Provere spremnosti usluge Office 365

Koristite provere ispravnosti, povezivanja i spremnosti usluge Office 365 da biste proverili da li je lokalno okruženje spremno za Office 365 usluge.

Provere spremnosti za Office 365 jesu deo automatizovane alatke koja prikuplja zahteve konfiguracije za usluge koje želite da postavite. Preporučujemo da pokrenete provere pre nego što postavite Office 365, a evo i zašto:

 • Provere mogu da pronađu postavke u trenutnom okruženju koje mogu da izazovu probleme kada počnete da postavljate ili koristite usluge.

 • Ako znate gde se nalaze potencijalne prepreke pre nego što počnete, možete da ih otklonite ili privremeno rešite kako bi se lakše završila putanja primene.

Preduslovi

Računar mora da ispunjava minimalne zahteve i morate da preuzmete malu aplikaciju da bismo mogli da izvršimo provere. Zahtevi se navode u alatki pre nego što preuzmete aplikaciju i alatka vas obaveštava ako nešto nedostaje.

Provere spremnosti pregledaju postavke u trenutnom okruženju lokalne mreže i sve što ste već postavili u usluzi Office 365. Provere koriste vaše akreditive kako bi izvršile ispitivanje. Pokrenite provere dok ste povezani sa trenutnom lokalnom mrežom i prijavljeni kao administrator.

Da biste preuzeli alatku za proveru spremnosti, morate da imate:

 • 64-bitnu verziju sistema Windows 7 ili novijeg sa softverom .NET 3.5

 • Internet Explorer 9.0 (on se već nalazi na računaru ako koristite Windows 10).

 • Windows PowerShell V 2.0

Pokretanje provera spremnosti

Važno : Provere spremnosti pokreću se za okruženje sa kojim je računar trenutno povezan i koriste vaše akreditive kako bi ispitale konfiguraciju. Te provere treba da pokrenete dok ste povezani sa trenutnim okruženjem lokalne mreže i prijavljeni kao administrator. Provere programa Outlook i računara pokreću se samo za lokalni računar i ne ispituju sve radne stanice, tako da bi trebalo da ih pokrenete na više računara ako neki korisnici imaju nestandardnu konfiguraciju. Tokom ovog procesa ne skladište se nikakvi podaci.

Da biste pokrenuli provere spremnosti:

 1. Idite na adresu https://portal.office.com/tools i na stranici Provere odaberite stavku Proverite konfiguraciju pomoću provera ispravnosti, spremnosti i povezivanja usluge Office 365.

 2. Odaberite stavke Brzo ili Napredno > dalje > pokreni provere.

 3. Instalirajte softver koji je preduslov (kada se to bude tražilo). Morate da preuzmete malu aplikaciju da bi se pokrenule provere.

 4. Pregled rezultata provera:

  • Prošlo:    postavka koju smo proverili odgovarajuća je za Office 365. Trebalo bi da pregledate stavke koje su prošle da biste videli šta smo pregledali, ali ovi rezultati su samo informativni.

  • Upozorenje:    postavka koju smo pregledali neće pokvariti ništa ali nije optimizovana za Office 365. Možete da pregledate rezultate da biste videli da li vam je to neka važna postavka. Ako želite da saznate više o upozorenju ili kako da promenite postavku, možete da dobijete pomoć u oknu sa desne strane.

  • Greška:    postavka koju smo proverili imaće negativan uticaj na instalaciju i treba da je ispravite pre nego što nastavite. Obavezno pregledajte ove rezultate i izvršite promene ako je to potrebno. Pomoć u vezi sa tim kako da rešite probleme dostupna je u oknu sa desne strane. Ako vidite grešku za nešto što još niste postavili, kao što su DNS zapisi, možete da je zanemarite za sada. Ali preporučujemo da ponovo pokrenete provere spremnosti kada izvršite postavljanje.

Važno : Ako vidite grešku u kojoj piše „Obavezna je potvrda identiteta za proxy“ kada pokušate da instalirate i pokrenite HRC, onda je mreža konfigurisana sa proxy serverom ili zaštitnim zidom koji zahteva oblik potvrde identiteta koji nije „Integrisan u Windows“. Na primer, osnovnu potvrdu identiteta koja zahteva da korisnik unese korisničko ime i lozinku. Da bi se izbegla greška, neophodna je ponovna konfiguracija servera, aparata ili aplikacije koji zahtevaju potvrdu identiteta, kako bi se omogućilo da aplikacija ClickOnce (u ovom slučaju HRCClient.v3.5) prođe bez trenutnog zahteva potvrde identiteta. Dodatne informacije potražite u odeljku „ClickOnce i potvrda identiteta za proksi“, u članku Problemi sa konfiguracijom servera i klijenta u ClickOnce primenama.

Takođe pogledajte

Primena usluge Office 365 Enterprise za organizaciju

Planiranje postavljanja usluge Office 365

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×