Prosleđivanje podataka obrasca u biblioteku dokumenata

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Sve obrasce vaših korisnika možete da uskladištite i organizujete u biblioteci dokumenata na serveru na kome je pokrenut sistem Microsoft Windows SharePoint Services. U biblioteci dokumenata moguće je popunjavanje obrazaca zasnovanih na vašem predlošku obrasca, izvoz podataka iz popunjenih obrazaca u Microsoft Office Excel 2003 ili Microsoft Office Excel 2007, kao i objedinjavanje podataka iz nekoliko obrazaca u jedinstveni obrazac.

Vašem predlošku obrasca možete da dodate sekundarne podatke za povezivanje pri prosleđivanju, kako biste korisnicima dozvolili prosleđivanje obrazaca zasnovanih na vašem predlošku obrasca u biblioteku dokumenata. Nakon što ste dodali podatke za povezivanje pri prosleđivanju, predložak obrasca možete podesiti tako da korisnicima dozvoljava prosleđivanje podataka obrasca u biblioteku dokumenata. Kada to obavite, Microsoft Office InfoPath dodaje dugme Prosledi na traku sa alatkama Standardno i komandu Prosledi u meni Datoteka na obrascu. Možete da iskoristite i sledeće mogućnosti za prilagođavanje opcija prosleđivanja vašeg predloška obrasca:

 • Promenite tekst koji se pojavljuje na dugmetu Prosledi na traci sa alatkama Standardno i stavci Prosledi u meniju Datoteka.

 • Promenite tastersku prečicu za dugme Prosledi na traci sa alatkama Standardno i stavku Prosledi u meniju Datoteka.

 • Kreirajte prilagođene poruke koje će se prikazati korisnicima nakon prosleđivanja obrazaca.

 • Navedite da li nakon prosleđivanja želite da obrazac ostane otvoren, da se zatvori ili da se otvori drugi prazan obrazac.

Dodavanje podataka za povezivanje pri prosleđivanju

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

 2. U dijalogu Opcije prosleđivanja potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da prosleđuju ovaj obrazac .

 3. Izaberite opciju Pošalji podatke obrasca na jedno odredište, a zatim iz padajuće liste izaberite stavku SharePoint biblioteka dokumenata.

 4. Kliknite na dugme Dodaj.

 5. U čarobnjaku za podatke za povezivanje, u okvir za tekst Biblioteka dokumenata upišite lokaciju SharePoint biblioteke dokumenata.

 6. U okvir za tekst Ime datoteke upišite ime koje će se koristiti za identifikaciju obrasca u biblioteci dokumenata.

  Savet : Takođe možete da upotrebite formulu kako biste osigurali da je svako ime obrasca jedinstveno.

  Kako?

  1. Kliknite na dugme Umetni formulu Slika dugmeta .

  2. U dijalogu Umetanje formule postupite na neki od sledećih načina:

   • Da biste u formuli upotrebili polje, kliknite na dugme Umetni polje ili grupu, zatim u dijalogu Izbor polja ili grupe izaberite polje koje želite da da koristite, a potom kliknite na dugme U redu.

   • Da biste u formuli upotrebili funkciju, kliknite na dugme Umetni funkciju, zatim u dijalogu Umetanje funkcije izaberite funkciju koju želite da koristite, a potom kliknite na dugme U redu.

    Savet : Ako funkcija zahteva korišćenje parametara, u dijalogu Umetanje funkcije izaberite tu funkciju, kliknite na dugme U redu, zatim u dijalogu Umetanje formule u polju Formula dvaput kliknite na funkciju koju ste dodali, a potom izaberite polje ili grupu. Veze ka dodatnim informacijama o funkcijama potražite u odeljku Takođe pogledajte.

   • U polje Formula upišite vrednost ili simbol matematičkog operatora da biste u formulu umetnuli neku vrednost ili matematički operator.

  Operacija

  Simbol

  Sabiranje

  +

  Oduzimanje

  -

  Množenje

  *

  Deljenje

  /

  • Napomena : Uverite se da ispred i iza operatora deljenja (/) postoji po jedan razmak ako u formuli koristite operator deljenja. Ukoliko to ne učinite, InfoPath će znak „/“ protumačiti kao znak za razdvajanje u XPath koracima do lokacije, a ne kao operator deljenja.

  • U dijalogu Umetanje formule izaberite stavku Verifikuj formulu da biste proverili da li je ispravna sintaksa formule.

   Veze ka dodatnim informacijama o formulama potražite u odeljku Takođe pogledajte.

 7. Potvrdite izbor Dozvoli zamenu ako datoteka postoji da biste zamenili postojeće obrasce sa istim imenom u biblioteci dokumenata.

 8. Kliknite na dugme Dalje.

 9. Na sledećoj stranici čarobnjaka, u polju Unesite ime za ovu vezu za prenos podataka otkucajte opisno ime za ovaj skup podataka za povezivanje.

 10. U odeljku Rezime proverite da li su informacije ispravne, a zatim kliknite na dugme Završi.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polje natpis u dijalogu Opcije prosleđivanja .

   Savet : Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte po & bmit.

 11. Ako ne želite da ljudi koriste komandu Prosledi ili " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama kada popunjavaju obrazac, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži stavku menija "Prosledi" i dugme "Prosledi" na traci sa alatkama .

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   1. Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   2. Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Savet : Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   3. Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×