Pronalaženje i zamena teksta u beleškama

Pronalaženje i zamena teksta može biti od pomoći pri uređivanju beležaka. Na primer, ako se ime projekta promenilo, možete jednostavno ući i zameniti sve instance imena projekta novim imenom. U programu OneNote možete koristiti trenutnu pretragu da biste pronašli određeni tekst i potom ga zamenili drugim tekstom pomoću tasterske prečice.

  1. Na praznoj stranici otkucajte tekst za zamenu koji želite da koristite. Na primer, ako pokušavate da ažurirate ime projekta u beleškama, otkucajte novo ime projekta.

  2. Izaberite tekst koji ste upravo otkucali, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C da biste ga kopirali u ostavu.

  3. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+E da biste proširili polje za pretragu u gornjem desnom uglu prozora programa OneNote.

  4. U polju za pretragu otkucajte tekst koji želite da pronađete.

  5. Na dnu liste sa rezultatima izaberite stavku Zakači rezultate pretrage ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+O.

  6. U oknu Rezultati pretrage na desnoj strani prozora kliknite na prvi rezultat pretrage (plavu vezu pored ikone bele stranice) da biste prešli na stranicu gde je OneNote markirao tekst koji je pronašao.

  7. Na stranici kliknite dvaput na svako markirano pojavljivanje teksta, a zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste preko njega nalepili tekst za zamenu.

  8. Ponavljajte 6. i 7. korak za svaku dodatnu stranicu na listi sa rezultatima pretrage.
     

Napomena:  Ako zamenite reč ili frazu na sredini rečenice, možda ćete morati da otkucate razmak nakon lepljenja novog teksta.
 

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×