Provera pravopisa i gramatike

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. Potražite pronađete verzija ovog članka ovde na engleskom jeziku za referencu.

Office Starter 2010 programe dobija mogućnost da proverite pravopis i gramatiku u datoteci. Kontrolor pravopisa i gramatike, često nazivaju proveru pravopisa, na istoj lokaciji za Word Starter i Excel Starter.

Otvorite kontrolor pravopisa i gramatike

 1. Otvorite Word Starter i Excel Starter, a zatim kliknite na karticu Početak .

 2. U grupi Provera kliknite na dugme Pravopis.

 3. Ako program pronađe pravopisne greške, pojavljuje se dijalog sa prvom pogrešno napisanom rečju koju je kontrolor pravopisa pronašao.

 4. Kada odlučite kako da rešite pogrešno napisanih reči (ignorisanje ga dodate u rečnik programa ili ga promenite), program se pomera na sledeću pogrešno napisanu reč.

Automatska provera pravopisa i gramatike (samo Word Starter)

Ovaj odeljak objašnjava kako automatska provera pravopisa i gramatike radi u programu Word Starter i kako da ga uključite ili isključite.

Funkcionisanje automatske provere radi pravopisa

Word Starter može da označi pogrešno napisane reči ili gramatičke greške dok radite, tako da lako možete da ih pronađete. Kliknete desnim tasterom miša na pogrešno napisanu reč da biste videli predložene ispravke.

U priručnom meniju za kontrolor pravopisa i gramatike

Reči u podebljanim su predloge iz programa Word Starter; Kliknite na neku da biste automatski promenili reči u ispravno napisane. Takođe možete da odaberete sledeće opcije:

Zanemari ili Zanemari sve

Zanemari pogrešno napisanih reči jednom, zanemarite ga svaki put kada se pojavljuje u dokumentu.

Dodaj u rečnik

Dodavanje reči u programu Word Starter rečnik, tako da on se neće prikazati kao pogrešno napisane kada sledeći put što ga otkucate.

Automatski ispravi

Odaberite stavku automatskog ispravljanja Word Starter će biti primenjena svaki put kada se pogrešno otkucate reč.

Jezik

Odaberite neki drugi jezik za proveru.

Pronalaženje

Ispitajte drugi načini za pravopis ili nešto reći.

Funkcionisanje automatske provere gramatike

Kada uključite automatsku proveru gramatike, Word Starter će Označi gramatičke greške tokom rada. Možete kliknuti desnim tasterom gramatičke grešku da biste videli više opcija.

Padajući meni koji prikazuje opcije provere gramatike

Uključite automatsku proveru pravopisa i gramatike ili isključivanje

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. U okviru Pomoć izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite stavku Provera.

 3. Da biste uključili ili isključili automatsku proveru pravopisa i automatsku proveru gramatike za trenutno otvoreni dokument, uradite sledeće:

  1. Na listi Izuzeci za izaberite stavku Ime trenutno otvorene datoteke.

  2. Potvrdite ili opozovite izbor Sakrij pravopisne greške samo u ovom dokumentu i Sakrij gramatičke greške samo u ovom dokumentu.

   Da biste za sve dokumente koje ćete tek kreirati uključili ili isključili automatsku proveru pravopisa i gramatike, postupite na sledeći način:

  3. Na listi Izuzeci za izaberite stavku Svi novi dokumenti.

  4. Potvrdite ili opozovite izbor Sakrij pravopisne greške samo u ovom dokumentu i Sakrij gramatičke greške samo u ovom dokumentu.

Važno : Ako isključite automatsku proveru pravopisa ili automatsku proveru gramatike za datoteku koju delite sa drugim osobama, možda ćete želeti da obavestite te osobe da ste izvršili ovu promenu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden računara sistem bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×