Pronalaženje imenovanih opsega

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Tako što ste imenovani opseg ćelija, a... gde je ponovo? Možete da pronađete na imenovani opseg tako što ćete otići na karticu Početak i kliknuti na dugme Pronađi i Izaberi, a zatim Idi na. Možete zatim posetiti imenovani opsezi na bilo koji radni list u radnoj svesci.

  1. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+G.

Takođe možete kliknuti na karticu Početak > Pronađi i izaberi > Idi na.

  1. U dijalogu Idi na, dvaput kliknite na imenovani opseg koji želite da pronađete.

Dijalog „Idi na“

Napomene: 

  • Dijalog Idi na prikazuje imenovane opsege iz svakog radnog lista u radnoj svesci.

  • Ukoliko želite da odete na opseg neimenovanih ćelija, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+G, unesite opseg u polje Referenca i pritisnite taster Enter ili kliknite na dugme U redu. Dijalog Idi na prati opsege kako ih unosite i možete se vratiti na bilo koji od njih ako kliknete dvaput.

  • Da biste otišli u ćeliju ili opseg na drugi radni list, unesite ime lista, znak uzvika, a zatim apsolutne reference ćelija u polje Referenca . Na primer: List2! $D 12 $ da biste otišli na ćeliju i List3! $C$ 12: $F$ 21 da biste otišli u opseg.

  • Možete da unesete više imenovani opsezi ili reference ćelija u polje Referenca . Ih razdvojite zarezima, na primer: cena, tipili B14:C22, F19:G30, H21:H29. Kada pritisnete taster Enter ili kliknite na dugme u redu, Excel markira sve opsege.

Više o pretraživanju u programu Excel

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×