Provera željenog pravopisa za reči pomoću rečnika izuzetaka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U sledećih nekoliko situacija korisno je ako možete da naterate kontrolor pravopisa da označi reč kao pogrešno napisanu, iako je ona u glavnom rečniku navedena kao ispravno napisana.

  • Nepristojne ili druge neprikladne reči     Prilikom rada na Microsoft PowerPoint prezentaciji, slučajno otkucate jadno umesto javno.

  • Uputstva o stilu koja vi i vaš sektor želite da sledite     Na primer, naočare je ispravno napisana reč, ali uputstva o stilu vašeg sektora zahtevaju da se reč piše naočari.

Uticaj rečnika izuzetaka na kontrolor pravopisa

Kada dodate reč u rečnik izuzetaka, kontrolor pravopisa će prilikom svake provere pravopisa u datoteci uraditi sledeće:

  • Označiće reč zastavicom prilikom svake provere pravopisa

  • Neće predložiti ispravku za reč označenu zastavicom.

Pronalaženje i izmena rečnika izuzetaka za neki jezik

Da biste saznali kako da izmenite rečnik izuzetaka, pogledajte članak nametanje kontroloru pravopisa da biste označili zastavicom određene reči kao pogrešno napisane pomoću rečnika izuzetaka.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinsko prevođenje: ovaj članak je preveden u sistemu računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×