Provera skrivenih podataka i ličnih informacija u radnim sveskama

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako planirate da delite elektronski primerak Microsoft Office Excel radne sveske, preporučuje se da u radnoj svesci pregledate skrivene podatke ili lične informacije koje mogu da budu uskladištene u samoj radnoj svesci ili u svojstvima dokumenata (metapodatak). Pošto ove skrivene informacije mogu da otkriju detalje o vašoj organizaciji ili o samoj radnoj svesci koje ne želite da javno delite, možda ćete želeti da ih uklonite pre nego što budete podelili radnu svesku sa drugim osobama.

Ovaj članak sadrži objašnjenja o tome kako funkcija „Nadzor dokumenta“ u programu Microsoft Office Excel 2007 može da vam pomogne u pronalaženju i uklanjanju skrivenih podataka i ličnih informacija u Excel radnim sveskama.

Napomena : Možete da uklonite skrivenih podataka i ličnih informacija iz radnih svezaka koje delite sa drugim osobama. Međutim, ako radnu svesku sačuva kao deljene radne sveske (karticaRedigovanje , komanda " Deli radnu svesku "), ne možete da uklonite komentare, beleške, svojstva dokumenta i lične informacije. Da biste uklonili ove informacije iz deljene radne sveske, prvo kopirate i opozovete deljenje radne sveske.

Ovaj članak sadrži:

Koje tipove skrivenih podataka i ličnih informacija uskladišteni u radnim sveskama.

Koje informacije "nadzor dokumenta" možete da pronađete i uklonite iz radne sveske?

Kako pronaći i uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija u radnoj svesci?

Koji su tipovi skrivenih podataka i ličnih informacija uskladišteni u radnim sveskama?

Nekoliko tipova skrivenih podataka i ličnih informacija može da bude sačuvano u Excel radnoj svesci. Ove informacije možda neće biti odmah vidljive kada prikažete radnu svesku u programu Office Excel 2007, ali druge osobe će možda moći da ih vide ili izvuku.

Skrivene informacije mogu da sadrže podatke koje Office Excel 2007 dodaje u radnu svesku da bi vam omogućio da sarađujete sa drugim ljudima pri obradi tih informacija. Takođe mogu da uključuju informacije koja namerno postavite kao skrivene.

Excel radne sveske mogu da sadrže sledeće tipove skrivenih podataka i ličnih informacija:

 • Komentari i beleške napisane perom    Ako ste sarađivali sa drugim ljudima pri kreiranju radne sveske, radna sveska može da sadrži stavke kao što su komentari ili beleške napisane perom. Ove informacije mogu da omoguće druge ljude da vide imena ljudi koji su sarađivali sa vama na radnoj svesci, komentare redaktora i promene koje ste načinili u radnoj svesci.

 • Svojstva dokumenta i lične informacije    Svojstva dokumenta, poznat i kao metapodatak, uključuju detalje o radnoj svesci, kao što su autor, tema i naslov. Svojstva dokumenta takođe sadrže podatke koje je automatski zadržavaju Office programima, kao što su ime osobe koja je nedavno sačuvali radnu svesku i datum kada je dokument kreiran. Ako ste koristili određene funkcije, dokument može da sadrži i dodatne vrste ličnih podataka (PII), kao što su zaglavlja e-pošte, informacije o slanju na redigovanje, usmerenu listu primalaca, putanje štampača i informacije o putanji datoteke za objavljivanje Veb stranica.

 • Zaglavlja i podnožja    Excel radne sveske mogu da sadrže informacije u zaglavljima i podnožjima.

 • Skriveni redovi, kolone i radni listovi     Redovi, kolone i čitavi radni listovi mogu biti skriveni u radnoj svesci programa Excel. Ako distribuirate kopiju radne sveske koja sadrži skrivene redove, kolone ili radne listove, drugi korisnici mogu da ih otkriju i vide podatke koje sadrže.

 • Svojstva servera dokumenta    Ako je radna sveska sačuvana na lokaciji na serveru za upravljanje dokumentima, ako što je lokacija „Radni prostor dokumenata“ ili biblioteka zasnovana na uslugama Microsoft Windows SharePoint Services, radna sveska može da sadrži dodatna svojstva dokumenta ili informacije koje su povezane sa lokacijom ovog servera.

 • Prilagođeni XML podaci    Radne sveske mogu da sadrže prilagođene XML podatke koji nisu vidljivi u dokumentu. Nadzor dokumenta može da pronađe ili ukloni ove XML podatke.

 • Nevidljivi sadržaj    Radna sveska može da sadrži objekte koji nisu vidljivi zato što su oblikovani kao nevidljivi.

Vrh stranice

Koje informacije nadzor dokumenta može da pronađe i ukloni iz radnih svezaka?

U programu Office Excel 2007, nadzor dokumenta prikazuje nekoliko različitih nadzora koji omogućavaju pronalaženje i uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija koje su specifične za Excel radne sveske. Pregledajte sledeću tabelu za listu različitih tipova skrivenih podataka i ličnih informacija koje nadzor dokumenta može da pronađe i ukloni iz Excel radnih svezaka.

Napomena : Ako je vaša organizacija prilagodila funkciju „Nadzor dokumenta“ tako što je dodala module za nadzor, možda ćete moći da proverite radne sveske za dodatne tipove informacija.

