Pronalaženje slika ili clip art kolekcije na mreži

U verziji Office 2007 ili novijim, kada tražite clip art kolekcije ili slike na mreži, pretraga se automatski usmerava na Bing. Ne morate da otvarate pregledač ili napustite dokument da biste umetnuli slike u dokument.

Ako želite više kontrole nad onim što vidite u rezultatima pretrage – na primer, da vidite clip art kolekcije, ali ne i fotografije ili obrnuto – možete otići direktno na Bing i tamo pretraživati slike. Želećete da se uverite da imate pravo na korišćenje slika koje izaberete, a to možete uraditi tako što ćete postaviti filtere za licenciranje koji se lako koriste. Evo kako:

 1. Idite na lokaciju Bing.com i izaberite karticu Slike u gornjem levom uglu ekrana.

 2. U polje Pretraga unesite tip slike koji tražite.

  Upit unet u okvir Bing pretrage slika

 3. Kada se rezultati sa slikama pojave, kliknite na padajući meni Licenca ili ga dodirnite i odaberite željenu opciju licenciranja. (Ako ne vidite filter Licenca, proverite da li koristite podržani pregledač.)

  Padajući meni „Licenca“ u kome je izabrana stavka „Dozvoljeni su izmena, deljenje i komercijalna upotreba“.

  Isprobajte   Ovo je veza za pse koja je već postavljena na filter Slobodno za izmenu, deljenje i komercijalno korišćenje. Ako želite da suzite rezultate na clip art (slike nalike stripovima), dodajte „clip art“ na kraju termina za pretragu ili promenite Bing filter Tip na opciju Clipart.

  Meni „Tip“ u kome je izabrana stavka „Clipart“

 4. Kliknite na sliku koju želite da vidite u punoj veličini (osim ako ne želite sličicu).

 5. Zatim koristite komandu pregledača da biste napravili lokalnu kopiju. Na primer, u programu Internet Explorer, kliknite desnim tasterom miša na sliku > Sačuvaj sliku kao. U pregledaču Chrome kliknite desnim tasterom miša na sliku > Sačuvaj sliku kao.

 6. U Office programu izaberite stavke Umetanje > Slika i pronađite sliku koju ste upravo sačuvali iz usluge Bing.

Bing filteri za pretragu slika zasnovani su na izuzetno poštovanom sistemu licenci Creative Commons. Da biste bolje razumeli opcije licenciranja, pogledajte članak Filtriranje slika po tipu licence. Ne zaboravite, vi ste odgovorni za poštovanje prava tuđeg vlasništva, uključujući autorska prava.

Podržani pregledači

Da biste koristili Bing filtere morate da koristite jedan od sledećih pregledača:

 • Microsoft Edge

 • Windows Internet Explorer 9 ili noviju verziju

 • Mozilla Firefox (bilo koja verzija)

 • Apple Safari (bilo koja verzija)

 • Google Chrome (bilo koja verzija)

 • Amazon Kindle Fire (bilo koja verzija)

Da biste ažurirali svoju verziju programa Internet Explorer, pogledajte članak Ažuriranje sistema Office i računara pomoću usluge Microsoft Update ili posetite stranicu za preuzimanje programa Internet Explorer.

Primenjuje se na: Excel 2013, Word 2013, Outlook 2013, PowerPoint 2013, OneNote 2013, Publisher 2013, Word for Mac 2011, Excel za Mac 2011, Outlook for Mac 2011, PowerPoint for Mac 2011, Office 2007, Office 2010Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik