Provera pravopisa u programu OneNote za Windows 10

Provera pravopisa u programu OneNote za Windows 10

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Proveravaj pravopis tokom kucanja

OneNote za Windows 10 automatski traži i označava potencijalne pravopisne greške crvenom talasastom linijom:

Provera pravopisa grešku označene crvenom talasastom linijom

Kliknite desnim tasterom miša na podvučenu reč, a, od opcija provere, odaberite predloženih reči, dodate reč u rečnik ili da zanemarite ovu grešku.

Ako biste radije da sakrijete pravopisne greške dok radite, odaberite stavke postavke > Opcije > Provera i promenite preklopnik da sakrijete pravopisne greške.

Provera pravopisa na drugom jeziku

Ako napravite beleške koje sadrže tekst na različitim jezicima, sada je moguće da proverite pravopis na svakom od tih jezika. Kliknite desnim tasterom miša na izabrani tekst i odaberite opciju Podesi jezik da biste naveli jezik koji će se koristiti za proveru pravopisa za izabrani tekst.

Izabrani tekst na francuskom prikazuje kontekstualni meni za podešavanje jezika.

Napomena : Ako već nemate instalirane alatke za proveru, možda ćete dobiti upozorenje prvi put kad izaberete jezik. Pratite odzive u poruci da biste dodali jezik.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×