Provera valjanosti XML podataka u odnosu na XML šemu

Važno: Ovaj članak je mašinski preveli potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Valjanost XML podataka u odnosu na XML šemu proverava se da bi se osiguralo da svi XML podaci koje uvozite ili izvozite iz nekih ćelija u mapiranom opsegu u radnom listu odgovaraju XML šemi u oknu zadatka „XML izvor“.

 1. Ako kartica Developer nije dostupna, uradite sledeće da biste je prikazali:

  1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije.

  2. U kategoriji Popularno, u okviru Najbitnije opcije za rad u programu Excel potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži karticu „Developer“ na glavnoj traci, a zatim kliknite na dugme U redu.

   Napomena: Glavna traka je komponenta interfejsa Korisnički interfejs Microsoft Office Fluent.

 2. Na kartici Developer, u grupi XML kliknite na dugme Izvor.

  Grupa „XML“ na traci

 3. U dijalogu Svojstva XML mape izaberite stavku Proveri valjanost podataka u odnosu na šemu za uvoz i izvoz.

  Po podrazumevanoj vrednosti, izbor u ovom polju za potvrdu je opozvan.

Napomena: Ova opcija nije Validacija podataka pri unosu podataka iz mapiranih ćelija. Da biste se uverili da podaci koje ste uneli u skladu sve nabrajanja koji su definisani u šemi mapirani, možda ćete morati da dodatno proveru valjanosti podataka pomoću komande " Validacija podataka " u grupi Alatke za podatke na kartici " podaci ". Više informacija potražite u članku XML šema Definition (XSD) tip podataka podržava i Sprečavanje unosa nevažećih podataka na radnom listu.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog preveli, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×