Pronalaženje teksta ili datoteka na lokaciji

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da pronađete tekst ili datoteka na SharePoint Foundation 2010 lokacije ili liste tako što ćete uneti reč ili frazu u polje za pretragu. Kada vršite pretragu na SharePoint lokaciji, upit pretražuje tekućoj lokaciji i njenim podlokacijama. Da biste pretraživali na više lokacija, pokrenite pretrage u kući ili osnovne lokacije. Kada budete znali da sadržaj koji tražite se nalazi u određenoj listi ili biblioteci, pokrenite pretragu u polje za pretragu na tu listu ili biblioteku.

U ovom članku

Pronalaženje teksta ili datoteka na lokaciji

Pronalaženje teksta ili datoteka na listi ili biblioteci

Pisanje efikasne upita

Korišćenje ograničenja na osnovu svojstava

Korišćenje operatora

Pronalaženje teksta ili datoteka na lokaciji

Kada tražite sadržaj, ali niste sigurni gde se nalazi, započnite pretragu na najviše lokaciji gde mislite da informacije koje se mogu nalaziti. Zatim možete da suzite rezultate kako biste pronašli informacije. Možete da potražite sadržaj tako što ćete uneti ključne reči ili fraza određene pod znacima navoda. Više informacija o kreiranju upita potražite u odeljku pisanje efikasne upita.

 1. Idite na lokaciju na koju želite da pretražite.

 2. U polju za pretragu otkucajte reč ili frazu koju želite da potražite i zatim kliknite na dugme " Pretraži ".

 3. Podrazumevano se prikazuju rezultati pretrage po stepenu. Da biste sortirali rezultate drugačije, izaberite opciju u okviru Suzite rezultate. Takođe možete uneti novi ključnu reč za pretragu promenu opsega za Ovu listu. Način će ograničiti buduće upite prvi skup rezultata. Ako unesete novu pretragu sa opsega postavljeno na Ovu lokaciju, novu pretragu dolazi sa iste lokacije ili lokacije kao originalnog upita.

  Napomene: 

  • Prilozi stavki sa liste se ne pojavljuju u rezultatima pretrage.

  • Polje za pretragu je ograničeno na 255 znakova.

Vrh stranice

Pronalaženje teksta ili datoteka na listi ili biblioteci

Kada ste sigurni da sadržaj koji tražite nalaze na listi ili biblioteci, započnite pretragu na stranici gde se nalazi na listi ili u biblioteci. Rezultati pretrage vam omogućavaju da suzite obim pretrage tako što ćete metapodatke, kao što su autor dokumenta ili datuma koji je napisan. Možete da potražite sadržaj tako što ćete uneti ključne reči ili fraza određene pod znacima navoda. Više informacija o kreiranju upita potražite u odeljku pisanje efikasne upita. Ako ne pronađete sadržaj koji želite, pokušajte da pretražuje sa lokacije ili korišćenje različitih ključnih reči.

 1. Idite na listu ili biblioteku koju želite da pretražite.

 2. U polju za pretragu otkucajte reč ili frazu koju želite da potražite i zatim kliknite na dugme " Pretraži ".

 3. Podrazumevano se prikazuju rezultati pretrage po stepenu. Da biste sortirali rezultate drugačije, izaberite opciju u okviru Suzite rezultate.

  Napomene: 

  • Prilozi stavki sa liste se ne pojavljuju u rezultatima pretrage.

  • Polje za pretragu je ograničeno na 255 znakova.

Vrh stranice

Pisanje efikasne upita

Da li pretražujete iz lokacije ili liste izgradnja efikasne upita mogu dovesti do brzo pronalaženje informacija. Možete da pretražujete pomoću ključnih reči, fraze, ili tako što ćete dodati svojstvo ograničenja da biste dodatno suzili upit.

Da biste pretraživali pomoću ključne reči, otkucajte jednu ili više ključnih reči u polju za pretragu. Na primer, kada otkucate pretraga kontakata ljudskih resursa upita vraća svaki dokument koji se podudara sa svim reči sa osobama, resursa i kontakte, bez obzira na to gde se pojavi reči u dokumentu.

