Prosleđivanje kontakta

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Primer elektronske vizitkarte Možete proslediti jedan ili više kontakata kao priloga u e-poruku drugoj osobi. Slanje informacije kao priložene datoteke šalje obrazac za kontakt sa potpunim informacijama o kontaktu. U Microsoft Office Outlook 2007 kontakata možete da prosledite kao elektronske vizitkarte. U zavisnosti od programa za e-pošte koji koristi primalac može videti celu sliku na karticu na poruku ili može da primi .vcf datoteku koja sadrži informacije o kontaktu. U oba slučaja, primalac lako možete da dodate kontakt informacije na svoju listu kontakata.

Ovaj članak sadrži:

Kako da elektronske vizitkarte drugim osobama.

Prosleđivanje kontakta kao elektronske vizitkarte

Prosleđivanje informacija o kontaktu u obrascu za kontakt

Kako druge osobe vide elektronske vizitkarte?

.vcf prilog u zaglavlju poruke Kada kliknete dvaput na priloženu .vcf datoteku u e-poruci, otvara se obrazac za kontakt, koji zatim mogu biti sačuvane na listu kontakata primaoca.

Osobe koje koriste Outlook 2007     vide elektronsku vizitkartu u poruci baš onako kako ste je poslali. Primalac može kliknuti desnim tasterom miša na vizitkartu i sačuvati informacije u svojim kontaktima. Biće priložena i odgovarajuća .vcf datoteka.

Osobe koje koriste ranije verzije programa Outlook ili druge programe za e-poštu koji zahtevaju HTML za prikazivanje e-poruka     takođe vide elektronsku vizitkartu u poruci. Međutim, ove vizitkarte su samo slike. Primaoci dobijaju i priloženu .vcf datoteku koja sadrži informacije o kontaktu. Oni mogu da otvore .vcf datoteku i te informacije sačuvaju u listama kontakata.

Osobe koje e-poruke pregledaju u formatu čistog teksta     ne vide sliku elektronske vizitkarte u poruci, ali primaju priloženu .vcf datoteku

Vrh stranice

Prosleđivanje kontakta u vidu elektronske vizitkarte

Kontakte sa liste kontakata možete dodati u poruke, a zatim ih proslediti ili poslati drugim osobama.

Umetanje elektronske vizitkarte u poruku

Postupite na neki od sledećih načina:

 • U novoj poruci

  1. Na kartici Poruka, u grupi Uključivanje kliknite na dugme Vizitkarta, a zatim izaberite ime sa liste.

   Napomena : Ako u grupi nije dostupno dugme Vizitkarta, kliknite na telo poruke da biste aktivirali opciju vizitkarte.

  2. Ukoliko ne vidite željeno ime, izaberite stavku Ostale vizitkarte, izaberite ime u koloni Zavedeno kao, a zatim kliknite na dugme U redu.

   Vizitkarta će se prikazati u telu poruke i biće priložena odgovarajuća .vcf datoteka.

   Savet : Izaberite stavku Ostale vizitkarte kako biste mogli da razlikujete duplirana imena iz menija Vizitkarta. U dijalogu Umetanje vizitkarte možete da vidite više informacija, uključujući i pregled vizitkarte.

  3. Kada unesete adresu i dovršite poruku, kliknite na dugme Pošalji.

 • Iz elektronske vizitkarte

  1. U fascikli Kontakti, u prikazVizitkarte, kliknite desnim tasterom miša na vizitkartu koju želite da pošaljete.

  2. U priručnom meniju izaberite stavku Pošalji kao vizitkartu.

   Otvoriće se nova poruka koja prikazuje vizitkartu u telu poruke i .vcf datoteku kao prilog.

  3. Kada unesete adresu i dovršite poruku, kliknite na dugme Pošalji.

   Napomene : 

   • Meni Vizitkarta prikazuje imena 10 poslednjih kontakata koji su umetnuti kao elektronske vizitkarte u poruke.

   • U poruku možete da umetnete više elektronskih vizitkarti.

   • Ako vizitkartu prevučete iz prikaza „Vizitkarte“ u novu poruku, prilikom slanja poruke biće uključena samo .vcf datoteka. Ova priložena .vcf datoteka otvara obrazac za kontakt koji sadrži sve informacije koje primaoci mogu da sačuvaju u listama kontakata. Ukoliko primalac koristi Outlook 2007, elektronska vizitkarta će biti prikazana u obrascu za kontakt.

Vrh stranice

Prosleđivanje informacija o kontaktu u obrascu za kontakt

Korišćenjem ove opcije informacije o kontaktu šalju se u vidu priloga, a elektronska vizitkarta se ne umeće u telo poruke.

 1. U fascikli Kontakti izaberite kontakt koji želite da prosledite.

  Savet : Da biste izabrali više kontakata, držite pritisnut taster CTRL dok ih birate.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na kontakt, a zatim postavite pokazivač na stavku Pošalji ceo kontakt.

 3. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Izaberite stavku U Internet formatu (vCard)

   Preporučuje se    Ovim se kontakt šalje u formatu koji može da pročita lako drugi programi za e-pošte. U nekim programima za e-poštu, neka polja, oblikovanje teksta i prilagođena svojstva, kao što su slike i prilozi možda neće biti uključeni. Ako poruka će pročitati osobama koje koriste programi e-pošte koji je različit od Outlook 2007 sa Microsoft Exchange nalog, preporučuje se da odaberete ovu opciju.

  • Izaberite stavku U Outlook formatu.

   Ova opcija nije preporučeno, osim ako niste sigurni da primaoci su sve što koristi Outlook 2007 sa Exchange nalogom za e-poštu. U ovom slučaju, priložena datoteka prikazaće iste informacije i svojstva koja sadrži odgovarajući obrazac za kontakt. Primaoci koji koriste Outlook sa Exchange nalogom, u većini slučajeva, nećete primati informacije o kontaktu u čitljivom formatu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×