Prosleđivanje poziva (Enterprise Voice)

Napomena :  Funkcije za prosleđivanje poziva i govornu poštu dostupne su samo ako je vaša organizacija konfigurisana tako da ih podržava. Ako niste sigurni koje su funkcije programa Office Communicator 2007 R2 omogućene, obratite se administratoru sistema.

Funkcije za prosleđivanje poziva u programu Office Communicator možete koristiti da biste pozive prosleđivali u govornu poštu, na drugi broj ili drugom kontaktu. Funkcije za prosleđivanje poziva su posebno korisne ako putujete ili radite kod kuće, zato što se pozivi mogu proslediti na vašu trenutnu lokaciju. Ako ste izvan kancelarije, pozivi automatski mogu da se prosleđuju nekom kolegi, tako da važni pozivi ne bi bili izgubljeni.

Kada podesite opcije upravljanja pozivima da biste prosleđivali pozive, svi dolazni pozivi automatski će se prosleđivati na odredište koje ste odabrali. Dolazni pozivi ne zvone niti prikazuju obaveštenje o pozivu na računaru.

Napomena : U programu Office Communicator 2007 R2 možete podesiti i grupu od najviše 25 kontakata, koja se naziva grupa timskih poziva, koji mogu odgovoriti na dolazne pozive upućene vama. Ovu funkciju možete konfigurisati u dijalogu Postavke prosleđivanja poziva. (U glavnom prozoru programa Office Communicator kliknite na dugme „Prosleđivanje poziva“, a zatim izaberite stavku Postavke prosleđivanja poziva.)

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prosleđivanje poziva u govornu poštu

Prosleđivanje poziva na postojeći broj

Prosleđivanje poziva na novi broj

Prosleđivanje poziva kontaktu

Prosleđivanje poziva u govornu poštu

  • U glavnom prozoru programa Office Communicator kliknite na dugme „Prosleđivanje poziva“, postavite pokazivač na stavku Prosledi pozive na, a zatim izaberite stavku Govorna pošta.

Stavke govorne pošte pojavljuju se na dva mesta u programu Office Outlook: u prijemnom poštanskom sandučetu i u fasciklama za pretragu u okviru stavke Govorna pošta.

Vrh stranice

Prosleđivanje poziva na postojeći broj

  • U glavnom prozoru programa Office Communicator kliknite na dugme „Prosleđivanje poziva“, postavite pokazivač na stavku Prosledi pozive na, a zatim izaberite broj.

Brojevi koji se pojavljuju u meniju Prosledi pozive na zasnovani su na brojevima telefona koje konfigurišete u programu Communicator, u dijalogu Opcije, na karticama Telefoni. Više informacija potražite u odeljku Podešavanje telefonskih opcija.

Vrh stranice

Prosleđivanje poziva na novi broj

  1. U glavnom prozoru programa Office Communicator kliknite na dugme „Prosleđivanje poziva“, postavite pokazivač na stavku Prosledi pozive na, a zatim izaberite stavku Novi broj.

  2. U polje Broj telefona unesite broj telefona za prosleđivanje poziva. Uputstva za oblikovanje pri unosu novog broja potražite u odeljku Uređivanje broja telefona.

Vrh stranice

Prosleđivanje poziva kontaktu

  1. U glavnom prozoru programa Office Communicator kliknite na dugme „Prosleđivanje poziva“, postavite pokazivač na stavku Prosledi pozive na, a zatim izaberite stavku Kontakt.

  2. U dijalogu Izbor kontakta dvaput kliknite na kontakt iz spiska kontakata ili u polje „Pretraga“ otkucajte ime ili e-adresu osobe, a zatim u oknu „Rezultati pretrage“ dvaput kliknite na kontakt.

  3. Kliknite na dugme U redu.

Važno :  Opcije Prosledi pozive na i Istovremeno pozovi međusobno se isključuju. Ako podesite Communicator tako da prosleđuje pozive, prethodno podešene postavke Istovremeno zvono na dodatnom broju više neće važiti. Ako podesite Communicator tako da istovremeno zvoni na drugom broju, postojeće postavke Prosledi pozive na više neće važiti.

Napomena :  Ako poziv prosledite kontaktu koji koristi Office Communicator 2005, kontakt koji prima prosleđeni poziv videće ime vašeg kontakta na spisku poziva, a ne ime pozivaoca.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×