Da biste pretraživali pomoću frazu, stavite frazu u dvostrukih znakova navoda. Na ovaj način da pretraživanje traži reči zajedno u dokumentima. Na primer, pretrage za ljudskih resursa kontakata "SijetlaVašington" " rezultata u svim dokumentima koji sadrži reči ljudski, resurse i kontakte, gde reči Sijetla i Vašington se nalaze jedan pored drugog.

Pretrage automatski zanemaruje uobičajene reči kao što su u ovo, to i, kao i jednocifreni brojevi i velikih slova.

Korišćenje ograničenja na osnovu svojstava

Tako što ćete izgradnja upita pomoću svojstava metapodataka na dokumenti sačuvani u sistemu SharePoint, možete da kreirate moćnije upita. Autor dokumenta ili datum izmene je primer svojstvo. Kada kreirate pretrage pomoću svojstva, nemojte koristiti razmak između svojstvo i vrednost. Na primer, da biste pronašli sve dokumente autor Jovana, otkucajte Autor: Jovana.

Ograničenja na osnovu svojstava mogu da koriste za pretragu vrednosti ključnu reč ili frazu. Na primer, da biste pretražili sve dokumente autor Petar Jovanović, otkucajte Autor: "Jovana Simić” pomoću bez razmaka.

Sledeća tabela opisuje više detalja o načinima za korišćenje pravila zasnovana na svojstvo.

Metod

Opis

Pretražite vrednosti imovine

Koristite sintaksu svojstvo: vrednost. Na primer, Autor: Simićpronalazi sve dokumente autor osobe čije ime je Simić.

Pretraga po ime datoteke

Tip filename: "budžet" (pod navodnike) da biste pronašli datoteku pod imenom „Budget.xlsx” ili otkucajte ime datoteke: budžet (bez navodnika) da biste pronašli „Budget_Current.xlsx” i „Budget_Next.xlsx”.

Pretraživanje po tipu datoteke

Pretpostavimo da tražite budžet za unakrsne tabele koji su spremni za Excel 2007. Upit za dodavanje datoteke: xlsx upitu da biste prikazali samo rezultate pretrage koji se Excel 2007 radne sveske.

Pretraga na različita svojstva

Usluga pretrage tumači razmak između uslovima koje koriste različite svojstva kao jedan i Na primer, ako tražite na naslov: budžetfiletype:xlsx, pretrage će vratiti samo Excel 2007 radnih svezaka sa naslovima koje počinju sa rečju „Budžet”.

Upit za dodavanje svojstava datoteke

Koristite svojstva da biste naveli ime ili tip datoteke da biste se vratili. Na primer, ako želite da pronađete Microsoft Office Word 2007 datoteke koje sadrže reč „raspored”, otkucajte raspored datoteke: docx u polje za pretragu .

Traženje alternativnih vrednosti za iste imovine

Usluga pretrage tumači razmak između uslovima koje koristi svojstvo isti kao ili. Na primer, ako tražite na Autor: "Jovana Simić” Autor:" David Jones”, pretrage će vratiti stavke koje je kreirao ili osobi.

Izuzimanje vrednosti imovine

Da biste izuzeli sadržaja koja je označena svojstva vrednost, koristite znak minus (-) pre nego što ime svojstva.

Obratite pažnju na određenom serveru

Ako je svojstvo lokacija dostupna za pretraživanje, možete da ih dodate lokacije:imeservera upitu da se fokusirate pretragu na sadržaj koji je uskladišten na određenom serveru.

Napomena: Obrnute kose crte (\) ne rade u upitima. Stoga, nemojte koristiti obrnute kose crte za putanju servera kada otkucate lokaciju: \\ime servera.

Datum/vreme

Bilo koje svojstvo datum/vreme u bilo kom formatu se mogu koristiti sa relacionim ili logičke operatore čine upita. Na primer, Pretraživanje specifikacije izmene = 7/8/09 će vratiti sve pretrage specifikacije koje su izmenjene 8 jula 2009.

Korišćenje operatora

Usluga pretrage ne podržava Bulove funkcije kao što su AND i ili ili džoker znakove kao što je zvezdica (*). Međutim, možete da uključite ili isključite ključne reči tako što ćete koristiti sa znakom plus (+) ili minus (-) znaka ispred ključne reči. Na primer, upit umetnost + Pikaso daće listu crtež samo Pikasovih.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×