vidite. Zadaci i stavke označene zastavicom koje nisu povezane sa datumom i nisu dovršene pojavljuju se samo ako izaberete opciju sve.

 4. Lista stavki koje ispunjavaju kriterijume trenutnog filtera. Izaberite stavku da biste je prikazali u oknu za čitanje. Možete koristiti kontrole iz prikaza liste da biste napravili promene na statusu stavke. Na primer, možete označiti zadatak kao dovršen ili ukloniti zastavicu sa poruke.

 5. Okno za čitanje u kom se prikazuje sadržaj stavki koje ste izabrali. Kontrole u gornjem desnom uglu možete da koristite da biste promenili stavku ako je u pitanju zadatak. Ako je u pitanju poruka, kontrole su iste kao one koje su dostupne dok čitate poštu.

Napomena   Zadaci možda nisu dostupni u zavisnosti od postavki organizacije.

Vrh stranice

Primenjuje se na: Office 365 operated by 21Vianet - End User, Office 365 End User, Outlook Web App for Office 365 operated by 21Vianet, Outlook Web App for Office 365, Office 365 Admin, Office 365 operated by 21Vianet - Admin, Office 365 operated by 21Vianet - Small Business Admin, Outlook Web App, Microsoft Outlook Web App for Office 365 operated by 21Vianet - Small Business, Outlook Web App for Office 365 Small Business, Office 365 Small Business AdminDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik