Pronalaženje problema u predlošku obrasca

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U Microsoft Office InfoPath 2007, možete da dizajnirate predložak obrasca koji može da se otvori pomoću programa InfoPath ili Veb pregledača. Ako predložak obrasca može da se otvori pomoću pregledača, to se zove predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Takođe možete da dizajnirate predloške obrazaca koji rade u programu InfoPath 2003 pored Office InfoPath 2007ili da konvertujete obrasce kreirane u programu Microsoft Office Word ili drugim programima u Office InfoPath 2007 predloške obrazaca.

Kada radite ove stvari, međutim, možete naići na probleme sa kompatibilnošću ili druge probleme. Na primer, određene InfoPath funkcije nisu podržane u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem, a to može dovesti do problema tokom procesa objavljivanja. Isto tako, neke Office InfoPath 2007 funkcije ne rade u programu InfoPath 2003 predložaka obrazaca, a neke Word funkcije nisu podržane u programu InfoPath i su odbačena kada InfoPath uvozi Word obrasca.

Najbrži način za identifikovanje ovakva problema u predlošku obrasca je tako što ćete koristiti okno zadataka Kontrolor dizajna . Zatim možete da rešite probleme pre nego što objavite predložak obrasca.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Pronalaženje problema u predlošku obrasca

Skrivanje određenih tipova poruka u oknu zadataka „Kontrolor dizajna“

Pronalaženje problema u predlošku obrasca

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna da biste otvorili okno zadataka Kontrolor dizajna.

  U oknu zadataka Kontrolor dizajna videćete greške i poruke ukoliko postoje problemi sa kompatibilnošću ili dizajnom predloška obrasca.

  The following table describes the difference between errors and messages in the Design Checker task pane.

Icon

Tip

Opis

Slika ikone

Error

The form template will not function correctly. You should fix the errors before you publish the form template.

Slika ikone

Message

The form template may not function as expected. Messages are less serious than errors. You can choose whether to address the messages before you publish the form template.

 1. U oknu zadataka Kontrolor dizajna izaberite tekst greške ili poruke koji želite da redigujete. Kada to uradite, desiće se jedna od sledećih stvari:

  • Ukoliko je uzrok problema nepodržana kontrola ili neki drugi objekat u predlošku obrasca, InfoPath će automatski izabrati tu kontrolu ili objekat. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu ili objekat u predlošku obrasca, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Više detalja da biste saznali više detalja o problemu.

  • Ako do problema dođe zbog nepodržane postavke – na primer, ako predložak obrasca sadrži korisničke uloge koje ne funkcionišu u predlošcima obrasca koji su kompatibilni sa pregledačem – InfoPath će prikazati opširnije obaveštenje koje sadrži objašnjenje problema.

 2. Redigujte greške i popravite ih.

 3. Pregledajte poruke i odlučite da li je potrebno da ih ispravite.

 4. Kliknite na dugme Osveži da biste ažurirali listu poruka i grešaka tokom njihovog otklanjanja.

  Napomena : Poruke koje se pojavljuju kao rezultat uvoz Word dokumenta u InfoPath neće ažurirati tako što ćete kliknuti na dugme Osveži . Ako želite da uklonite Uvoz poruka iz okna zadataka Kontrolora dizajna , morate da biste otvorili dijalog Datoteke resursa ("Alatke "), a zatim uklonite datoteku pod imenom ImportErrors.xml. Ove datoteke se automatski kreira kada uvozite Word dokumenta u InfoPath. Kada uklonite ImportErrors.xml datoteku, u oknu zadataka Kontrolora dizajna da biste trajno izbrisali poruke uvoz kliknite na dugme Osveži . ImportErrors.xml datoteke nije potreban za predložak obrasca u ispravno funkcionisati. Zapravo, iz bezbednosnih razloga, je preporučuje da uklonite ovu datoteku pre nego što objavite predložak obrasca.

Vrh stranice

Skrivanje određenih tipova poruka u oknu zadataka „Kontrolor dizajna“

Za razliku od grešaka, poruke vas ne sprečavaju u tome da uspešno objavite predložak obrasca. Zbog toga će se možda ponekad desiti da poželite da sakrijete poruke ili određene kategorije poruka u oknu zadataka Kontrolor dizajna. Do toga može doći zato što ste već redigovali poruke ili zato što želite da zanemarite određene poruke, kao što su one o kompatibilnosti sa prethodnim verzijama.

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna da biste otvorili okno zadataka Kontrolor dizajna.

 2. U oknu zadataka Kontrolor dizajna kliknite na dugme Opcije, a zatim postupite na neki od sledećih načina:

   • Izaberite stavku Prikaži uvezene poruke da biste sakrili poruke o uvezenim obrascima.

   • Izaberite stavku Prikaži poruke statusa van mreže da biste sakrili poruke o izvorima podataka van mreže.

   • Izaberite stavku Prikaži poruke o kompatibilnosti pregledača da biste sakrili poruke o predlošcima obrasca kompatibilnim sa pregledačem.

   • Izaberite stavku Prikaži poruke o optimizaciji pregledača da biste sakrili poruke o optimizaciji pregledača.

    Napomena : Ova komanda prikazaće se samo ako je potvrđen izbor Proveri na serveru u oknu zadataka Kontrolor dizajna.

   • Izaberite stavku Prikaži poruke o kompatibilnosti sa prethodnim verzijama da biste sakrili poruke o kompatibilnosti sa verzijom InfoPath 2003.

    Napomena : Ova komanda prikazaće se samo ako je potvrđen izbor Prikaži izveštaj o kompatibilnosti sa programom InfoPath 2003 u dijalogu Opcije obrasca.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×