Prosleđivanje podataka obrasca u programu Microsoft Access bazu podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

1. korak: omogućavanje podataka za povezivanje pri prosleđivanju

2. korak: konfigurisanje opcija prosleđivanja

Pregled

Kada dizajnirate Microsoft Office InfoPath predložak obrasca koji je zasnovan na Microsoft Office Access (.mdb) ili Microsoft Office Access 2007 (.accdb) bazu podataka, čarobnjak za podatke za povezivanje kreira prosleđivanju bazu podataka ako su ispunjeni sledeći uslovi.

 • Predložak obrasca je dizajnirana tako da korisnici moraju popune pomoću programa InfoPath. Ako obrazac popunjavati pomoću Veb pregledača, obrazac ne podržava prosleđivanje podataka direktno u bazu podataka. Da biste konfigurisali na predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem prosleđivanje podataka u bazu podataka, koristite podatke za povezivanje koji prosleđuju podatke u Web uslugu koja funkcioniše sa bazom podataka.

 • Osnovna tabela baze podataka koja se koristi u glavnim podacima za povezivanje sadrži primarni ključ, jedinstveno ograničenje ili jedinstveni indeks.

 • Bilo koji drugi tabela baze podataka koje se koriste sa ovom glavnih podataka za povezivanje poseduje jednostavan, hijerarhijske relacije sa tabelom primarnom bazom podataka.

 • Baze podataka ne sadrži polja koja mogu da skladište tip velike binarne podatke, kao što su slike, slike, OLE objekte, datoteka priloga, tip podataka u programu Office Access memo ili SQL tekstualni tip podataka.

Ako baza podataka ispunjava ove zahteve, InfoPath kreira podatke za povezivanje i dodaje dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i Prosledi komandu u meniju datoteka u obrascu.

Napomena : Pomoćnih podataka za povezivanje ne podržava prosleđivanje podataka u bazu podataka. Ako želite da koristite prosleđivanju u bazu podataka kao pomoćnih podataka za povezivanje, identifikuju Veb usluga koja funkcioniše sa bazom podataka, a zatim dodajte prosleđivanju u Web usluzi.

Kada omogućite podatke za povezivanje, možete da prilagodite opcije prosleđivanja za predložak obrasca na sledeće načine.

 • Promenite tekst koji se pojavljuje na dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komandu " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Promena tasterske prečice za dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komandu " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Kreirajte prilagođene poruke koje će se prikazati korisnicima nakon prosleđivanja obrazaca.

 • Navedite da li nakon prosleđivanja želite da obrazac ostane otvoren, da se zatvori ili da se otvori drugi prazan obrazac.

Vrh stranice

1. korak: omogućavanje podataka za povezivanje pri prosleđivanju

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U dijalogu Podaci za povezivanje izaberite glavne podatke za povezivanje, a zatim kliknite na dugme Izmeni.

 3. U čarobnjaku za podatke za povezivanje, kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, potvrdite izbor Omogući prosleđivanje za ovu vezu, a zatim kliknite na dugme Završi.

Vrh stranice

2. korak: podešavanje opcija prosleđivanja

Kada omogućite podatke za povezivanje, InfoPath dodaje dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i Prosledi komandu u meniju " datoteka ". InfoPath takođe podešava obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca da biste prikazali poruku korisnicima nakon što proslede popunjene obrasce. Ova poruka vas obaveštava da li je obrazac uspešno prosleđen. Po podrazumevanim postavkama, InfoPath i ostavlja obrazac otvoren kada korisnik prosleđuje ga. Da biste promenili tekst koji se pojavljuje na dugme " Prosledi ", kao i ponašanje koje se pojavljuje kada korisnici proslede svoje obrasce, uradite sledeće:

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polje natpis u dijalogu Opcije prosleđivanja .

   Savet : Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte Su & bmit.

 2. Ako ne želite da ljudi koriste komandu Prosledi ili " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama kada popunjavaju obrazac, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži stavku menija "Prosledi" i dugme "Prosledi" na traci sa alatkama .

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   • Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Savet : Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   • Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×