Provera usluge u Office 365 centru za bezbednost i usaglašenost

Koristite proveru usluge u Office 365 Centar za bezbednost i usaglašenost da biste pristupili dokumentima koji opisuju razne teme, uključujući:

 • Prakse bezbednosti korporacije Microsoft za podatke o klijentima koji se skladište u usluzi Office 365.

 • Izveštaji o nadzoru nezavisne treće strane za Office 365.

 • Detalji o primeni i testiranju za kontrole bezbednosti, privatnosti i usaglašenosti koje Office 365 koristi za zaštitu podataka.

Možete da saznate i kako Office 365 može da pomogne klijentima da se usaglase sa standardima, zakonima i propisima u svim delatnostima, kao što su:

 • International Organization for Standardization (ISO) 27001 i 27018

 • Health Insurance Portability and Accountability Act iz 1996. (HIPAA)

 • Federal Risk and Authorization Management Program (FedRAMP)

Ko može da pristupi proveri usluge za Office 365 i na koji način?

Novi klijenti i klijenti koji procenjuju Microsoft usluge na mreži mogu da pristupe proveri usluge koju obuhvataju planovi Office 365 Enterprise E3 i E5 (probne i plaćene pretplate). Ako nemate nijedan od tih planova, a želite da isprobate proveru usluge, možete da se upišete za probnu verziju plana Office 365 Enterprise E5.

Postojeći klijeti usluge Office 365 za preduzeća mogu da pristupe proveri usluge. Ako ste globalni administrator za Office 365 (koji se ponekad naziva i administrator preduzeća) za organizaciju, već imate pristup proveri usluge i možete da dodate druge osobe. Ako niste globalni administrator za Office 365 za organizaciju, a potreban vam je pristup proveri usluge, zatražite od administratora da vas doda u ulogu „Provera usluge“.

Pružite pristup proveri usluge svom osoblju za bezbednost i usaglašenost, uključujući timove i osoblje u okviru organizacije za bezbednost informacija, upravljanje rizikom, usaglašenost i nadzor. Detalje potražite u članku Dodavanje drugih korisnika i grupa provere usluge.

Provera usluge je dostupna putem Centar za usaglašenost i bezbednost. Evo kako da stignete tamo.

Da biste otišli u Centar za usaglašenost i bezbednost:

 1. Idite na adresu https://protection.office.com.

 2. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 3. U levom oknu izaberite stavku Provera usluge. Zatim odaberite delatnost i regionalne postavke i dodajte druge korisnike i grupe provere usluge.

  Napomena : Ako treba da pristupite proveri usluge, ali ona nije navedena u levom oknu Centar za usaglašenost i bezbednost, zatražite od Office 365 administratora da vas doda u ulogu „Provera usluge“ na stranici Dozvole.

Idite u Centar za usaglašenost i bezbednost iz Office 365 centra administracije:

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga. Koristite isti nalog koji ste koristili za prijavljivanje u Centar za bezbednost i usaglašenost.

 2. Izaberite pokretanje aplikacija Dugme „Pokretanja aplikacija“ u gornjem levom uglu, a zatim izaberite stavku Bezbednost i usaglašenost.

 3. U levom oknu izaberite stavku Provera usluge, a zatim stavku Kontrolna tabla da biste videli kontrolnu tablu „Provera usluge“ kao što je prikazano na sledećem snimku ekrana.

  Snimci ekrana kontrolne table Provere usluge u Office 365 centru za bezbednost i usaglašenost, koja sadrži informacije o tome šta je novo, kao i veze za dodavanje korisnika i pristup vodiču za postavljanje.

  Zatim odaberite postavke delatnosti i regiona i dodajte druge korisnike i grupe provere usluge.

Izbor postavki delatnosti i regiona

Kada prvi put pristupite proveri usluge, prvi korak je da konfigurišete postavke delatnosti i regiona. Te postavke možete da promenite u bilo kom trenutku. Konfigurisanjem tih postavki omogućavate proveri usluge da vam pruži sadržaj koji je najrelevantniji za vašu organizaciju. Da biste konfigurisali postavke delatnosti i regiona:

 1. Kada pristupite proveri usluge, izaberite stavku Postavke i prikazuje se stranica „Postavke delatnosti i regiona“ kao što je prikazano na sledećem snimku ekrana.

  Prikazuje stranicu sa postavkama centra za zaštitu.
 2. Na stranici Postavke izaberite strelicu nadole pored stavke Region i potvrdite izbor odgovarajućih regiona za organizaciju.

 3. Izaberite strelicu nadole pored stavke Delatnost i potvrdite izbor odgovarajućih delatnosti za organizaciju.

 4. Kada izaberete regione i delatnosti, izaberite stavku Sačuvaj.

Pronalaženje sadržaja za usaglašenost i poverenje, njegov pregled i preuzimanje

Da biste pregledali i preuzeli sadržaj, izaberite opciju u oknu za navigaciju:

 • Izveštaji o usaglašenosti – da biste prikazali nadgledanja nezavisnih nadzornika i procene usluge Office 365 i drugih Microsoft usluga u oblaku, kao što je prikazano na sledećem snimku ekrana.

