Provera publikacije u cilju pronalaženja problema

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U oknu zadataka Kontrolor dizajna biće navedeni svi problemi otkriveni u dizajnu publikacije, poput elemenata dizajna koji su delimično izvan stranice, višak teksta u priča ili slike čija veličina nije promenjena proporcionalno (nije sačuvan odnos širina/visina originala). U nekim slučajevima, biće vam ponuđeno da odaberete automatsko otklanjanje ovih problema, a u drugima ćete to morati da uradite ručno.

 1. U meniju alatke Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna.

 2. U oknu zadataka Kontrolor dizajna, na listi Izaberite stavku koju želite da popravite kliknite na strelicu pored stavke koju želite da popravite, a zatim postupite na jedan od sledećih načina:

  • Izaberite stavku Idi na ovu stavku da biste se prebacili na stranicu na kojoj je otkriven problem. Problem potom možete otkloniti tako što ćete izvršiti potrebne promene.

  • Izaberite opciju koja opisuje kako se problem automatski otklanja.

   Napomena : Mogućnost automatskog otklanjanja problema zavisi od vrste problema. U nekim slučajevima, automatsko otklanjanje problema nije dostupno.

  • Izaberite stavku Ubuduće nikada ne ponavljaj ovu proveru da biste onemogućili ovu proveru. Ovo utiče na sve instance problema. Pre nego što izaberete ovu opciju, uverite se da je to element publikacije koji ne želite da proveravate nigde više u publikaciji.

  • Izaberite stavku Objasni da biste otvorili temu pomoći u kojoj je opisan problem kao i predlozi za njegovo otklanjanje.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×