Prosleđivanje poziva (Enterprise Voice - Glasovna komunikacija u preduzeću)

Napomena :  Funkcije prosleđivanja poziva i govorne pošte su na raspolaganju samo ako je vaša organizacija konfigurisana da ih podržava. Ako niste sigurni u to koje funkcije programa Office Communicator 2007 su omogućene, obratite se svom administratoru sistema.

Možete da koristite funkcije prosleđivanja poziva u programu Office Communicator da biste prosleđivali pozive na govornu poštu, na drugi broj ili drugom kontaktu. Funkcije prosleđivanja poziva su posebno korisne ako ste na putu ili radite od kuće, jer tako pozivi mogu da budu prosleđeni na mesto gde se trenutno nalazite. Ako ste van kancelarije, pozivi mogu automatski da budu prosleđeni vašem kolegi, kako se ne bi desilo da se ne odgovori na važne pozive.

Kada opcije rukovanja pozivima postavite na prosleđivanje poziva, svi dolazni pozivi će automatski biti prosleđeni na odredište koje vi izaberete. Dolazni pozivi ne zvone niti se za njih prikazuje obaveštenje na vašem ekranu.

Šta želite da uradite?

Prosleđivanje poziva na govornu poštu

Prosleđivanje poziva na postojeći broj

Prosleđivanje poziva na novi broj

Prosleđivanje poziva kontaktima

Prosleđivanje poziva na govornu poštu

  • U glavnom prozoru programa Office Communicator, kliknite na dugme za prosleđivanje poziva, postavite pokazivač na meni Prosledi pozive na, a zatim izaberite stavku Govorna pošta.

Stavke govorne pošte se mogu pojaviti na dva mesta u okviru programa Office Outlook: u fascikli Prijemno poštansko sanduče i Fascikle za pretragu, u odeljku Govorna pošta.

Vrh stranice

Prosleđivanje poziva na postojeći broj

  • U glavnom prozoru programa Office Communicator, kliknite na dugme za prosleđivanje poziva, postavite pokazivač na meni Prosledi pozive na, a zatim izaberite broj.

Brojevi koji se pojavljuju u meniju Prosledi pozive na su zasnovani na brojevima telefona koje konfigurišete na kartici Telefoni u dijalogu Opcije programa Office Communicator. Za više informacija o tome pogledajte Postavljanje opcija telefona.

Vrh stranice

Prosleđivanje poziva na novi broj

  1. U glavnom prozoru programa Office Communicator, kliknite na dugme za prosleđivanje poziva, postavite pokazivač na meni Prosledi pozive na, a zatim izaberite stavku Novi broj.

  2. U okviru Broj telefona, unesite broj telefona za prosleđivanje poziva. Za uputstva o formatu telefonskog broja prilikom unošenja novog broja, pročitajte odeljak Uređivanje broja telefona.

Vrh stranice

Prosleđivanje poziva kontaktima

  1. U glavnom prozoru programa Office Communicator, kliknite na dugme za prosleđivanje poziva, postavite pokazivač na meni Prosledi pozive na, a zatim izaberite stavku Kontakt.

  2. U dijalogu Izaberite kontakt, kliknite dva puta na kontakt u okviru spiska „Kontakti“ ili unesite ime osobe odnosno njenu e-adresu u okviru „Pretraga“, a zatim dva puta kliknite na kontakt u oknu „Rezultati pretrage“.

  3. Kliknite na dugme U redu.

Važno :  Prosledi pozive na i Istovremeno zvono na dodatnom broju su opcije koje se međusobno isključuju. Ako konfigurišete Communicator tako da prosleđuje pozive, prethodno podešene postavke za opciju Istovremeno zvono na dodatnom broju neće se više primenjivati. Ako program Communicator konfigurišete tako da istovremeno poziva dodatni broj, sve postojeće postavke za opciju Prosledi pozive na neće se više primenjivati.

Napomena :  Ako prosleđujete poziv kontaktu koji koristi Office Communicator 2005, kontakt koji prima prosleđeni poziv će u okruženju poziva videti vaše kontakt ime, a ne ime onoga ko je uputio poziv.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×