  Prikazuje stranicu „Provera usluge“: Izveštaji o usaglašenosti usluge.
 • Dokumenti o pouzdanosti – da biste prikazali informacije o tome na koji način Microsoft upravlja uslugom Office 365, kao što je prikazano na sledećem snimku ekrana.

  Prikazuje stranicu „Provera usluge“: Pouzdani dokumenti koje obezbeđuje Microsoft
 • Nadgledane kontrole – da biste prikazali informacije o tome na koji način Office 365 kontrole zadovoljavaju zahteve bezbednosti, usaglašenosti i privatnosti, kao što je prikazano na sledećem snimku ekrana.

  Prikazuje ekran sa nadgledanim kontrolama Provere usluge.

Izaberite izveštaj koji želite da preuzmete i stavku Sačuvaj da biste ga preuzeli na računar. Za stavku „Nadgledane kontrole“ izaberite željeni izveštaj, a zatim stavku Preuzmi. Dolenavedena tabela opisuje izveštaje koje možete da pronađete na svakoj od stranica „Provera usluge“.

Napomena : Izveštaji i dokumenti o proveri usluge dostupni su za preuzimanje najmanje dvanaest meseci posle objavljivanja ili dok ne postane dostupna nova verzija dokumenta.

Stranica „Provera usluge“

Dostupan sadržaj

Opis

Izveštaji o usaglašenosti

 • FedRamp

 • GRC procena

 • ISO

 • SOC/SSAE

Koristite izveštaje o usaglašenosti usluge da biste pregledali procene nadgledanja koje su izvršili nadzornici nezavisne treće strane za operacije pružanja usluge Office 365.

Dokumenti o pouzdanosti

 • Najčešća pitanja i bele knjige

 • Izveštaji o upravljanju rizikom

Koristite bele knjige, najčešća pitanja, godišnje izveštaje i druge resurse poverljivih informacija korporacije Microsoft koji su vam dostupni u okviru ugovora o neotkrivanju za pregledanje ili procenu rizika.

Nadgledane kontrole

Globalni standardi i propisi koje je primenio Office 365.

Pomoć pri proceni rizika prilikom provere, ulazne migracije ili korišćenja Office 365 usluga. Saznajte:

 • Na koji način Office 365 kontrole zadovoljavaju zahteve bezbednosti, usaglašenosti i privatnosti.

 • Osnovni podaci o testovima koji su primenjeni na kontrole u usluzi Office 365, rezultatima tih testova i o tome kada su dovršeni.

U zavisnosti od određenog podešavanja, opcije uključene u prikaz mogu da se donekle razlikuju.

Dodavanje drugih korisnika i grupa provere usluge

Ako ste vi jedina osoba u organizaciji kojoj je potreban pristup proveri usluge, možete da preskočite ovaj korak. U suprotnom, dodajte druge korisnike ili grupe u proveru usluge. Da biste dodali druge korisnike ili grupe:

 1. U Centar za usaglašenost i bezbednost izaberite stavku Dozvole u levom oknu, kao što je prikazano na sledećem snimku ekrana.

  Snimak ekrana stranice „Dozvole“ u centru za bezbednost i usaglašenost sa izabranom stavkom „Korisnik Provere usluge“.
 2. U levom oknu izaberite stavku Korisnik provere usluge, a zatim stavku Uredi, kao što je prikazano na sledećem snimku ekrana.

  Prikazuje izabranu ulogu „Korisnik provere usluge“, a zatim izabranu ikonu „Uredi“.
 3. U dijalogu Grupa uloga, u okviru stavke Članovi izaberite stavku + da biste dodali članove u ulogu „Korisnik provere usluge“, kao što je prikazano na sledećem snimku ekrana.

  Prikazuje dijalog „Korisnik provere usluge“ sa istaknutom ikonom „Dodaj“ u odeljku pod imenom „Članovi“.
 4. U sledećem dijalogu odaberite pojedince ili grupe koje treba da prikazuju izveštaje o usaglašenosti provere usluge i resurse za poverenje. Izaberite stavku Dodaj za svaki izbor koji napravite i kliknite na dugme U redu kada završite.

 5. Svaki korisnik ili grupa koju ste dodali u ulogu „Korisnik provere usluge“ sada može da pronađe proveru usluge i da preuzme izveštaje i druge dokumente u Centar za usaglašenost i bezbednost.

Vratite se bilo kada na stranicu Dozvole da biste dodali još korisnika ili uklonili postojeće.

Pronalaženje pomoći za proveru usluge

Obratite se poslovnoj podršci za Office 365.

Najčešća pitanja

Zašto dobijam grešku u kojoj piše da su dokumenti provere usluge oštećeni?

Većina dokumenata provere usluge je u PDF formatu. Odaberite stavku Sačuvaj da biste sačuvali te datoteke na lokalnom računaru i otvorili ih sa njega.

Takođe pogledajte

Odlazak u Office 365 centar za bezbednost i usaglašenost

Pretraga i istraživanje u Office 365 centru za bezbednost i usaglašenost

Upravljanje podacima u Office 365 centru za bezbednost i usaglašenost

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×