Prosleđivanje podataka obrasca pod određenim uslovima

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Vaš predložak obrasca možete da dizajnirate tako da korisnicima dozvoljava prosleđivanje obrazaca zasnovanih na vašem predlošku obrasca samo u slučaju da je u obrascu ispunjen određeni uslov. Na primer, mogli biste da dizajnirate predložak obrasca izveštaja o izdacima koji korisnici mogu da proslede samo u slučaju da su ukupni izdaci u obrascu veći od određene sume.

Da biste obavili ovaj zadatak, predložak obrasca ćete podesiti tako da se korisnicima dozvoljava prosleđivanje obrasca, a zatim ćete dodati pravilo koje dozvoljava prosleđivanje obrasca samo u slučaju da je ispunjen određeni uslov. Nakon što ste dodali pravilo, možete da izaberete koji će se podaci za povezivanje pri prosleđivanju koristiti ukoliko je ispunjen uslov iz pravila.

Kada vaš predložak obrasca podesite tako da korisnicima dozvoljava prosleđivanje obrazaca, Microsoft Office InfoPath dodaje dugme Prosledi na traku sa alatkama Standardno i komandu Prosledi u meni Datoteka kada korisnici popune obrazac.

Nakon što predložak obrasca podesite tako da korisnicima dozvoljava prosleđivanje podataka obrasca pod određenim uslovom, možete da upotrebite i neke od sledećih mogućnosti za prilagođavanje opcija prosleđivanja vašeg predloška obrasca:

 • Promenite tekst koji se pojavljuje na dugmetu Prosledi na traci sa alatkama Standardno i stavci Prosledi u meniju Datoteka.

 • Promenite tastersku prečicu za dugme Prosledi na traci sa alatkama Standardno i stavku Prosledi u meniju Datoteka.

 • Kreirajte prilagođene poruke koje će se prikazati korisnicima nakon prosleđivanja obrazaca.

 • Navedite da li nakon prosleđivanja želite da obrazac ostane otvoren, da se zatvori ili da se otvori drugi prazan obrazac.

Dodavanje pravila za prosleđivanje podataka obrasca pod određenim uslovom

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

 2. U dijalogu Opcije prosleđivanja potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da prosleđuju ovaj obrazac .

  Napomena : InfoPath će na traku sa alatkama Standardno dodati dugme Prosledi, a u meni Datoteka stavku Prosledi kada korisnici popune obrazac ukoliko potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu.

 3. Izaberite opciju Izvrši prilagođene radnje koristeći pravila, a zatim kliknite na dugme Pravila.

 4. U dijalogu Pravila za prosleđivanje obrazaca kliknite na dugme Dodaj.

 5. U okvir za tekst Ime upišite ime za ovo pravilo; ime treba da sadrži opis lokacije na koju se prosleđuje. Na primer, ukoliko želite da korisnicima dozvolite prosleđivanje obrasca upotrebom e-poruke samo u slučaju da je vrednost u određenom polju veća od 500 dinara, upišite Prosleđivanje preko e-pošte za više od 500 din.

 6. U dijalogu Pravilo kliknite na dugme Postavi uslov.

 7. U dijalogu Uslov navedite kada bi podaci za povezivanje trebalo da se koriste, a zatim kliknite na dugme U redu.

 8. U dijalogu Pravilo kliknite na dugme Dodaj radnju.

 9. Iz okvira padajuće liste Radnje izaberite stavku Prosleđivanje pomoću podataka za povezivanje, zatim iz liste Podaci za povezivanje izaberite podatke za povezivanje koje želite da koristite za ovu radnju prosleđivanja, a zatim kliknite na dugme U redu.

 10. Kliknite na dugme U redu dva puta.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polje natpis u dijalogu Opcije prosleđivanja .

   Savet : Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte po & bmit.

 11. Opozovite izbor Prikaži stavku menija „Prosledi“ i dugme „Prosledi“ na traci sa alatkama da biste sprečili korisnike da koriste komandu Prosledi ili dugme Prosledi na traci sa alatkama Standardno prilikom popunjavanja obrasca.

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   • Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Savet : Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   • Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×