Pronalaženje i zamena teksta u beleškama u programu OneNote Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pronalaženje i zamenu teksta može biti koristan prilikom uređivanja beleške. Iako OneNote Online nema funkciju pronalaženja i zamene, možete da koristite pretragu da biste pronašli ključnu reč. Ako želite da zamenite instance reč ili frazu, možete da zamenite jedan po jedan.

Pronalaženje teksta

  1. Na tastaturi pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F (PC) ili kontrole + F (Mac) ili kliknite na ikonu Lupe blizu vrha stranice liste.

  2. U polje za pretragu koje se pojavljuje, unesite pretragu reč ili frazu i zatim pritisnite taster Enter.

  3. Neposredno ispod polja za pretragu, kliknite na strelicu da biste podesili opseg pretrage, ako je potrebno. Možete da pretražujete beležnicu, trenutnog odeljkaili na trenutnoj stranici.

  4. Ako tekst za pretragu pronađen u beleške, kliknite na dugme da biste izabrali bilo koju stranicu na listi sa rezultatima pretrage koji se pojavljuje. OneNote Online će otvoriti stranicu izaberite i markirate sva pojavljivanja tekst za pretragu na toj stranici.

Pronalaženje i zamena teksta

  1. Na praznu stranicu, otkucajte tekst za zamenu koju ćete želeti da koristite.

  2. Izaberite tekst koji ste otkucali, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C (PC) ili ⌘ + C (Mac) da biste ga kopirali u ostavu.

  3. Idite na stranicu koju želite da zamenite tekst, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F (PC) ili kontrole + F (Mac), ili kliknite na dugme ikone Lupe blizu vrha stranice liste.

  4. U polje za pretragu koje se pojavljuje, unesite pretragu reč ili frazu čije pojavljivanja koji želite da zamenite i zatim pritisnite taster Enter.

  5. Dvaput kliknite na prvu istaknuto pojavljivanje teksta, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V (PC) ili? + V (Mac) da biste preko njega nalepili tekst za zamenu prethodno kopirane. Ponovite ovaj korak za svaki dodatni događaj koji želite da promenite.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×