Pronalaženje izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive

Pronalaženje izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako ne možete da pronađete datoteku ili fasciklu u usluzi OneDrive, isprobajte ove savete.

Napomene : 

 • Možete da pronađete datoteke i fotografije i čak i tekst u okviru datoteke i fotografije. Izaberite stavku Pretraga na gornjoj traci, a zatim otkucajte frazu u polje za pretragu. To funkcioniše na OneDrive mobilne uređaje, previše. Pročitajte više o tome kako da pronađete podatke i radite sa datotekama u OneDrive za Android, iOSili Windows Phone.

 • Ako koristite OneDrive for Business, možda ste slučajno sačuvali datoteke na vaš poslovni nalog umesto lični nalog. Da biste proverili za datoteke na OneDrive za preduzeća, idite na https://portal.office.com/onedrive. Ako ste izgubili datoteka u OneDrive za preduzeća, možete da postavite pitanje na OneDrive for Business forumu zajednice. Dodatnu pomoć, obratite se IT sektor ili administratoru.

Možda će biti da datoteke ima nije još uvek sinhronizovano. Datoteke sačuvane sa Office 2016 prvo otpremite OneDrive , a zatim sinhronizovati sa lokalnim Računarom. Ako imate poteškoće sa sinhronizovanjem Office datoteke, sistem Office otpremanje keš možda ometa OneDrive sinhronizacije. Pokušajte da isključite Srodne postavke u postavkama usluge OneDrive.

Datoteka ili fascikli možda slučajno izbrisana (vi ili neko drugi ako su u deljenoj fascikli). Idite na korpe za otpatke na Veb lokaciji OneDrive ili u aplikaciji OneDrive . Ako sinhronizujete vaše OneDrive na računaru, pogledajte radne površine korpe za otpatke (na Računaru) ili korpu za otpatke (na Mac računaru).

Korpa za otpatke na veb lokaciji usluge OneDrive
 • Ne zaboravite da, kada izbrišete datoteku u usluzi OneDrive sa jednog uređaja, ona se briše iz usluge OneDrive svuda. A ako premestite datoteku iz fascikle OneDrive na drugu lokaciju na uređaju, ona se uklanja iz usluge OneDrive.

 • OneDrive će automatski isprazniti datoteke iz korpe za otpatke ako su tamo 30 dana. Ako želite da zadržite datoteku koja se nalazi u korpe za otpatke, uverite se da vratite u prethodno stanje u roku od 30 dana. Dodatne informacije o vraćanju datoteka potražite u članku Brisanje ili vraćanje datoteka i fascikli.

 • Ako ste delili fasciklu sa drugim osobama i više ne želite da budete u mogućnosti da biste izbrisali stavke iz fascikle, možete da promenite dozvole za fasciklu. Dodatne informacije potražite u članku Deljenje OneDrive datoteka i fascikli.

Ako imate više naloga, uverite se da ste prijavljeni pomoću onaj koji koristite za OneDrive. Idite na Veb lokaciji OneDrive, dodirnite ili kliknite na svoje ime u gornjem desnom uglu, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Uredi profil. Stranica profila pokazuje koji ste Microsoft nalog koji koristite.

Za razliku od u Windows 8.1, OneDrive u operativnom sistemu Windows 10 ne koristite čuvar mesta datoteka da biste označili datoteke koje su samo na mreži. Umesto toga, videćete samo datoteke možete odabrati da sinhronizujete sa računarom.

Da biste podesili fascikle koje se sinhronizuju, koristite postavke OneDrive iz računara sistemsku traku poslova na desnoj strani trake zadataka.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na belom OneDrive ikonu oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  Aplikacija OneDrive na sistemskoj traci poslova

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli OneDrive ikonu.)

 2. Izaberite stavku Postavke.

 3. Na kartici Nalog u okviru stavke Izbor stavki koje se sinhronizuju na ovom uređaju izaberite stavku Odaberi stavke.

  Prozor sa veb postavkama u usluzi OneDrive

 4. Da biste sve OneDrive datoteke na računaru, potvrdite izbor u polju u sinhronizujte sve datoteke i fascikle u moj OneDrive.

  Da biste imali manje datoteka na računaru, u okviru stavke Sinhronizuj samo ove fascikle potvrdite izbor u poljima za potvrdu za fascikle koje želite da sinhronizujete.

Možda ste sačuvali datoteke na lokaciji ne nameravate da ili greškom premeštene datoteke. Idite na Veb lokaciji OneDriveili OneDrive za mobilne uređaje i koristite polje za pretragu sve .

Savet : Pretraga u OneDrive ne samo pretražuje imena datoteka, on takođe pretražuje sadržaj datoteke, uključujući i tekst u dokumente, kao i metapodatke datoteke, fotografije oznaka i čak i tekst, što je prikazano na slici.

Ako sinhronizujete datoteke, otvorite istraživač datoteka na Računaru ili Nalazač na Mac računaru i pronađite fasciklu OneDrive . Koristite polje za pretragu da biste tražili datoteke ili fascikle koje nedostaju.

Ako se ne sećate ime datoteke koju tražite, ali imajte na umu kada ste poslednji put radili na njoj, pokušajte da sortiranje fasciklu po datumu izmene ili datum kreiranja. Možete da učinite na Veb lokaciji OneDrive tako što ćete dodirnuti ili kliknuti na dugme Sortiraj u gornjem desnom uglu.

Možda je problem sa otpremanjem stavki ili uređaj možda izgubio Internet vezu pre završetka stavki otpremanje.

Napomena : Imajte u vidu da je potrebno vreme za datoteke da se otpreme i preuzmu. Uverite se da su datoteke završile sa otpremanjem pre proveravanja da li su datoteke na drugim uređajima. Da biste saznali šta možete da uradite da biste pomogli da se datoteke sinhronizuju što je brže moguće, pogledajte temu Maksimalno povećanje brzine otpremanja i preuzimanja.

Ako neko prestane da deli datoteke ili fascikle sa vama, one će biti uklonjen sa svojoj listi deljeno . Ako želite da biste pristupili stavke, zatražite od vlasnika da ponovo da ih delite sa vama.

Liste "nedavno" može pomoći da pronađete dokumente koji koje ste nedavno otvorili iz bilo koje mesto u vaš OneDrive. Idite na Veb lokaciji OneDriveili OneDrive mobilne uređaje, i dodirnite ili kliknite na vezu nedavno u oknu sa leve strane.

Pokušajte ovo ako imate Windows 8.1 ili Windows RT 8.1.

 1. PritisniteSa Windows logotipom + r..

 2. Otkucajte %userprofile%. Tako otvarate prozor istraživača datoteka koji ima vaše ime na vrhu.

 3. Potražite dodatnu fasciklu pod imenom „OneDrive“ ili „SkyDrive“ koja ima stariji Datum kreiranja ili Datum izmene i u njoj potražite datoteke i fascikle koje nedostaju. Ime fascikle možda se završava oznakom „.old“.

 4. Ako pronađete datoteke koje nedostaju, kopirajte i nalepite one koje želite da zadržite u skorijoj OneDrive fascikli.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ako ste sledili korake u ovom članku, a i dalje vam je potrebna pomoć, timu za podršku e-pošte OneDrive.

Pogledajte još stranica podrške za OneDrive.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×