Pronalaženje pomoći za korišćenje čitača ekrana sa programom Excel 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koristite veze u ovom članku da biste dobili pomoć u vezi sa korišćenjem čitača ekrana sa programom Excel 2016. Povezani članci mogu da doprinesu postizanju najboljeg iskustva uz Excel 2016.

Čitač ekrana i Excel_2016 možete da koristite za pravljenje, uređivanje i deljenje radnih svezaka.

Mnoge funkcije pristupačnosti, kao što su čitači ekrana alatke za prepoznavanje govora i alatke za kontrasta boja su specifične za platformu, kao što je Windows, Mac ili Android. Više informacija o pristupačnosti postavki i funkcija koje će funkcionisati u uređaj potražite u članku Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnosti u sistemu Office 365.

Pokretanje programa Excel 2016

Da biste pokrenuli Excel 2016, uradite nešto od sledećeg:

  • Pritisnite taster sa Windows logotipom, otkucajte Excel 2016, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Pređite na Excel radnu svesku koju želite da otvorite i pritisnite taster Enter. Radna sveska će se otvoriti u programu Excel.

    Napomena : Da biste saznali kako izgleda korisnički interfejs i kako da se krećete pomoću tastature u Excel 2016, pogledajte članak Saznajte kako da odete u programu Excel.

Uradite više zadataka pomoću programa Excel 2016 i čitača ekrana

Tasterske prečice u programu Excel 2016 za Windows

Pronalaženje pomoći za korišćenje čitača ekrana sa programom Excel 2016

Korišćenje čitača ekrana za obavljanje osnovnih zadataka u programu Excel 2016

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje radne sveske u programu Excel 2016

Korišćenje čitača ekrana za umetanje tabele na Excel 2016 radni list

Koristite čitač ekrana za pronalaženje i zamenu podataka u programu Excel 2016

Korišćenje čitača ekrana za imenovanje ćelije ili opsega podataka u programu Excel 2016

Korišćenje čitača ekrana za štampanje Excel radne sveske

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×