Pronalaženje sadržaja pomoću napredne pretrage

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada želite da napravite specifičniji upit, možete da koristite naprednu pretragu. Pomoću napredne pretrage možete da odaberete da prikažete ili izuzmete rezultate koji uključuju određene reči, filtrirate rezultate pretrage po jeziku ili tipu i pretražujete svojstva sadržaja. Jedna od mana korišćenja napredne pretrage jeste to što korišćenje velikog broja parametara ili ograničenja može da uspori performanse upita. Kao i sa svim upitima za pretraživanje, koristite što manje reči ili ograničenja da biste proširili obim rezultata i zatim ga suzili tako što ćete precizirati rezultate.

 1. Da biste prikazali stranicu „Napredna pretraga“, kliknite na vezu Više opcija pored polja Pretraga na stranici sa rezultatima pretrage ili na lokaciji centra za pretraživanje.

 2. U okviru Pronalaženje dokumenata pomoću otkucajte reči ili fraze u polja koja su prikazana na sledećoj slici. Možete da odaberete da se podudara svaka reč, cela fraza ili da se izuzmu rezultati koji uključuju određene reči.

  Okviri za tekst u kojima možete da otkucate ključnu reč da biste pronašli dokumente sa svim rečima, tačnim rečima, bilo kojim rečima ili nijednom od navedenih reči

 3. Da biste suzili obim rezultata pretrage po određenom jeziku, potvrdite izbor u nekim poljima za potvrdu pored stavke Samo jezici.

  Polja za potvrdu za engleski, francuski, nemački, japanski i španski jezik

 4. Da biste suzili obim rezultata pretrage po dokumentima ili po određenom tipu dokumenta, izaberite opciju sa liste Tip rezultata.

  Izbori rezultata koji obuhvataju sve rezultate, dokumente, Word dokumente, Excel dokumente i PowerPoint prezentacije

 5. Da biste pronašli sadržaj koji je označen pomoću određenih vrednosti, koristite polja pored naslova Gde je svojstvo. Na padajućoj listi izaberite svojstvo, odaberite logički operator i otkucajte vrednost koju želite da potražite. Kliknite na znak plus da biste tražili više svojstava ili drugu vrednost za isto svojstvo. U sledećem primeru, rezultati pretrage prikazuju stavke čiji je autor Miloš Simić i koje u imenu sadrže termin „Budžet“.

  Izbor svojstava i operatora iz opcija padajućeg menija

 6. Kliknite na dugme Pretraži da biste prikazali rezultate pretrage.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×