Provera željenog pravopisa za reči pomoću rečnika izuzetaka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U sledećih nekoliko situacija korisno je ako možete da naterate kontrolor pravopisa da označi reč kao pogrešno napisanu, iako je ona u glavnom rečniku navedena kao ispravno napisana.

  • Nepristojne ili druge neprijatne reči     Prilikom rada na Microsoft Office PowerPoint prezentaciji, slučajno otkucate jadno umesto javno.

  • Uputstva o stilu koja vi i vaš sektor želite da sledite     Na primer, naočare je ispravno napisana reč, ali uputstva o stilu vašeg sektora zahtevaju da se reč piše naočari.

Uticaj rečnika izuzetaka na kontrolor pravopisa

Kada dodate reč u rečnik izuzetaka, kontrolor pravopisa će prilikom svake provere pravopisa u datoteci uraditi sledeće:

  • Označiće reč zastavicom prilikom svake provere pravopisa

  • Neće predložiti ispravku za reč označenu zastavicom.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×