Office Excel 2007

Ime nadzornika

Pronalazi i uklanja

Komentari i beleške

 • Komentare

 • Beleške napisane perom

Svojstva dokumenta i lične informacije

 • Svojstva dokumenta, uključujući informacije sa kartica Rezime, Statistički podaci i Prilagođeno u dijalogu Svojstva dokumenta

 • Zaglavlja za e-poštu

 • Usmerenu listu primalaca

 • Informacije „Pošalji na redigovanje“

 • Svojstva servera dokumenta

 • Informacije o smernicama za upravljanje dokumentima

 • Informacije o tipu sadržaja

 • Korisničko ime

 • Informacije o putanji štampača

 • Komentare scenarija

 • Putanju datoteke za objavljivanje Web stranica

 • Komentare za definisana imena i imena tabela

 • Neaktivni spoljni podaci za povezivanje

Zaglavlja i podnožja stranica

 • Informacije u zaglavljima radnih listova

 • Informacije u podnožjima radnih listova

Skriveni redovi i kolone

 • Skrivene redove

 • Skrivene kolone koje sadrže podatke

  Napomene : 

  • Ako u radnoj svesci postoje skrivene kolone koje ne sadrže podatke, a nalaze se između kolona koje sadrže podatke, te prazne skrivene kolone će takođe biti otkrivene i uklonjene.

  • Ako skriveni redovi ili kolone u vašoj radnoj svesci sadrže podatke, može doći do promene rezultata proračuna ili formula u radnoj svesci kada ih uklonite. Ako ne znate koje informacije skriveni redovi ili kolone sadrže, zatvorite nadzor dokumenta, otkrijte skrivene redove ili kolone, a zatim pregledajte njihov sadržaj.

  • Ovaj nadzornik ne otkriva oblike, grafikone, kontrole, Microsoft ActiveX objekte i kontrole, slike ili SmartArt grafičke elemente koji se mogu nalaziti u skrivenim kolonama.

Skriveni radni listovi

 • Skrivene radne listove

  Napomena : Ako skriveni radni listovi u vašoj radnoj svesci sadrže podatke, može doći do promene rezultata proračuna ili formula u vašoj radnoj svesci ukoliko ih uklonite. Ako ne znate koje informacije skriveni radni listovi sadrže zatvorite nadzor dokumenta, otkrijte skrivene radne listove, a zatim pregledajte njihov sadržaj.

Prilagođeni XML podaci

 • Prilagođeni XML podaci koji se mogu skladištiti unutar radne sveske

Nevidljivi sadržaj

 • Objekti koji nisu vidljivi zato što su oblikovani kao nevidljivi

  Napomena : Ovaj nadzornik ne otkriva objekte koji su prekriveni drugim objektima.

Vrh stranice

Kako da pronađem i uklonim skrivene podatke i lične informacije iz mojih radnih svezaka?

Funkciju „Nadzor dokumenta“ možete da koristite za pronalaženje i uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija u Excel radnim sveskama koje su kreirane u programu Office Excel 2007 i prethodnim verzijama. Preporučuje se da koristite funkciju „Nadzor dokumenta“ pre nego što delite elektronski primerak radne sveske, kao što je prilog e-pošte.

 1. Otvorite radnu svesku koju želite da proverite za skrivene podatke i lične informacije.

 2. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , kliknite na dugme Sačuvaj kao, a zatim otkucajte ime u polju ime datoteke da biste sačuvali kopiju originalne radne sveske.

  Važno : Preporučuje se da koristite funkciju „Nadzor dokumenta“ na kopiji originalne radne sveske zato što nije uvek moguće vratiti u prethodno stanje podatke koje nadzor dokumenta ukloni.

 3. U kopiji originalne radne sveske, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta pokazivač na stavku pripremai zatim izaberite stavku Proveri dokument.

 4. U dijalogu "Nadzor dokumenta" potvrdite izbor u poljima za potvrdu da biste odabrali tipove skrivenog sadržaja koje želite da proverite. Više informacija o pojedinačnim Nadzori potražite u članku koje informacije "nadzor dokumenta" možete da pronađete i uklonite iz radne sveske?

 5. Izaberite stavku Nadzor.

 6. Pregledajte rezultate nadzora u dijalogu Nadzor dokumenta.

 7. Kliknite na dugme Ukloni sve za rezultate rezultata nadzora kako biste odabrali tipove skrivenog sadržaja koje želite da uklonite iz dokumenta.

  Važno : 

  • Ako uklonite skriveni sadržaj iz dokumenta, možda nećete moći da ga vratite klikom na dugme Opozovi radnju.

  • Ako uklonite skrivene redove, kolone ili radne listove koji sadrže podatke, možda promenite rezultate proračuna ili formula u radnoj svesci. Ako ne znate šta sadrže informacije u skrivenim redovima, kolonama ili radnim listovima, zatvorite dijalog „Nadzor dokumenta“, otkrijte skrivene redove, kolone ili radne listove, a zatim pregledajte njihov sadržaj.

  • Nadzori za komentare i beleške napisane perom, Svojstva dokumenta i lične informacijei zaglavlja i podnožja stranica ne može koristiti u radnu svesku koja je sačuvana kao deljene radne sveske (karticaRedigovanje , komanda Deljene radne sveske ). To je zato što deljene radne sveske koristite ličnih informacija da biste omogućili različite osobe za saradnju na istoj radnoj svesci. Da biste uklonili ove informacije iz deljene radne sveske, možete da kopirate radnu svesku i zatim opozvati njegovo deljenje. Da opozovete deljenje radne sveske, na kartici " Redigovanje " kliknite na dugme Deljene radne sveske. Na kartici Uređivanje , opozovite izbor u polju za potvrdu Dopusti da izmene unosi više korisnika u isto vreme .

  • Ako želite da uklonite skrivene podatke i lične informacije iz unakrsnih tabela koje čuvate u formatu OpenDocument unakrsne tabele (.ods), morate da pokrenete funkciju "nadzor dokumenta" pri svakom čuvanju unakrsne tabele u ovom formatu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×