Pronalaženje veb lokacije za Access Web App

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno    Microsoft više ne preporučuje kreiranje i korišćenje Access Veb aplikacija u sistemu SharePoint. Kao alternativu, razmislite o korišćenju Microsoft PowerApps da izgradi poslovna rešenja bez kodova za veb i mobilne uređaje.

Kada kreirate veb aplikaciju sa početnog ekrana programa Access, treba da izaberete veb lokaciju za aplikaciju. Ovo je lokacija na koju će ljudi odlaziti prilikom korišćenja aplikacije.

Važno:  Da biste mogli da kreirate Access veb aplikaciju, treba da imate SharePoint lokaciju na kojoj možete da hostujete aplikaciju, bilo putem Office 365 pretplate koja obuhvata lokacije ili putem lokalne SharePoint primene. Access aplikacije ne funkcionišu sa uslugom Office 365 Home. Šta je to SharePoint?

Dijalog nove prilagođene veb aplikacije koji prikazuje Contoso lokaciju tima u polju „Dostupne lokacije“.

Ako ste prijavljeni u Office 365 plan koji obuhvata lokacije ili na lokalnu SharePoint lokaciju koja ima omogućenu uslugu Access Services, trebalo bi da pogledate neke izbore na listi Dostupne lokacije.

Ako na listi Dostupne lokacije ne vidite željenu lokaciju, unesite alternativnu veb adresu u polje Veb lokacija. Ako kopirate i lepite URL adresu sa lokacije otvorene u veb pregledaču, izostavite „_layouts“ i sve posle toga. Na primer, unesite: https://contoso.sharepoint.com/sites/sales/

Kada izaberete ili otkucate lokaciju i popunite polje Ime aplikacije, kliknite na dugme Kreiraj.

Napomena:  Ako vidite grešku „Pojavila se greška na klijentu tokom pokušaja komunikacije sa serverom http://“, možda ste polje Veb lokacija ostavili prazno ili Access ne prepoznaje lokaciju koju pokušavate da koristite. Ako koristite Office 365, morate da koristite https:// u lokaciji. Potrebne su vam i dozvole „Potpuna kontrola“ za veb lokaciju da biste napravili Access aplikaciju. Obratite se administratoru lokacije ako imate problema sa kreiranjem aplikacije.

Korišćenje Office 365 lokacije

Ako ste prijavljeni na Office 365 lokaciji, lista Dostupne lokacije i polje Veb lokacija prikazuju veb lokacije na kojima možete da kreirate aplikaciju. Ako izaberete ličnu lokaciju koja u URL adresi sadrži „lično“, aplikacija će biti dostupna na stranici „Feed za vesti“, ali neće biti dostupna drugim članovima Office 365 lokacije. Ako izaberete lokaciju „Lokacija tima“, aplikacija će biti dostupna drugima koji koriste tu lokaciju.

Korišćenje lokalnog SharePoint servera

Ako imate pristup na SharePoint lokaciji u vašoj organizaciji i Access usluga je omogućena, na listi Dostupne lokacije i Veb lokacija za će prikazati osnovne fascikle za tu lokaciju. Ako administrator lokacije u vašoj organizaciji odredila različite lokacije za aplikacije, videćete tim lokacijama navedene umesto toga.

Želite da kreirate Access bazu podataka na stonom računaru?

Ako želite samo da kreirate Access bazu podataka na računaru, vratite se i odaberite predložak baze podataka na stonom računaru umesto predloška Access aplikacije. Tako vas nećemo zamarati biranjem veb lokacije. Predlošci baze podataka na stonom računaru sadrže izraz „stoni računar“ u imenu i nemaju ikonu globusa. Na primer, „Prazna baza podataka na stonom računaru“ ili „Kontakti na stonom računaru“. Da biste prikazali još predložaka, koristite polje za pretragu iznad predložaka na početnom ekranu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×