Pronalaženje vrednosti na listi podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Recimo da želite da potražite telefonski lokal zaposlenog lica na osnovu njegovog broja legitimacije. Ili želite da pronađete vrednost provizije za datu količinu prodaje. Postoji nekoliko načina da brzo i efikasno pronađete ove vrednosti.

Na primer, možete da potražite vrednosti na listi po vertikali pomoću potpunog podudaranja. Da biste izvršili ovaj zadatak, možete koristiti funkciju VLOOKUP ili kombinaciju funkcija INDEX i MATCH, kao što je to prikazano u sledećim primerima.

Ova radna sveska prikazuje kako funkcija VLOOKUP traži vrednosti koje se potpuno podudaraju.

Ova radna sveska prikazuje kako funkcije INDEX i MATCH traže vrednosti koje se potpuno podudaraju.

Ova radna sveska prikazuje kako funkcija VLOOKUP traži vrednosti pomoću približnog podudaranja. Na primer, kada za poznatu frekvenciju tražite odgovarajuću boju, kao što je prikazano u ovoj tabeli.

Pronalaženje vrednosti po vertikali pomoću tačnog podudaranja na listi nepoznate veličine

Upotrebite funkcije OFFSET i MATCH da biste obavili ovaj zadatak.

Koristite ovakav pristup kada se podaci nalaze u opsegu spoljnih podataka koji osvežavate svakog dana. Znate da su cene u koloni B ali ne znate koliko redova podataka će biti vraćeno, a prva kolona nije sortirana po abecednom (azbučnom) redosledu.

Ova radna sveska pokazuje kako funkcije OFFSET i MATCH pronalaze vrednosti.

Pronalaženje vrednosti po horizontali

Koristite funkciju HLOOKUP za pronalaženje vrednosti na listi po horizontali pomoću potpunog podudaranja.

Ova radna sveska pokazuje kako funkcija HLOOKUP pronalazi vrednosti po horizontali.

Ova radna sveska pokazuje kako funkcija HLOOKUP koristi približno podudaranje kada su vrednosti u prvom redu sortirane u rastućem redosledu.

Savet :  U radnom listu možete prikazati rezultate formula u obliku procenata ili valuta. U režimu uređivanja izaberite ćeliju, a zatim izaberite stavke Početak > Format broja i opciju Procenat ili Valuta.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×