Prosleđivanje podataka obrasca Web usluzi

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ukoliko želite da vaši korisnici prosleđuju podatke obrazaca Web usluzi, u vaš predložak obrasca možete da dodate podatke za povezivanje pri prosleđivanju kao sekundarne podatke za povezivanje. U zavisnosti od tipova podataka koje Web usluga prihvata, podatke za povezivanje pri prosleđivanju možete da podesite da prosleđuju samo podatke iz određenog polja, podatke iz svih polja u grupi ili sve podatke iz obrasca.

Nakon što ste dodali podatke za povezivanje pri prosleđivanju, predložak obrasca podesićete da korisnicima dozvoljava prosleđivanje podataka obrasca Web usluzi. Rezultat toga je da Microsoft Office InfoPath dodaje dugme Prosledi na traku sa alatkama Standardno i komandu Prosledi u meni Datoteka na obrascu. Možete da iskoristite i sledeće mogućnosti za prilagođavanje opcija prosleđivanja vašeg predloška obrasca::

 • Promenite tekst koji se pojavljuje na dugmetu Prosledi na traci sa alatkama Standardno i stavci Prosledi u meniju Datoteka.

 • Promenite tastersku prečicu za dugme Prosledi na traci sa alatkama Standardno i stavku Prosledi u meniju Datoteka.

 • Kreirajte prilagođene poruke koje će se prikazati korisnicima nakon prosleđivanja obrazaca.

 • Navedite da li nakon prosleđivanja želite da obrazac ostane otvoren, da se zatvori ili da se otvori drugi prazan obrazac.

Dodavanje podataka za povezivanje pri prosleđivanju

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

 2. U dijalogu Opcije prosleđivanja potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da prosleđuju ovaj obrazac .

 3. Izaberite opciju Pošalji podatke obrasca na jedno odredište, a zatim iz padajuće liste izaberite stavku Web usluga.

 4. Kliknite na dugme Dodaj.

 5. U čarobnjaku za podatke za povezivanje upišite lokaciju Web usluge kojoj će korisnici prosleđivati podatke, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Savet : Ako želite da pretražite Universal Description, Discovery, and Integration (UDDI) server za Web servis, kliknite na dugme Pretraži UDDI specifikaciju, zatim unesite ime UDDI servera koji želite da potražite, navedite da li želite da pretražujete po dobavljaču usluga ili po uslugama koje se dobavljaju, upišite ključnu reč pretrage, a zatim kliknite na dugme Pretraži. Web usluge koje sadrže vašu ključnu reč pretrage pojaviće se u listi Rezultat pretrage.

 6. Na sledećoj stranici čarobnjaka, iz liste Izaberite operaciju izaberite operaciju Web usluge koju želite da koristite za primanje podataka obrasca, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 7. Postupite na neki od sledećih načina da biste za svaki parametar u Web usluzi izabrali podatke iz obrasca koje želite da prosledite:

  Prosleđivanje podataka iz polja ili grupe

  1. Iz liste Parametri izaberite parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U odeljku Opcije parametara izaberite opciju Polje ili grupa.

  3. Kliknite na dugme Izmeni Slika dugmeta .

  4. U dijalogu Izbor polja ili grupe izaberite polje ili grupu sa podacima koje želite da prosledite, a zatim kliknite na dugme U redu.

  5. U okviru Uključi izaberite stavku Samo tekst i podređeni elementi da biste prosleđivali samo samo podatke iz ovog polja i podređene elemente polja ili grupe; izaberite stavku XML podstablo, uključujući izabrani element da biste prosleđivali ime polja, podatke iz polja i podređene elemente iz izabranog polja ili grupe.

  Prosleđivanje svih podataka iz obrasca

  1. Iz liste Parametri izaberite parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, kliknite na dugme ceo obrazac (XML dokument, uključujući i uputstva za obradu).

  Prosleđivanje podataka u vidu niske

  1. Iz liste Parametri izaberite parametar Web usluge koji će primati podatke iz obrasca.

  2. U okviru Opcije parametara, kliknite na dugme ceo obrazac (XML dokument, uključujući i uputstva za obradu).

  3. Potvrdite izbor Prosledi podatke kao nisku.

   Napomena : Obično ćete potvrditi izbor u ovom polju za potvrdu prilikom prosleđivanja digitalno potpisanih podataka. U većini slučajeva neće biti potrebno da to uradite.

  Tehnički detalji o Microsoft ADO.NET DataSet objektima

  U slučaju da Web usluga zahteva ADO.NET DataSet objekat, prilikom konfigurisanja ovih podataka za povezivanje izaberite DataSet čvor. Ako za podatke za povezivanje sa Web uslugom koja zahteva ADO DataSet upotrebite bilo koji drugi tip čvora, prosleđivanje će biti neuspešno.

 8. Kliknite na dugme Dalje.

 9. Na sledećoj stranici čarobnjaka, u polju Unesite ime za ovu vezu za prenos podataka otkucajte opisno ime za ovaj skup podataka za povezivanje.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polje natpis u dijalogu Opcije prosleđivanja .

   Savet : Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte po & bmit.

 10. U odeljku Rezime proverite da li su informacije ispravne, a zatim kliknite na dugme Završi.

 11. Potvrdite izbor Prikaži stavku menija „Prosledi“ i dugme „Prosledi“ na traci sa alatkama da biste korisnicima dozvolili da koriste komandu Prosledi i dugme Prosledi na traci sa alatkama Standardno prilikom popunjavanja obrasca.

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   1. Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   2. Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Savet : Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   3. Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×