Prosleđivanje podataka obrasca u Microsoft SQL Server bazu podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Korak 1: Omogućavanje podatke za povezivanje

Korak 2: Podešavanje opcija prosleđivanja

Pregled

Kada kreirate predložak obrasca koji se zasniva na Microsoft SQL Server bazi podataka, čarobnjak za podatke za povezivanje može da omogući podatke za povezivanje pri prosleđivanju u bazu podataka u slučaju da su ispunjeni sledeći uslovi:

 • Obrasci zasnovani na ovom predlošku obrasca moraju da se popunjavaju iz programa Microsoft Office InfoPath. U slučaju da će obrasci biti popunjavani preko Web pregledača, obrazac ne može da prosleđuje podatke direktno u bazu podataka. Koristite podatke za povezivanje pri prosleđivanju Web usluzi koja sarađuje sa bazom podataka da biste predložak obrasca kompatibilan sa pregledačemkonfigurisali za prosleđivanje podataka u bazu podataka.

 • Osnovna tabela baze podataka koja se koristi u glavnim podacima za povezivanje sadrži primarni ključ, jedinstveno ograničenje ili jedinstveni indeks.

 • Između osnovne tabele i svih ostalih tabela baze podataka koje se koriste sa glavnim podacima za povezivanje postoji jednostavna relacija.

Ukoliko baza podataka ispunjava ove uslove, InfoPath omogućava podatke za povezivanje pri prosleđivanju i dodaje dugme Prosledi na traku sa alatkama Standardno i komandu Prosledi u meni Datoteka na obrascu.

U čarobnjaku, prilikom dizajniranja predloška obrasca koji se zasniva na bazi podataka, možete da odlučite da onemogućite podatke za povezivanje pri prosleđivanju. Ako ste u čarobnjaku onemogućili podatke za povezivanje pri prosleđivanju i kasnije odlučite da želite da koristite podatke za povezivanje pri prosleđivanju, možete da ih omogućite tako što ćete izmeniti glavne podatke za povezivanje. Ovaj članak sadrži objašnjenja o tome kako se omogućavaju glavni podaci za povezivanje pri prosleđivanju.

Napomena : Podaci za povezivanje pri prosleđivanju mogu da se nalaze samo u glavnim podacima za povezivanje sa bazom podataka. U predložak obrasca ne možete da dodate podatke za povezivanje pri prosleđivanju koji su sekundarni podaci za povezivanje sa bazom podataka. Ukoliko podatke za povezivanje pri prosleđivanju u bazu podataka želite da koristite kao sekundarne podatke za povezivanje, iskoristite Web uslugu koja sarađuje sa bazom podataka, a zatim u tu Web uslugu dodajte podatke za povezivanje pri prosleđivanju.

Nakon što ste omogućili podatke za povezivanje pri prosleđivanju, možete i da prilagodite opcije prosleđivanja za vaš predložak tako što ćete iskoristiti neke od sledećih mogućnosti:

 • Promenite tekst koji se pojavljuje na dugmetu Prosledi na traci sa alatkama Standardno i stavci Prosledi u meniju Datoteka.

 • Promenite tastersku prečicu za dugme Prosledi na traci sa alatkama Standardno i stavku Prosledi u meniju Datoteka.

 • Kreirajte prilagođene poruke koje će se prikazati korisnicima nakon prosleđivanja obrazaca.

 • Navedite da li nakon prosleđivanja želite da obrazac ostane otvoren, da se zatvori ili da se otvori drugi prazan obrazac.

Vrh stranice

1. korak: omogućavanje podataka za povezivanje pri prosleđivanju

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U dijalogu Podaci za povezivanje izaberite glavne podatke za povezivanje, a zatim kliknite na dugme Izmeni.

 3. U čarobnjaku za podatke za povezivanje, kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, potvrdite izbor Omogući prosleđivanje za ovu vezu, a zatim kliknite na dugme Završi.

Vrh stranice

2. korak: podešavanje opcija prosleđivanja

Nakon što ste omogućili podatke za povezivanje pri prosleđivanju, InfoPath dodaje dugme Prosledi na traku sa alatkama Standardno i komandu Prosledi u meni Datoteka. InfoPath takođe podešava obrasce zasnovane na ovom predlošku obrasca da korisnicima prikazuju poruku nakon što proslede popunjeni obrazac. U poruci se korisnik obaveštava o uspešnosti prosleđivanja obrasca. InfoPath podrazumevano drži obrasce otvorenim i nakon njihovog prosleđivanja. Da biste promenili tekst koji se prikazuje na dugmetu Prosledi, kao i da biste promenili ponašanje do kojeg dolazi nakon prosleđivanja obrasca, postupite na sledeći način:

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polje natpis u dijalogu Opcije prosleđivanja .

   Savet : Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte po & bmit.

 2. Ako ne želite da ljudi koriste komandu Prosledi ili " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama kada popunjavaju obrazac, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži stavku menija "Prosledi" i dugme "Prosledi" na traci sa alatkama .

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   • Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Savet : Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   • Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×