Pronalaženje usluga za digitalni ID ili digitalni certifikat

Digitalni ID-ovi, poznati i kao „digitalni certifikati“, pomažu da proverite valjanost identiteta, a mogu se upotrebiti i za elektronsko potpisivanje važnih dokumenata. Uz to, mogu da se koristite za zaštitu poruka dodavanjem jedinstvenog koda u poruku koji se naziva digitalni potpis. Digitalno potpisana poruka potvrđuje primaocu da ste sadržaj poruke potpisali vi, a ne neki prevarant, i da se taj sadržaj nije menjao tokom prenosa. Da biste saznali više o korišćenju digitalnih ID-ova u programu Outlook, pročitajte članak Dobijanje digitalnog ID-a. Da biste saznali više o digitalnom potpisivanju dokumenata, pročitajte članak Digitalni potpisi i certifikati.

Napomene : 

  • Digitalni potpis nije isto što i potpis poruke, koji predstavlja prilagodljivi pozdrav. Digitalni potpis u poruku dodaje jedinstveni kôd koji potiče od digitalnog potpisa istinskog pošiljaoca.

  • Vaša organizacija može imati sopstvene smernice i procedure za korišćenje digitalnih ID-ova i certifikata. Za više informacija obratite se administratoru mreže.

Da biste pronašli usluge za izdavanje digitalnih ID-ova koje možete koristiti, ili usluga koje dopunjavaju Office i koriste digitalne ID-ove, pogledajte sledeće veb lokacije. Na vama je da odlučite koju ćete odabrati. Dostupne su i druge, koje se ne nalaze na listi, ali ove spadaju u autoritete za izdavanje certifikata (CA-ovi) kvalifikovane za izdavanje digitalnih certifikata.

Comodo Da biste saznali više i preuzeli besplatni certifikat e-pošte, posetite Comodo veb lokaciju.

GlobalSign    Da biste saznali više o GlobalSign digitalnim potpisima, posetite GlobalSign veb lokaciju.

My Credential™ from GeoTrust, Inc.    Da biste saznali više, posetite GeoTrust veb lokaciju.

Više informacija o digitalnim ID-ovima i potpisima

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×