Proverite može li se PowerPoint prezentacija otvoriti u programu PowerPoint 2003 ili starijoj verziji

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kontrolor kompatibilnosti u programima PowerPoint 2016 i Microsoft PowerPoint 2013 pomaže pri pronalaženju potencijalnih problema sa oblikovanjem i funkcijama do kojih može doći ako se prezentacija otvori u programu PowerPoint 2003 ili starijoj verziji. Takvi problemi mogu da utiču na performanse prezentacije.

Da biste pokrenuli kontrolor kompatibilnosti u programu PowerPoint 2016 ili Microsoft PowerPoint 2013:

  1. Otvorite prezentaciju u kojoj želite da proverite da li postoje problemi.

  2. Izaberite karticu Datoteka i izaberite stavku Informacije.

  3. U programu PowerPoint 2016, u okviru Provera prezentacije izaberite stavku Proveri da li postoje problemi, a zatim stavku Proveri kompatibilnost.

    U programu Microsoft PowerPoint 2013, u okviru Pripremi za deljenje, kliknite na dugme Proveri da li postoje problemi, a zatim izaberite stavku Proveri kompatibilnost.

Na primer, kontrolor kompatibilnosti otkrije da li prezentacija sadrži SmartArt, 3-D teksta ili Efekti oblika (kao što su odraza i sjaja) - u starijim verzijama programa PowerPoint, pojavljuju se kao slike koje nije moguće uređivati. Na primer, kontrolor kompatibilnosti izveštaja ako ste ugrađeni video zapis u prezentaciji (umesto povezivanje sa video zapisom). Ugrađeni video zapis se pojavljuje u programu PowerPoint 2003 ili starijim verzijama kao sliku i ne može da reprodukuje.

Da biste saznali više o porukama koje vraća kontrolor kompatibilnosti, pročitajte članak Kontrolor kompatibilnosti.

Napomene : 

  • Kontrolor kompatibilnosti ne morate da pokrećete ako koristite PowerPoint 2007 ili PowerPoint 2010 da biste otvorili datoteke napravljene u novijim verzijama. Formati datoteka su isti u tim verzijama programa PowerPoint, tako da nema problema sa kompatibilnošću.

  • PowerPoint 2016 ili PowerPoint 2013 prezentaciju ne možete da sačuvate ili otvorite u programu PowerPoint 95 ili starijim verzijama programa PowerPoint.

  • Ako često čuvate prezentacije u PowerPoint 97-2003 formatu, u dijalogu Microsoft PowerPoint kontrolor kompatibilnosti potvrdite izbor u polju za potvrdu Proveri kompatibilnost prilikom čuvanja PowerPoint 97-2003 formata.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×