Proverite reči pojavi jedan red odjednom u programu PowerPoint

Proverite reči pojavi jedan red odjednom u programu PowerPoint

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da se tekst pojavljuje jedan red odjednom na slajdu.

Više informacija o animiranju sadržaja slajda potražite u člancima:

Animiranje slike na slajdu

Efekti animacije dostupni u programu PowerPoint Online

Se tekst pojavljuje jedan red odjednom

 1. Na slajdu, potvrdite izbor koji sadrži tekst.

 2. Na kartici animacije Odaberite animaciju kao što je pojavljivanje, Postepeno pojavljivanjeili Uletanje.

  Animacije u programu PowerPoint Online

  Za sve animacije, kao što su Uletanje, kliknite na dugme Opcije efekatapošto ćete morati da odaberete smer iz koga će znakovi za nabrajanje uletati, kao što su dno, vrh, levo ili desno.

 3. Izaberite stavku Opcije efekata, a zatim izaberite stavku Tako što ćete pasusa da biste postavili pasuse teksta se pojavljuju jedan po jedan. (Na drugu opciju, sve odjednom, čini sve redove teksta se pojavljuju u isto vreme).

  Animiranje po pasusu

  Verzije programa PowerPoint odmah pregled animacije za vas. Da biste pregledali animacije u PowerPoint Online, u donjem desnom uglu traci sa alatkama kliknite na dugme "Projekcija slajdova", a zatim kliknite na dugme da biste videli svakog pasusa teksta se pojavljuju jedan po jedan.

  Prikaz projekcije slajdova

Podrazumevano, tokom izlaganja u projekciji slajdova, svakog pasusa se pojavljuje kao odgovor na klik. Na taj način, možete da kontrolišete kada se pojavi svakog pasusa.

U verzije programa PowerPoint, možete da izmenite ovu postavku koristeći Početak, Trajanjei odlaganje kontrole na krajnjoj desnoj strani kartice " animacije " na traci.

Se tekst pojavljuje jedno slovo odjednom

U verzije programa PowerPoint, "kucanja" vizuelni efekat možete da kreirate i tako što ćete izvršiti znakova u pasusu koji se pojavi jedan po jedan.

 1. Na slajdu, potvrdite izbor koji sadrži tekst.

 2. Na kartici animacije izaberite stavku Dodaj animaciju padajući meni i izaberite animaciju kao što je pojavljivanje, Postepeno pojavljivanjeili Uletanje.

 3. Na kartici animacije kliknite na dugme okno animacije .

  Opcija "Animiraj slovo po slovo"

  Okno za animaciju se otvara na desnoj strani prozora PowerPoint .

 4. U oknu za animaciju kliknite na strelicu nadole za animaciju i izaberite stavku Opcije efekta.

  Opcija "Animiraj slovo po slovo"
 5. U dijalogu pojavljivanja , na kartici efekat , otvorite Animiranje teksta padajuće liste, i izaberite slovo po slovo. Odlaganje podrazumevanu vrednost za vreme između slova koja se pojavljuje je 0.5 sekundi, ali to možete promeniti u polju odlaganje .

  Opcija "Animiraj slovo po slovo"

  PowerPoint odmah pregleda animacije za vas tako da možete da vidite vreme znakove se pojedinačno prikazivati. Možete da ponovite pregleda tako što ćete izabrati animacije u oknu za animaciju i kliknuti na dugme Reprodukuj izabrana.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×