Provera dizajna obrasca

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U ovom članku

Uvod

Okno zadataka kontrolor dizajna

Tipovi problema kompatibilnosti InfoPath

Uvod

U programu Microsoft InfoPath 2010, možete da dizajnirate veliki izbor različitih obrazaca. U njih spadaju između ostalog:

  • SharePoint liste

  • SharePoint biblioteke obrazaca

  • Zadatak obrazaca za SharePoint tokovi posla

  • Obrasci za spoljne liste

  • Kompatibilni sa različitim verzijama programa InfoPath obrazaca

Skup kontrola koje su dostupne i funkcije varira u zavisnosti od tipa obrasca. Obrascima Veb pregledača omogućavaju korisnicima da popune obrazac bez potrebe InfoPath Filler. Međutim, InfoPath Filler obrasce uključuju veći skup funkcija.

Ako promenite iz jednog tipa obrasca na drugi, može doći do problema sa kompatibilnošću ili druge probleme. Na primer, neke funkcije programa InfoPath nisu podržane u Veb pregledaču obrazaca koji mogu dovesti do problema tokom procesa objavljivanja. Isto tako, neke InfoPath 2010 funkcije ne rade u programu InfoPath 2007 ili programa InfoPath 2003 predložaka obrazaca.

InfoPath 2010 je dizajniran da probate da biste sprečili grešaka u validaciji tako što omogućava vam da odaberete tip predloška obrasca za dizajniranje od početka, a zatim ograničavanje izbora kontrole i funkcije na kompatibilni izbora zasnovanu na predlošku izabranog obrasca. Na primer, ako odaberete da dizajnirate predložak Veb pregledača, onda možete neće imati pristup neke kontrole, kao što je vertikalni nalepnica i kontrola reda za potpis. Slično tome, kako biste sprečili na nekompatibilnost, predloška SharePoint listu ili tok posla možete da konvertujete u drugi tip predloška obrasca.

Napomena: Listu kontrola i njihove srodne kompatibilnosti ograničenja potražite u članku InfoPath 2010 funkcije koje nisu dostupne u usluge InfoPath Forms Services.

Ako promenite obrasca u drugi tip obrasca, kao što je prebacivanje iz obrasca u programu InfoPath Filler Veb pregledača obrascu, kontrole koje nisu podržane u obrascima Veb pregledača su označene. Na primer, ako obrazac Uključi kontrolu red za potpis, zatim crveni znak X se pojavljuje na kontroli. InfoPath automatski proverava problema kada uradite nešto od sledećeg:

  • Otvaranje predloška obrasca

  • Promenite postavku kompatibilnosti za predložak obrasca

  • Čuvanje ili objavljivanje predloška obrasca

Bićete upitani da pregledate bilo koji obrazac grešaka. Preporučuje se da pregledate greške. Da biste pregledali greške, otvara se okno zadataka Kontrolor dizajna .

Napomena: InfoPath klijenta generiše najviše grešaka prilikom kreiranja i pokušajte da objavite predložak obrasca Veb pregledača. Greške koje se preuzimaju sa Web servera da se pojavi. Premeštanje obrasca sa jednog servera na drugi može da otkrije probleme koji nisu prisutni na prethodni serveru, u zavisnosti od konfiguracije servera.

Vrh stranice

Okno zadataka kontrolor dizajna

U oknu zadataka " Kontrolor dizajna " pomaže vam da biste pronašli probleme sa kompatibilnošću. U nekim slučajevima, automatski će biti fiksiran problem i dobijete obaveštenje o fix. U suprotnom, problem zahteva ručno ispravljanje. Na primer, da biste uspešno objavljivanje predloška obrasca Veb pregledača, možda ćete morati da uklonite nepodržanu kontrolu ili zamenili je drugom kontrolu.

Provera dizajna obrasca

Takođe možete da promenite postavku kompatibilnosti za predložak obrasca. Na primer, pretpostavimo da samo korisnici koji imaju InfoPath instaliran na računaru možete da prikažete i popunjavanje obrazaca koji su zasnovani na predlošku obrasca. Ako želite predloška obrasca za rad u Veb pregledaču, možete da kliknete Promena postavki u oknu zadataka Kontrolora dizajna da biste pristupili opcija za kreiranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Kada promenite postavku kompatibilnosti za predložak obrasca, greške i poruke u oknu zadataka Kontrolora dizajna da ažurirate u skladu sa tim.

Napomena: Dok je moguće da biste promenili postavke kompatibilnosti na okno zadataka Kontrolor dizajna , to je lakše da biste promenili postavke tako što ćete kliknuti na dugme datoteka, a zatim na kartici informacije , kliknuti na dugme Opcije obrasca. Izaberite stavku kompatibilnost , zatim na listi tip obrasca , kliknite na tip predloška željeni obrazac.

Možete da ažurirate listu grešaka i poruke u oknu zadataka Kontrolora dizajna tako što ćete kliknuti na dugme Osveži.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×