Pronalaženje izgubljenih beležaka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako se pojavljuje kao da ste nedavno izgubili neke beleške, panike. Beleške redovno završe u bilo koju od nekoliko mesta koji možda neće imati dođete do pre. Nekoliko predloga će vam pomoći da probate i pronalaženje beležaka koje možda izgubio su navedena ispod.

Napomena : Ako koristite operativni sistem Windows 8 računar, možda ne znate da postoje dve verzije programa OneNote: aplikaciju za stone računare, OneNote 2013 i verziju koju je veoma integrisan u operativnom sistemu Windows 8 i jednostavno zove OneNote. Pokrenite OneNote 2013 da biste videli ako vaše beleške nalaze tamo pre sledeće korake.

1. korak: Korišćenje funkcije „Pretraga“

Najlakši i najbrži način da pronađete nešto u programu OneNote je da ga pretražite. OneNote može pronaći ključne reči koje tražite u tekstu, rukopisu, slikama pa čak i u audio i video snimcima.

Uradite sledeće:

 1. Na tastaturi pritisnite i držite taster Ctrl, a zatim pritisnite taster E.

 2. U polje za pretragu unesite reč ili frazu koju želite da OneNote pronađe. Ako unesete opštiji tekst, lakše ćete pronaći pravu stranicu.

 3. Koristite miš, kliknite na stranicu ili odeljak ikone na listi rezultata da posetite lokacije koje mogu da sadrže beleške koju tražite. Da biste zakačili lista rezultata na stranu prozora programa OneNote, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + O.

Savet : Ako su pronađeni rezultati, uverite se da opseg pretrage je podešen na "Pretraživanja svih Beležnica" i koje su ključne reči za pretragu ispravno napisana.

2. korak: Ponovno otvaranje zatvorenih beležnica

Možda postoje zatvorene beležnice koje ste prethodno koristili. Ako sumnjate na to da su beleške koje tražite uskladištene u takvoj beležnici, ponovo otvorite bilo koju prethodno korišćenu beležnicu.

Uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka i kliknite na dugme Otvori.

 2. Kliknite u okvir Nedavne beležnice da biste otvorili bilo koju od navedenih beležnica.

 3. Pregledajte odeljke i stranice beležnica koje ste ponovo otvorili ili izvršite drugu pretragu beležnice.

3. korak: Provera odeljka „Brze beleške“

Ako ste nadogradili prethodnu verziju programa OneNote na OneNote 2013, neke beleške su možda sakupljene u posebni odeljak pod nazivom „Brze beleške“. Taj odeljak se pre programa OneNote 2013 zvao „Neklasifikovane beleške“. U svakom slučaju, proverite da li u podrazumevanoj beležnici postoji takav odeljak.

 1. Otvorite okno beležnice tako što ćete kliknuti na ime trenutne beležnice, koja je prikazana sa leve strane odmah ispod trake. (Preskočite ovaj korak ukoliko vam je okno beležnice usidreno na ekranu.)

 2. Na dnu okna beležnice izaberite stavku Brze beleške.

 3. U odeljku Brze beleške kliknite na kartice odeljka na vrhu ili na kartice stranice na desnoj strani kako biste pretražili beleške koje je program OneNote možda sakupio na ovom mestu.
   

Obično nasumične beleške uskladištene u odeljku brze beleške bile uključene u sve-Beležnica pretrage (Pogledajte korak 1 u ovom članku). Međutim, to zovemo kao lokaciju u obzir u slučaju da ste prethodno premestili ovaj odeljak u drugu beležnicu koju ste od zatvorili.

4. korak: Ručno sinhronizovanje deljenih beležnica

Ako radite u jednoj ili više deljenih beležnica koje su uskladištene „u oblaku“ (na primer, u usluzi OneDrive), OneNote možda neće biti ispravno sinhronizovan sa takvim deljenim lokacijama. Ručno sinhronizovanje deljenih beležnica će vas obavestiti ako postoji problem sa preuzimanjem takvih beležaka.
 

 1. Otvorite deljenu beležnicu u kojoj očekujete da nađete izgubljene beleške.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Prikaži status sinhronizacije.

 3. Proverite da li je u dijalogu Sinhronizovanje deljene beležnice izabrana opcija Automatski sinhronizuj kada postoje promene.

 4. Kliknite na dugme Sinhronizuj sve.

Ukoliko vidite poruke o grešci za bilo koju deljenu beležnicu na listi, kliknite na dugme Dobijanje pomoći pored svake beležnice da biste započeli rešavanje problema. Ukoliko ne rešite greške u sinhronizaciji, nećete videti beleške koje su drugi dodali u deljenu beležnicu niti beleške koje ste sami dodali sa drugih računara ili uređaja.
 

5. korak: Provera OneDrive fascikli

Ako sumnjate na to da se vaše beleške nalaze u usluzi OneDrive, a njihovo pretraživanje nije uspelo u programu OneNote, pokušajte da ih direktno pronađete u OneDrive fasciklama bez upotrebe interfejsa programa OneNote.

Uradite sledeće:

 1. Prijavite se na OneDrive nalog sa matične stranice usluge OneDrive ili pomoću OneDrive aplikacije za operativni sistem Windows 8.

 2. Pregledajte fascikli za dokument i otvorite beleške, dokumente i druge datoteke da biste pronašli informacije koje tražite. Možda nađete izgubljene beleške su uskladištene u dokument ili neki drugi tip datoteke?

6. korak: Provera korpe za otpatke beležnice

Ako pretragom niste pronašli izgubljene beleške, moguće je da ste vi ili neko drugi ko ima pristup vašim beležnicama izbrisali informacije koje vam sada nedostaju. Dobra vest je to da OneNote automatski čuva beleške na ograničeno vreme nakon njihovog brisanja iz deljene beležnice.

Da biste proverili da li postoje izbrisane beleške, možda ćete moći da biste oporavili:

 1. Otvorite deljenu beležnicu u kojoj očekujete da nađete izgubljene beleške.

 2. Izaberite stavke Istorija > Korpa za otpatke beležnice > Korpa za otpatke beležnice.

  Ako se izbrisane beležnice nalaze na toj putanji, možete ih spasiti tako što ćete premestiti stranice na lokacije koje su im namenjene:

 3. Kliknite desnim tasterom miša na karticu bilo koje stranice koju želite da spasite, a zatim kliknite na dugme Premesti ili kopiraj.

 4. Kliknite na odeljak beležnice u koji želite da premestite izabranu stranicu u dijalogu Premeštanje ili kopiranje stranica, a zatim kliknite na dugme Premesti. Ako želite da premestite stranicu u odeljak u drugoj beležnici, prvo kliknite na znak + (plus) pored te beležnice na listi, a zatim kliknite na odeljak unutar liste da biste ga izabrali.

 5. Ponovite 1. i 2. korak za sve druge stranice koje želite da premestite iz korpe za otpatke beležnice.

Dodatna pomoć

Ako ni jedan od predloga u ovom članku pomogla da oporavite beleške koje ste sigurni da ste izgubili, razmislite o izveštavanje problem na OneNote forumima na lokaciji Microsoft Answers. Drugi klijent naići na isti problem i član timu proizvoda OneNote možda ćete moći da vam pomogne.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×